Connect with us

Gezondheid

Gedenksteen voor Lotte van der Zee bovenop Oostenrijkse berg.

Lotte van der Zee die vorig jaar compleet onverwacht overleed, zal een gedenksteen krijgen op een berg in Oostenrijk. Op die plaats, bovenop de berg, werd de laatste foto van het model genomen. Op de foto is te zien hoe ze lachend in de sneeuw zit.

Volgens RTV Oost komt de steen te liggen in Westendorf. Daar ging Lotte samen met haar ouders van haar kleutertijd op wintersportvakantie. Mama Eugeniek vertelde: “Een plekje waar we telkens naar terug kunnen keren en waarvan we het gevoel hebben dat ze daar dichtbij ons is.”

In februari is het een jaar geleden dat Lotte plotseling onwel werd tijdens haar wintersportvakantie. Het noodlot sloeg toe een dag voor haar twintigste verjaardag. Ze zou later overlijden in een ziekenhuis in Duitsland. Onderzoek wees uit dat het meisje wellicht leed aan het zogenaamde Brugada-syndroom.

Lotte’s ouders gaan ook dit jaar op wintersportvakantie naar het skioord. Daar verblijven ze in hetzelfde hotel en slapen zelfs in dezelfde kamer 01.

De ouders van Lotte hebben besloten dat de urn met as gewoon in Enschede blijft. Daarover zei Eugeniek: “Nee, die gaan we niet uitstrooien. We willen Lotte bij ons houden.”

https://www.instagram.com/p/ButAUg8FEpQ/?utm_source=ig_embed

Gezondheid

Martien Meiland opgenomen vanwege ernstige aandoening

In BN’ers In Behandeling neemt dokter Jozias Zwam bekende Nederlanders in behandeling om hen van hun ziekelijke aandoeningen af te helpen. Aandoeningen die een bedreiging vormen voor de BN’ers zelf en de mensen om hen heen. Deze week is de markante Martien Meiland aan de beurt.

De kasteelheer heeft namelijk last van een ernstige aandoening volgens dokter Jozias Zwam. Hij heeft namelijk last van een behoorlijk ernstige Gobbelende Verbale Incontinentie. Hierdoor houdt hij nooit zijn mond en zegt hij alles wat hij denkt. Gelukkig gaat hij in behandeling bij Arts Jozias Zwam!

Martien Meiland in behandeling
En wat denk je, de dokter heeft een oplossing voor zijn probleem gevonden. Helaas heeft Martien meerdere problemen en dat zorgt er zo te zien voor dat hij nog meer problemen krijgt!

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Om deze vijf redenen moet je nóóit meer energiedrank aanraken

Energiedranken zijn populair onder jongeren tijdens de eindexamens. Dat is ook niet zo gek, want ze hebben een oppeppend effect door de ingrediënten die erin zitten, zoals cafeïne en taurine. Ze zijn alleen op de lange termijn en bij overmatig gebruik zeer schadelijk voor de gezondheid, vooral voor kinderen. Vijf redenen waarom energiedrank schadelijk is.

Energiedrank is frisdrank met veel suiker waaraan de oppeppende ingrediënten cafeïne, taurine en glucuronolacton zijn toegevoegd. Energiedrank is schadelijk voor de gezondheid. Zelfs zo schadelijk dat kinderartsen graag een verbod op de verkoop van energiedrank aan jongeren onder de 18 jaar willen.

1. Je komt aan en je hebt meer kans op diabetes type 2
Energiedranken bevatten veel suiker: per 100 milliliter bevatten ze 8 tot 15 koolhydraten. Dit staat gelijk aan 2 tot 4 suikerklontjes. Een blikje energiedrank bevat ongeveer 100 kilocalorieën, waardoor je aan kunt komen. Door het hoge suikergehalte, heb je meer kans om diabetes type 2 te krijgen dan iemand die geen energiedrank of andere dranken drinkt waaraan suiker toegevoegd is, zoals frisdrank of vruchtendrank.

2. Het is slecht voor je tanden
Het drinken van energiedranken heeft een negatief effect op het tandglazuur. Dit komt doordat energiedrank zuur is, wat tanderosie veroorzaakt. Tanderosie is slijtage van het tandglazuur: het tandglazuur lost op door zuren uit dranken, voedingsmiddelen of het maagzuur. Als je veel energiedrank drinkt, kan het glazuur van je tanden en kiezen op de lange termijn dunner worden. Hierdoor worden je tanden en kiezen gevoeliger, kunnen ze geler worden en kunnen ze zelfs kleiner worden.

3. Je slaapt slechter en je kunt hartkloppingen krijgen
Een blikje energiedrank van 250 milliliter bevat ongeveer 80 milligram cafeïne. Dit staat gelijk aan een kop koffie, of vijf glazen cola. Met cafeïne is op zich niets mis, maar als je te veel cafeïne binnenkrijgt, dan kun je last krijgen van klachten als slapeloosheid, angstgevoelens, hoofdpijn en hartkloppingen.

Een volwassen Nederlandse man krijgt gemiddeld ongeveer 600 milligram cafeïne binnen per dag en een Nederlandse vrouw ongeveer 500 milligram. In het algemeen krijgen gezonde volwassenen hiervan geen klachten. Kinderen zijn minder zwaar dan volwassenen, dus zij krijgen al snel te veel cafeïne binnen.

4. Je kunt ervan uitdrogen
Sporten met energiedrank is sterk af te raden, vooral tijdens duursporten. Het is geen dorstlessend drankje. Sterker nog: het hoge suikergehalte in energiedrank vertraagt de vochtopname in de darmen, waardoor je kunt uitdrogen. Dat kan gevaarlijk zijn.
5. Je kunt er verslaafd aan raken
Door de cafeïne en andere oppeppende ingrediënten die in energiedrank zitten, zoals taurine en glucuronolacton, kun je bij regelmatig gebruik verslaafd raken. Op de website van Youz – een Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg die jongeren helpt met een verslaving – staan energiedranken zelfs in hetzelfde rijtje als alcohol, drugs en gamen. Er worden verschillende ontwenningsverschijnselen genoemd, zoals concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en lichte depressie.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Doe een ui in je sok voordat je gaat slapen. Ontdek waarom dat goed voor je is!

Doe een ui in je sok voordat je gaat slapen

Bij een ui denken de meeste mensen toch vooral aan een spoedcursus huilen of aan lekker koken en dat is ook logisch, want we gebruiken uien vooral voor het eten. Maar wist je dat uien ook nog voor hele andere dingen goed zijn? Zo kun je zelfs effectief allerlei kwaaltjes bestrijden met uien.

De medische wetenschap stelt dat er meer dan 7.000 zenuwen in je voet zitten die met je hele lichaam in contact staan. De oplossing voor heel veel kwaaltjes blijk je gewoon in huis te hebben liggen en het mooie ervan is, het is 100 procent puur natuur. Hoe je die geneeskrachtige werking kunt benutten? Door ‘s nachts voordat je gaat slapen een ui in een sok te doen.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat je sneller van een verkoudheid af kunt raken door een ui in je sok te doen. Uien helpen je om jezelf beter te voelen vanwege de geneeskrachtige werking die ze hebben. Uien staan er daarnaast om bekend dat ze geuren opnemen en ook dat ze de lucht verfrissen. Door er een in je sok te doen voordat je gaat slapen, worden er kiemen bacteriën opgenomen en wordt ook je bloed gereinigd. Het is wel belangrijk om vooral biologische en onbespoten uien te gebruiken hiervoor.

Dr. Lauren Feder, een homeopatische arts uit Los Angeles in de Verenigde Staten, heeft de ui inderdaad een geneeskrachtige werking. Het zou zelfs al helpen om een doorgesneden ui op je nachtkastje te leggen als je gaat slapen. Een ui in je sok is mogelijk onder andere goed tegen blaasinfecties, oorpijn en pijn aan je tanden. Met name in China is het gebruik van een ui in je sok ‘s nachts tegen allerlei kwaaltjes erg populair.

Dus onthou, ook een ui hoort erbij! Vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen met al je vrienden, familie en kennissen!

Doorgaan met lezen

Trending