Gefrustreerde hond loopt ambulance achterna om bij dakloos baasje te kunnen zijn die op straat in een zakte.
Connect with us

Nieuws

Gefrustreerde hond loopt ambulance achterna om bij dakloos baasje te kunnen zijn die op straat in een zakte.

Wanneer een familielid zo ziek of gekwetst raakt dat ze in het ziekenhuis eindigen, moet je je uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je geliefde genoeg liefde, affectie en zorgen krijgt. Familie is familie, zelfs al heb je een vacht! In Taguatinga in Brazilië was het voor een hond en zijn eigenaar een dag als alle anderen toen hun leven in een oogwenk zou veranderen. De twee zijn dakloos en leven in straten van Brazilië.

Volgens de nieuwsverslagen leed de eigenaar aan epilepsie en kreeg een aanval. Hij verloor het bewustzijn en viel op de grond. De eerste hulpverleners kwamen meteen ter plaatse en brachten de man naar het ziekenhuis. Maar van zodra ze de man op de draagberrie legden, kreeg de ambulance gezelschap.

De hond van de man volgde de ambulance verschillende blokken! Eerste hulpverlener Celiomar Ferreire do Couto (42), die de beelden met zijn telefoon maakte, schreef dat zijn hele team de liefde, trouw en toewijding van het hondje niet konden geloven. Ze waren allen erg aangegrepen door de ervaring. “Ik doe dit beroep nu al 19 jaar, en zoiets heb ik nog nooit gezien”, zei Celiomar. “Soms arriveren we bij een noodgeval en zijn er huisdieren in de buurt, maar vaak zijn ze te schuchter om dichterbij te komen en rennen ze weg. Zo’n reactie heb ik in m’n hele loopbaan nog nooit gezien.”

Eenmaal de ambulance stopt, vertraagt de hond en lijkt hij wel een glimlach op zijn gezicht te hebben. Vervolgens liet het team hem binnen en de puppy ging meteen naar de draagberrie waar zijn eigenaar lag. Aangekomen in het ziekenhuis, volgde de puppy zijn eigenaar en hield hem geen seconde uit het oog.

“We konden niet geloven hoe goed gemanierd de hond was”, voegde Celiomar eraan toe. “Het zat gewoon rustig en geduldig naast zijn eigenaar. Hij blafte niet eens. De man zweefde tussen bewustzijn en bewusteloosheid, maar hij kon zien dat zijn gezel de hele tijd bij hem was.” De man werd later uit het ziekenhuis ontslagen, samen met zijn loyale, donzige vriend.

Must Watch: A faithful dog chases after an ambulance after his ow

Must Watch: A faithful dog chases after an ambulance after his owner was rushed to the hospital after having a seizure

Publiée par Pinoy Rap Radio sur Samedi 3 janvier 2015

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending