Gefrustreerde hond loopt ambulance achterna om bij dakloos baasje te kunnen zijn die op straat in een zakte.
Connect with us

Meest bekeken

Gefrustreerde hond loopt ambulance achterna om bij dakloos baasje te kunnen zijn die op straat in een zakte.

Wanneer een familielid zo ziek of gekwetst raakt dat ze in het ziekenhuis eindigen, moet je je uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je geliefde genoeg liefde, affectie en zorgen krijgt. Familie is familie, zelfs al heb je een vacht! In Taguatinga in Brazilië was het voor een hond en zijn eigenaar een dag als alle anderen toen hun leven in een oogwenk zou veranderen. De twee zijn dakloos en leven in straten van Brazilië.

Volgens de nieuwsverslagen leed de eigenaar aan epilepsie en kreeg een aanval. Hij verloor het bewustzijn en viel op de grond. De eerste hulpverleners kwamen meteen ter plaatse en brachten de man naar het ziekenhuis. Maar van zodra ze de man op de draagberrie legden, kreeg de ambulance gezelschap.

De hond van de man volgde de ambulance verschillende blokken! Eerste hulpverlener Celiomar Ferreire do Couto (42), die de beelden met zijn telefoon maakte, schreef dat zijn hele team de liefde, trouw en toewijding van het hondje niet konden geloven. Ze waren allen erg aangegrepen door de ervaring. “Ik doe dit beroep nu al 19 jaar, en zoiets heb ik nog nooit gezien”, zei Celiomar. “Soms arriveren we bij een noodgeval en zijn er huisdieren in de buurt, maar vaak zijn ze te schuchter om dichterbij te komen en rennen ze weg. Zo’n reactie heb ik in m’n hele loopbaan nog nooit gezien.”

Eenmaal de ambulance stopt, vertraagt de hond en lijkt hij wel een glimlach op zijn gezicht te hebben. Vervolgens liet het team hem binnen en de puppy ging meteen naar de draagberrie waar zijn eigenaar lag. Aangekomen in het ziekenhuis, volgde de puppy zijn eigenaar en hield hem geen seconde uit het oog.

“We konden niet geloven hoe goed gemanierd de hond was”, voegde Celiomar eraan toe. “Het zat gewoon rustig en geduldig naast zijn eigenaar. Hij blafte niet eens. De man zweefde tussen bewustzijn en bewusteloosheid, maar hij kon zien dat zijn gezel de hele tijd bij hem was.” De man werd later uit het ziekenhuis ontslagen, samen met zijn loyale, donzige vriend.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending