Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.
Connect with us

Nieuws

Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.

Roger Debman (57) uit Liverpool zei dat hij compleet verwoest is nadat een buur hem aangaf omdat hij twee huisdieren tegelijk uitliet, inclusief zijn blindengeleidehond.

Een gedeeltelijk blinde man zegt dat hij gedwongen werd om de hartverscheurende beslissing te nemen om zijn blindengeleidehond op te geven – en dat omwille van een regel waarvan hij het bestaan niet afwist.


Roger Debman (57) zegt dat hij te horen kreeg dat hij zijn blindengeleidehond Peter niet tegelijk mag uitlaten met zijn eerste blindengeleidehond Nevin, die vorig jaar op pensioen ging maar nog altijd bij hem woont als huisdier.

Roger uit Liverpool vertelde aan de Liverpool Echo dat hij niet in staat is om zijn twee honden apart uit te laten.

Hij verloor zijn zicht in 2008 nadat hij twee hartaanvallen en een beroerte leed.

Als gevolg daarvan verloor hij zijn onafhankelijkheid en zijn zelfvertrouwen, en had de hulp nodig van een blindengeleidehond. Hij kreeg zijn eerste hond 10 jaar geleden, maar toen Nevin vorig jaar op pensioen ging, kreeg hij van Guide Dogs UK een tweede hond Peter.

Als onderdeel van zijn ochtendroutine laat Roger zijn beide honden samen aan de leiband uit in het park.


Hij doet dit al sinds hij de honden kreeg, dus hij was geschokt toen hij van Guide Dogs UK te horen kreeg dat hij gerapporteerd was.

Hij zei: “Ik kreeg te horen dat ik gerapporteerd werd door iemand van het gebouw omdat ik mijn twee honden op hetzelfde ogenblik uitliet. Dan werd me verteld dat ik Peter alleen mag uitlaten met een harnas, en dat ik omwille van de verzekering slechts een hond tegelijk mag uitlaten.”

Roger zegt dat dit de eerste keer was dat hij hiervan hoorde.

Roger zegt ook dat als hij apart wil wandelen met Nevin, die nu gepensioneerd is, dat hij dan met zijn blindenstok moet gaan – iets waar hij niet aan gewend is.

Debman voegde eraan toe: “Ik ga nu apart met hen uit en diegene die thuis moet achterblijven zit de hele tijd te huilen.”

“Het is voor mij gewoon niet haalbaar om ze apart uit te laten omwille van mijn gezondheid, het kan stress veroorzaken voor mijn hart.”

Hij zei dat hij nu besloot om Peter terug te geven aan de organisatie, maar dat het een hartverscheurende beslissing is.

Hij zei: “Ik zal mijn familie niet langer alleen kunnen bezoeken. Deze prachtige dieren gaven me zelfvertrouwen, maar dat werd me ontnomen. Dat betekent dat ik het grootste deel van mijn tijd opgesloten zit binnen vier muren en dat ik van mijn vrijheid beroofd wordt.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? ZOU HIER EEN UITZONDERING GEMAAKT MOETEN WORDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending