Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.
Connect with us

Nieuws

Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.

Roger Debman (57) uit Liverpool zei dat hij compleet verwoest is nadat een buur hem aangaf omdat hij twee huisdieren tegelijk uitliet, inclusief zijn blindengeleidehond.

Een gedeeltelijk blinde man zegt dat hij gedwongen werd om de hartverscheurende beslissing te nemen om zijn blindengeleidehond op te geven – en dat omwille van een regel waarvan hij het bestaan niet afwist.

Roger Debman (57) zegt dat hij te horen kreeg dat hij zijn blindengeleidehond Peter niet tegelijk mag uitlaten met zijn eerste blindengeleidehond Nevin, die vorig jaar op pensioen ging maar nog altijd bij hem woont als huisdier.

Roger uit Liverpool vertelde aan de Liverpool Echo dat hij niet in staat is om zijn twee honden apart uit te laten.

Hij verloor zijn zicht in 2008 nadat hij twee hartaanvallen en een beroerte leed.

Als gevolg daarvan verloor hij zijn onafhankelijkheid en zijn zelfvertrouwen, en had de hulp nodig van een blindengeleidehond. Hij kreeg zijn eerste hond 10 jaar geleden, maar toen Nevin vorig jaar op pensioen ging, kreeg hij van Guide Dogs UK een tweede hond Peter.

Als onderdeel van zijn ochtendroutine laat Roger zijn beide honden samen aan de leiband uit in het park.

Hij doet dit al sinds hij de honden kreeg, dus hij was geschokt toen hij van Guide Dogs UK te horen kreeg dat hij gerapporteerd was.

Hij zei: “Ik kreeg te horen dat ik gerapporteerd werd door iemand van het gebouw omdat ik mijn twee honden op hetzelfde ogenblik uitliet. Dan werd me verteld dat ik Peter alleen mag uitlaten met een harnas, en dat ik omwille van de verzekering slechts een hond tegelijk mag uitlaten.”

Roger zegt dat dit de eerste keer was dat hij hiervan hoorde.

Roger zegt ook dat als hij apart wil wandelen met Nevin, die nu gepensioneerd is, dat hij dan met zijn blindenstok moet gaan – iets waar hij niet aan gewend is.

Debman voegde eraan toe: “Ik ga nu apart met hen uit en diegene die thuis moet achterblijven zit de hele tijd te huilen.”

“Het is voor mij gewoon niet haalbaar om ze apart uit te laten omwille van mijn gezondheid, het kan stress veroorzaken voor mijn hart.”

Hij zei dat hij nu besloot om Peter terug te geven aan de organisatie, maar dat het een hartverscheurende beslissing is.

Hij zei: “Ik zal mijn familie niet langer alleen kunnen bezoeken. Deze prachtige dieren gaven me zelfvertrouwen, maar dat werd me ontnomen. Dat betekent dat ik het grootste deel van mijn tijd opgesloten zit binnen vier muren en dat ik van mijn vrijheid beroofd wordt.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? ZOU HIER EEN UITZONDERING GEMAAKT MOETEN WORDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Man’s neus afgesneden vanwege overspel met gehuwde vrouw

Vijf mensen zijn gearresteerd voor hun betrokkenheid bij het afsnijden van de neus van een man die seks zou hebben gehad met een getrouwde vrouw.

Het incident vond plaats in Rajasthan, India, en de foto’s gingen snel viraal.

Het slachtoffer, geïdentificeerd als Hamid, zou in januari met het getrouwde stel zijn uitgegaan. Hij zou op 18 maart zijn ontvoerd door de familie van de vrouw.

Indiase media schreven deze week op sociale media dat de daders landbouwmachines gebruikten om de neus van de man af te snijden en plaatsten de video online.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Man moet week in ziekenhuis doorbrengen na plaatsing gevaarlijk object in achterwerk

In de categorie zelfbevrediging doen mensen de gekste dingen om waar voor hun geld te krijgen. Een 47-jarige Nepalees kan dat nu wel begrijpen. In dronken toestand besluit hij een glas in zijn anus te stoppen.

klem

Glaswerk tussen je heupen klemmen is een kunst op zich. Wat als het bijvoorbeeld kapot gaat? Nepalezen hebben hier niet aan gedacht. Toen hij zijn hoogtepunt bereikte, kon hij het glas niet meer verwijderen. Volgens het Journal of the Nepal Medical Association zat het glas meer dan twee dagen vast, waardoor hij moeilijk naar het toilet kon gaan.

In het ziekenhuis is het vreemde lichaam diep in de darmen doorgedrongen en het is niet eenvoudig om het te verwijderen. Het wordt uiteindelijk afgevoerd via een drainagesysteem dat door het bassin loopt. De Nepalezen brachten meer dan een week door met herstellen in het ziekenhuis na de zware operatie.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Hartverscheurend: brandweerman treft zijn ‘prachtige’ dochter dood aan in autowrak tijdens oproep

Het is de ergste nachtmerrie van een hulpverlener: aankomen op de plaats van een ongeval en iemand ontmoeten van wie je houdt.

Dit is echter precies de tragische situatie waarin Adrian Smith zich bevond. De 47-jarige brandweerman werd opgeroepen na een auto-ongeluk, waar hij zijn 21-jarige dochter Ella Brooke Smith aantrof.

Volgens de Daily Mirror namen de vader en dochter eerder op de dag afscheid in Ella voordat ze naar de kust vertrokken.

Adrian was al op weg naar zijn werk met zijn collega-brandweerlieden toen hij later die dag werd gebeld over een ongeval met meerdere voertuigen dat brand had veroorzaakt.

Bij het ongeval kwamen drie auto’s met elkaar in botsing in Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales. Als Adrian op de plaats van het ongeval aankomt, realiseert hij zich dat zijn dochter er ook bij betrokken was.

Ella, die werd opgeleid tot verpleegster, stierf ter plaatse, aldus de politie. Drie anderen raakten ernstig gewond.

Adrian plaatste een foto op sociale media waarop hij danst met de jonge Ella tijdens een familiereünie:

“We zijn er kapot van door het verlies van onze geliefde Ella. Ze was een zeer liefhebbende en zorgzame dochter, zus en kleindochter.”

“Ze was een mooie meid en zal door iedereen gemist worden. We willen iedereen bedanken voor hun steun in deze verschrikkelijke tijd. Omdat we om Ella rouwen, betekent dat zoveel voor de hele familie.”

“Nachtmerrie”

Een vriend van Ella’s familie zei: “Je kunt je niet voorstellen hoe Adrian zich voelde. Erachter komen dat je kind een slachtoffer is, is de ergste nachtmerrie van een hulpverlener.”

“Ze zijn zo’n geweldige familie. Ella is altijd vol energie en haar hele toekomst ligt voor haar.”

Rust zacht Ella. Een mooie, jonge ziel sterft een wreed leven.

We missen Adrian en de rest van Ella’s familie. Als je het leuk vindt, kun je dit artikel doorsturen om je respect te tonen.

Doorgaan met lezen

Trending