Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.
Connect with us

Meest bekeken

Gehandicapte wordt gedwongen zijn blindengeleidehond af te staan door een regel die hij niet kent.

Roger Debman (57) uit Liverpool zei dat hij compleet verwoest is nadat een buur hem aangaf omdat hij twee huisdieren tegelijk uitliet, inclusief zijn blindengeleidehond.

Een gedeeltelijk blinde man zegt dat hij gedwongen werd om de hartverscheurende beslissing te nemen om zijn blindengeleidehond op te geven – en dat omwille van een regel waarvan hij het bestaan niet afwist.

Roger Debman (57) zegt dat hij te horen kreeg dat hij zijn blindengeleidehond Peter niet tegelijk mag uitlaten met zijn eerste blindengeleidehond Nevin, die vorig jaar op pensioen ging maar nog altijd bij hem woont als huisdier.

Roger uit Liverpool vertelde aan de Liverpool Echo dat hij niet in staat is om zijn twee honden apart uit te laten.

Hij verloor zijn zicht in 2008 nadat hij twee hartaanvallen en een beroerte leed.

Als gevolg daarvan verloor hij zijn onafhankelijkheid en zijn zelfvertrouwen, en had de hulp nodig van een blindengeleidehond. Hij kreeg zijn eerste hond 10 jaar geleden, maar toen Nevin vorig jaar op pensioen ging, kreeg hij van Guide Dogs UK een tweede hond Peter.

Als onderdeel van zijn ochtendroutine laat Roger zijn beide honden samen aan de leiband uit in het park.

Hij doet dit al sinds hij de honden kreeg, dus hij was geschokt toen hij van Guide Dogs UK te horen kreeg dat hij gerapporteerd was.

Hij zei: “Ik kreeg te horen dat ik gerapporteerd werd door iemand van het gebouw omdat ik mijn twee honden op hetzelfde ogenblik uitliet. Dan werd me verteld dat ik Peter alleen mag uitlaten met een harnas, en dat ik omwille van de verzekering slechts een hond tegelijk mag uitlaten.”

Roger zegt dat dit de eerste keer was dat hij hiervan hoorde.

Roger zegt ook dat als hij apart wil wandelen met Nevin, die nu gepensioneerd is, dat hij dan met zijn blindenstok moet gaan – iets waar hij niet aan gewend is.

Debman voegde eraan toe: “Ik ga nu apart met hen uit en diegene die thuis moet achterblijven zit de hele tijd te huilen.”

“Het is voor mij gewoon niet haalbaar om ze apart uit te laten omwille van mijn gezondheid, het kan stress veroorzaken voor mijn hart.”

Hij zei dat hij nu besloot om Peter terug te geven aan de organisatie, maar dat het een hartverscheurende beslissing is.

Hij zei: “Ik zal mijn familie niet langer alleen kunnen bezoeken. Deze prachtige dieren gaven me zelfvertrouwen, maar dat werd me ontnomen. Dat betekent dat ik het grootste deel van mijn tijd opgesloten zit binnen vier muren en dat ik van mijn vrijheid beroofd wordt.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? ZOU HIER EEN UITZONDERING GEMAAKT MOETEN WORDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending