Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft
Connect with us

Nieuws

Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft

Gember is al eeuwenlang een van ’s werelds meest populaire ingredienten. Het wordt aanzien als de meest veelzijdige en gezondste natuurlijk product en heeft een waaier aan voordelen voor je gezondheid.

Sinds kort is het ook populair om gember te drinken in de vorm van thee of zelfs als shot. Gemberwater kan naast veel andere dingen, het lichaam energie geven en het metabolisme versnellen.

In dit artikel heb ik een recept voor gemberwater opgesteld, waar je de dag perfect mee kunt beginnen. Kijk hieronder naar de puntjes om meer te weten over gember en hoe je je eigen gemberwater kunt brouwen. Voel je vrij om dit artikel te delen met iedereen op Facebook – wie weet zullen ze je dankbaar zijn!

Gemberboost
Al honderden jaren wordt gember gebruikt voor geneeskundige redenen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is een specerij dat namelijk heel wat voordelen heeft, zoals:

Het immuunsysteem versterken
Gember bevat tal van antioxidanten en kan ontstekingsremmend werken. Daarom is het een goede keuze wat betreft het immuunsysteem op en top te houden. Onthoud echter wel dat het geen remedie is, wel een preventief middel. Als je reeds een verkoudheid hebt, is met misschien al te laat. Neem het gewoon preventief, dagelijks, om alle soorten ziektes te bestrijden!

Kalmeert de maag
Gember kan ook gebruikt worden om de spijsvertering te verbeteren, want het stimuleert je darmen en verhoogt de productie van spijsverteringsenzymen. Daarnaast kan het ook je maag kalmeren, winderigheid verminderen en constipatie voorkomen.

Spier – en gewrichtspijn verlichten
Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Georgia, kan dagelijks gember consumeren spier- en gewrichtspijn verlichten met 25 procent. Voor de beste resultaten drink of eet je gember best elke ochtend op een lege maag.

Menstruele pijn verlichten
Gember is niet alleen een effectieve pijnstiller voor spieren en gewrichten, maar kan ook gebruikt worden om menstruele pijn te verlichten. In een onderzoek kregen 150 vrouwen gember tijdens hun menstruatie, en de resultaten toonden aan dat gember even effectief was als een ibuprofen tablet!

Gember verbrandt vet
Je hebt ook misschien al gehoord dat gember ook vet kan verbranden. Technisch gezien klopt het dat je enkele kilo’s en vet kunt verliezen rond je middel, achterste en dijen door het eten van gember.

Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je energie-inname minder moet zijn dan je energieconsumptie als je vet wilt verliezen. Gember alleen is niet voldoende om gewicht te verliezen. Het is wel bewezen dat het zou helpen.

“We verbranden altijd een mix van koolhydraten en vet. Vet verbranden is moeilijk om te forceren, en de beste tip is om spieren te kweken. Voedsel zoals gember en chili kan helpen om het lichaam op te warmen om dus vet te verbranden,” zegt diëtiste Karin Magnusson aan Top Health.

Gember in de ochtend
Een vaak gehoorde tip is om gember ’s ochtends te eten. Studies aan Columbia University hebben aangetoond dat mensen die ook gember bij hun ontbijt eten, 43 extra calorieën verbranden.

Een snel receptje om gemberthee te maken is even gemakkelijk als een kop water koken. Je neemt het van het fornuis wanneer het klaar is, voegt wat verse gember toe en laat even intrekken gedurende 5 minuutjes. Na 5 minuutjes voeg je citroensap toe.

Gemberwater:
Als je je eigen gemberwater wilt maken, is dat echt gemakkelijk:

Dit heb je nodig:

 • Gember in fijne schijfjes gesneden
 • 1.5 liter water
 • citroensap
 • Dan doe je dit:
  Laat het water koken en voeg de gemberschijfjes toe. Laat 15 minuutjes intrekken en neem de pot van het fornuis. Roer het mengsel en voeg daarna citroensap toe.

  Drink twee keer per dag een kop gemberwater en je lichaam zal een enorme boost krijgen. Op een lege maag, voor het ontbijt, en dan ’s avonds voor het avondmaal. Het zal je lichaam goed doen!

  Dankzij de gezonde eigenschappen van gember, kan dit nuttige drankje op vele manieren helpen. Zeker de moeite om eens te proberen dus!

  Help ons dit artikel te verspreiden op Facebook met al je vrienden en familie. Hopelijk kunnen meer mensen leren over de voordelen van gember, en kunnen ze gezonder leven vanaf nu!
  [fblike]

  Doorgaan met lezen

  BNers

  Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

  Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

  De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

  “Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

  “Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

  “Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

  “Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

  De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

  Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

  Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

  Veiligheidsredenen
  Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

  De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

  Digitale drempels
  In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

  Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

  In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

  Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

  (Lees verder onder de tweet)

  Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

  Doorgaan met lezen

  Trending