Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft
Connect with us

Nieuws

Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft

Gember is al eeuwenlang een van ’s werelds meest populaire ingredienten. Het wordt aanzien als de meest veelzijdige en gezondste natuurlijk product en heeft een waaier aan voordelen voor je gezondheid.

Sinds kort is het ook populair om gember te drinken in de vorm van thee of zelfs als shot. Gemberwater kan naast veel andere dingen, het lichaam energie geven en het metabolisme versnellen.

In dit artikel heb ik een recept voor gemberwater opgesteld, waar je de dag perfect mee kunt beginnen. Kijk hieronder naar de puntjes om meer te weten over gember en hoe je je eigen gemberwater kunt brouwen. Voel je vrij om dit artikel te delen met iedereen op Facebook – wie weet zullen ze je dankbaar zijn!

Gemberboost
Al honderden jaren wordt gember gebruikt voor geneeskundige redenen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is een specerij dat namelijk heel wat voordelen heeft, zoals:

Het immuunsysteem versterken
Gember bevat tal van antioxidanten en kan ontstekingsremmend werken. Daarom is het een goede keuze wat betreft het immuunsysteem op en top te houden. Onthoud echter wel dat het geen remedie is, wel een preventief middel. Als je reeds een verkoudheid hebt, is met misschien al te laat. Neem het gewoon preventief, dagelijks, om alle soorten ziektes te bestrijden!

Kalmeert de maag
Gember kan ook gebruikt worden om de spijsvertering te verbeteren, want het stimuleert je darmen en verhoogt de productie van spijsverteringsenzymen. Daarnaast kan het ook je maag kalmeren, winderigheid verminderen en constipatie voorkomen.

Spier – en gewrichtspijn verlichten
Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Georgia, kan dagelijks gember consumeren spier- en gewrichtspijn verlichten met 25 procent. Voor de beste resultaten drink of eet je gember best elke ochtend op een lege maag.

Menstruele pijn verlichten
Gember is niet alleen een effectieve pijnstiller voor spieren en gewrichten, maar kan ook gebruikt worden om menstruele pijn te verlichten. In een onderzoek kregen 150 vrouwen gember tijdens hun menstruatie, en de resultaten toonden aan dat gember even effectief was als een ibuprofen tablet!

Gember verbrandt vet
Je hebt ook misschien al gehoord dat gember ook vet kan verbranden. Technisch gezien klopt het dat je enkele kilo’s en vet kunt verliezen rond je middel, achterste en dijen door het eten van gember.

Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je energie-inname minder moet zijn dan je energieconsumptie als je vet wilt verliezen. Gember alleen is niet voldoende om gewicht te verliezen. Het is wel bewezen dat het zou helpen.

“We verbranden altijd een mix van koolhydraten en vet. Vet verbranden is moeilijk om te forceren, en de beste tip is om spieren te kweken. Voedsel zoals gember en chili kan helpen om het lichaam op te warmen om dus vet te verbranden,” zegt diëtiste Karin Magnusson aan Top Health.

Gember in de ochtend
Een vaak gehoorde tip is om gember ’s ochtends te eten. Studies aan Columbia University hebben aangetoond dat mensen die ook gember bij hun ontbijt eten, 43 extra calorieën verbranden.

Een snel receptje om gemberthee te maken is even gemakkelijk als een kop water koken. Je neemt het van het fornuis wanneer het klaar is, voegt wat verse gember toe en laat even intrekken gedurende 5 minuutjes. Na 5 minuutjes voeg je citroensap toe.

Gemberwater:
Als je je eigen gemberwater wilt maken, is dat echt gemakkelijk:

Dit heb je nodig:

 • Gember in fijne schijfjes gesneden
 • 1.5 liter water
 • citroensap
 • Dan doe je dit:
  Laat het water koken en voeg de gemberschijfjes toe. Laat 15 minuutjes intrekken en neem de pot van het fornuis. Roer het mengsel en voeg daarna citroensap toe.

  Drink twee keer per dag een kop gemberwater en je lichaam zal een enorme boost krijgen. Op een lege maag, voor het ontbijt, en dan ’s avonds voor het avondmaal. Het zal je lichaam goed doen!

  Dankzij de gezonde eigenschappen van gember, kan dit nuttige drankje op vele manieren helpen. Zeker de moeite om eens te proberen dus!

  Help ons dit artikel te verspreiden op Facebook met al je vrienden en familie. Hopelijk kunnen meer mensen leren over de voordelen van gember, en kunnen ze gezonder leven vanaf nu!
  [fblike]

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Patrick (58) is gestopt met werken omdat hij er moe van wordt: ‘Uitkering geeft stabiliteit’

  De 58-jarige Patrick uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is sinds juni vorig jaar werkloos. Hij werkte 42 jaar voor een bedrijf, maar dit ging plotseling failliet.

  De man ging overal solliciteren voor een nieuwe baan. Hij kwam er algauw achter dat werken eigenlijk niet meer loont.

  In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. “Als ik wil heb ik volgende week werk”, klinkt het.

  “Maar ik heb alle kosten om te gaan werken en de inkomsten naast elkaar gelegd. Waarom zou ik moeite doen voor maar 200 euro extra?”

  Bij zijn laatste werkgever had Patrick een auto van de zaak. Die moest hij uiteraard meteen inleveren.

  Daarover zegt Patrick: “Ik zou dus moeten investeren in een nieuwe auto. Dat kost makkelijk rond de 15 à 20.000 euro. Ik wil ook geen wrak kopen. Maar over twee jaar zou ik die alweer verkopen, ik ga dan met pensioen.”

  Vanwege zijn woonplaats wilde hij absoluut geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Voor een traject van 15 kilometer ben ik 2 uur onderweg.”

  Een nieuwe auto zit er wel niet in. “Als je dan nog verzekeringen, inschrijvingsbelasting, onderhoud en kilometers moet betalen, dan kost alleen een auto me al zo’n 1.000 euro per maand.”

  Naast het openbaar vervoer is er nog een groot probleem voor Patrick. Ook het salaris zit hem dwars.

  Hij legt uit: “Ik krijg nu 1.400 euro werkloosheidsuitkering. Na een jaar zakt dat naar 1.200 euro. Stel dat ik een nieuwe baan zou krijgen met een loon van ongeveer 2.500 euro netto.”

  “Min de kosten van de auto: dan hebben we het over een verschil van 100 tot 200 euro per maand. Dat neemt mijn motivatie wel weg, ja. En als ik dan werk zou aannemen waar je niets voor hoeft te kunnen wordt er nog minder betaald.”

  Patrick heeft zich neergelegd bij de huidige situatie. Dat vindt hij helemaal prima. Naar eigen zeggen is hij zelfs niet arm.

  “Ik heb ook spaargeld, dus ik eet geen boterham minder. Waarom zou ik risico’s nemen terwijl ik met een uitkering stabiliteit heb? Met alle respect, maar daar ga ik mezelf niet meer moe voor laten maken.”

  Doorgaan met lezen

  BNers

  Video toont voorval: ‘Dronken Douwe Bob beschuldigd van mishandeling op minderjarige jongen!’

  Douwe Bob kondigt onverwacht aan dat hij tijdelijk uit de schijnwerpers zal verdwijnen vanwege zijn problematisch alc0holgebruik.

  Op Instagram deelde Douwe vandaag het volgende bericht: “Hoewel veel dingen op dit moment goed gaan, gaat er één ding volledig mis.
  Douwe Bob

  Ik worstel met een ernstig alc0holprobleem en ik ga nu professionele hulp zoeken.

  Deze verslav!ng richt veel schade aan en veroorzaakt problemen voor mijn omgeving.
  Douwe Bob

  Ik zal een tijdje weg zijn, en als alles goed gaat, sta ik er volgend jaar weer. Met liefde, Douwe x.”
  Douwe Bob

  De beslissing van de zanger heeft veel steun gekregen van zijn fans en de industrie.
  Douwe Bob

  Er moet echter een reden zijn geweest voor deze plotselinge wending in zijn leven.
  Douwe Bob

  Naast zijn alc0holprobleem blijkt er een incident te zijn geweest met een minderjarige jongen gisteravond.
  Douwe Bob

  Er is een melding van een confrontatie tussen jongeren en een dronken Douwe Bob geweest in Abcoude.

  Het doorgaans betrouwbare Reality.FBI berichtte hierover: “Gisteren zou er een incident hebben plaatsgevonden in Abcoude waarbij Douwe betrokken was bij enkele jongeren.
  Douwe Bob

  Douwe zou een minderjarige jongen hebben gesl*gen terwijl hij onder invloed was.
  Douwe Bob

  Hoewel er reacties zijn geplaatst, zijn deze verwijderd.

  We hebben echter met mensen gesproken die getuige waren van het incident.

  Er schijnen beelden te zijn, maar deze willen ze niet delen.

  De manager heeft de situatie wel bevestigd.”
  Douwe Bob

  Het is vaak slechts een kwestie van tijd voordat dergelijke beelden opduiken en openbaar worden gemaakt. Meer informatie volgt hierover.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Al het moois (@al.het.moois)

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Amber (24) laat decolleté vol met tattoos bedekken – mensen reageren geschrokken als ze haar BH uittrekt

  Amber Luke, een 24-jarige Australische, heeft een onconventioneel levensdoel. Ze streeft ernaar om haar hele lichaam te bedekken met tatoeages voordat ze 25 wordt.

  Onlangs heeft ze een opvallende stap in die richting gezet door haar borsten te laten tatoeëren, zoals gemeld door de Daily Star.

  Haar reis naar totale tatoeagebedekking begon toen ze slechts 16 jaar oud was, en sindsdien is haar fascinatie voor inkt uitgegroeid tot een levensveranderende passie.

  Het volwassen zijn brengt veel voordelen met zich mee, waaronder de vrijheid om jezelf op verschillende manieren uit te drukken.

  Mensen hebben de vrijheid om te dragen wat ze willen en te genieten van de entertainmentkeuzes die ze verkiezen, zolang ze binnen de grenzen van de wet blijven.

  Het is deze vrijheid die Amber Luke heeft omarmd, zonder zich iets aan te trekken van de mening van anderen over haar persoonlijke keuzes.

  Amber’s toewijding aan haar tatoeage-avontuur begon op jonge leeftijd, toen ze zich aangetrokken voelde tot de wereld van body art.

  Sindsdien heeft ze gestaag gewerkt aan het transformeren van haar lichaam in een kunstwerk van permanente inkt.

  Haar meest recente beslissing om haar borsten te laten tatoeëren, is slechts een van de vele stappen die ze heeft genomen om haar doel te bereiken.

  Bij Leefspiritueel geloven we in het respecteren van ieders keuzes en levensstijl, ongeacht hoe onconventioneel ze kunnen lijken voor anderen.

  We delen niet alleen lichtzinnige of humoristische verhalen, maar we volgen ook mensen die ervoor kiezen om hun leven op een unieke manier te leiden.

  Amber Luke is een uitstekend voorbeeld van iemand die haar individualiteit omarmt en haar eigen weg volgt.

  Amber’s toewijding aan haar tatoeages gaat verder dan alleen maar inkleding.

  Het vertegenwoordigt haar persoonlijke reis van zelfexpressie en zelfontdekking.

  Voor haar zijn tatoeages meer dan alleen inkt op de huid; ze zijn een manier om haar innerlijke wereld naar buiten te brengen.

  Hoewel sommigen Amber’s keuze als extreem kunnen beschouwen, is het belangrijk om te onthouden dat individualiteit en vrijheid van expressie essentiële aspecten zijn van het volwassen zijn.

  Het respecteren van elkaars keuzes en het erkennen van de diversiteit in levensstijlen is wat onze samenleving uniek en boeiend maakt.

  Amber Luke’s reis om zichzelf te bedekken met tatoeages is een weerspiegeling van haar vastberadenheid en passie voor kunst.

  Haar beslissing om haar borsten te laten tatoeëren markeert een belangrijke mijlpaal in haar ongebruikelijke levensreis.

  Het is een herinnering dat het volgen van je eigen pad en het trouw blijven aan jezelf altijd bewonderenswaardig is, ongeacht hoe anders het kan zijn.

  Amber Luke leert ons dat ware schoonheid ligt in het zijn van je authentieke zelf.

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Recente berichten

  Advertentie

  Trending