Gepeste 16-jarige jongen pleegt zelfmoord – moeder leest laatste sms op zijn mobiel en is er helemaal kapot van
Connect with us

Lifestyle

Gepeste 16-jarige jongen pleegt zelfmoord – moeder leest laatste sms op zijn mobiel en is er helemaal kapot van

De 16-jarige Daniel pleegde zelfmoord, nadat hij bijna zijn hele leven was gepest. Toen zijn moeder het laatste tekstbericht op zijn telefoon las, kon ze niet geloven wat ze las.

Volgens stoppestennu.nl gaf in 2016 tien procent van alle basisschoolleerlingen aan dat zij slachtoffer zijn geweest van pesten. Binnen het voortgezet onderwijs is dat 8 procent van alle leerlingen.

Geen enkel kind mag worden gepest, maar helaas zijn er nog steeds teveel kinderen die hier dagelijks aan worden blootgesteld.

De meest voorkomende pestvormen zijn onaardige opmerkingen of afbeeldingen op sociale media, evenals pesten via sms.

Dat was precies waar Daniel Briggs aan werd blootgesteld – en uiteindelijk kostte het hem zijn leven.

Daniel was geboren en getogen in de Verenigde Staten en woonde daar gedurende zijn jonge leven. Tijdens zijn jeugd werd Daniel al gepest, maar het werd allemaal erger toen hij naar de middelbare school ging.

Daniel deed wat hij kon om zich aan te passen, maar het wilde niet helpen. Hij werd beledigd en bedreigd als hij bepaalde dingen niet deed.

Daniel werd lastig gevallen voor alles, van zijn kleding tot zijn muzieksmaak.

“Ze waren op zoek naar elk klein detail om zijn leven moeilijker te maken”, zegt zijn moeder in de clip hieronder.

Uiteindelijk werd Daniel te veel, na een sms-gesprek met een leerling van dezelfde school, besloot hij zijn zelfmoord te plegen.

Tijdens een schooldag vertelde Daniel Briggs meerdere leerlingen dat hij van plan was om zichzelf te doden, en geen van de klasgenoten reageerde.

Daniel was 16 jaar oud.

Zijn geliefden waren verscheurd door Daniels dood. Na de dood van haar zoon keek zijn moeder op Daniels telefoon om te zien of ze iets kon vinden wat aan de zelfmoord was gerelateerd.

Toen deed ze de afschuwelijke ontdekking.

“Je moet een pistool nemen om jezelf neer te schieten”, schreef een student.

“Je hoeft je geen zorgen te maken, want ik zal het doen,” antwoordde Daniel.

“Doe het gewoon of hou je mond!”, antwoordde de student terug.

In de onderstaande video vertelt Daniels moeder over het tragische verhaal en hoe ze aan het rouwproces hebben gewerkt.

Ze hoopt, door hier openlijk over te praten, dat pesten in de toekomst kan worden uitgeroeid en dat niemand hoeft te lijden zoals Daniel leed.

Ze laat ook een belangrijke boodschap achter waar iedereen voor moet zorgen.

“Als iemand zegt dat ze zichzelf op de een of andere manier pijn zullen doen, doe dan iets! Vertel iemand of praat met de persoon. Neem 15 minuten de tijd om met ze te praten. Als je niets doet ben je net zo schuldig als de pesters. Als je niet durft of bang bent dat er iets zal gebeuren, praat met een volwassene en stop niet over totdat er iets aan gedaan wordt!”

Nu delen we dit verhaal en helpen Daniels moeder in haar strijd om pesten uit te bannen. Ieder slachtoffer is een slachtoffer te veel.
[fblike]
https://youtu.be/BO7Y2_hSp_U

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending