Gepeste vrouw met 6.000 tumoren ondergaat operatie – adembenemende verandering roert dochter tot tranen toe.
Connect with us

Nieuws

Gepeste vrouw met 6.000 tumoren ondergaat operatie – adembenemende verandering roert dochter tot tranen toe.

Waarschuwing: Deze reportage bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Op een bepaald ogenblik in ons leven werden we allemaal wel eens gepest of waren er minstens getuige van. Kinderen kunnen soms echt gemeen zijn en focussen zich op de kleinste details. Voor mensen als Libby Huffer bleef het pesten echter niet beperkt tot haar jeugd. Ze weet wat het is om constant getreiterd te worden.


De 45-jarige moeder vocht tegen een aandoening die ertoe leidde dat haar lichaam bedekt was met niet-kwaadaardige tumoren. Op een bepaald ogenblik had ze 6.000 tumoren op haar lichaam. Ze had zoveel pijn dat haar dochter haar zelfs niet kon knuffelen.

Libby lijdt aan een genetische neurologische stoornis genaamd neurofibromatose. De duizenden tumoren op haar lichaam maakten haar jeugd ontzettend moeilijk.

“Ik werd mijn hele leven gepest en getreiterd omwille van de bultjes op mijn huid. Ze bedekten me van kop tot teen”, vertelde ze aan Caters News.

“Op school werd ik constant gepest. Ze noemden me hagedis en pad. Ik moest mijn naam van Elizabeth in Libby veranderen, want wanneer ik mijn naam hoorde, herinnerde het me aan de tijd dat ik lizard breath genoemd werd.”

“Ik ben ook een mens, het enige wat ik wil is dat ik geliefd en behandeld wordt zoals elke andere persoon”, vertelde ze. “In plaats van opmerkingen te maken, zou ik willen dat mensen met me praten eerder dan te staren alsof ik een circusfreak ben. Het doet me gewoon heel ongemakkelijk voelen.”


“Ik ben niet besmettelijk. Ik heb een neurologische genetische stoornis die tumoren in en op mijn lichaam veroorzaakt op elke plek waar er zenuwen zijn.”

De fotografe uit Fort Wayne in Indiana in de VS postte foto’s van zichzelf online om mensen te informeren over haar aandoening en dankzij de televisieshow “The Doctors” kreeg ze een behandeling aangeboden om de bultjes te verwijderen.

Ze onderging twee operaties om 1.000 bultjes op haar gezicht te verwijderen en het weefsel dat de groei veroorzaakt. Dan onderging ze een lasertherapie om de littekens te verminderen.

Na de operatie merkte ze een “gigantisch verschil” in haar uiterlijk. Tijdens de The Doctors show verraste ze haar dochter en de 23-jarige was zo geschokt dat ze alleen maar kon huilen van vreugde.

Om bewustwording te verspreiden over de aandoening creëerde Libby een Facebookpagina genaamd “Faces of Neurofibromatosis” en telt nu meer dan 6.000 leden van over de hele wereld.
Bekijk de video hieronder en deel dit om mee te helpen om meer verdraagzaamheid te creëren rond deze aandoening.
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending