Gepeste vrouw met 6.000 tumoren ondergaat operatie – adembenemende verandering roert dochter tot tranen toe.
Connect with us

Nieuws

Gepeste vrouw met 6.000 tumoren ondergaat operatie – adembenemende verandering roert dochter tot tranen toe.

Waarschuwing: Deze reportage bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Op een bepaald ogenblik in ons leven werden we allemaal wel eens gepest of waren er minstens getuige van. Kinderen kunnen soms echt gemeen zijn en focussen zich op de kleinste details. Voor mensen als Libby Huffer bleef het pesten echter niet beperkt tot haar jeugd. Ze weet wat het is om constant getreiterd te worden.

De 45-jarige moeder vocht tegen een aandoening die ertoe leidde dat haar lichaam bedekt was met niet-kwaadaardige tumoren. Op een bepaald ogenblik had ze 6.000 tumoren op haar lichaam. Ze had zoveel pijn dat haar dochter haar zelfs niet kon knuffelen.

Libby lijdt aan een genetische neurologische stoornis genaamd neurofibromatose. De duizenden tumoren op haar lichaam maakten haar jeugd ontzettend moeilijk.

“Ik werd mijn hele leven gepest en getreiterd omwille van de bultjes op mijn huid. Ze bedekten me van kop tot teen”, vertelde ze aan Caters News.

“Op school werd ik constant gepest. Ze noemden me hagedis en pad. Ik moest mijn naam van Elizabeth in Libby veranderen, want wanneer ik mijn naam hoorde, herinnerde het me aan de tijd dat ik lizard breath genoemd werd.”

“Ik ben ook een mens, het enige wat ik wil is dat ik geliefd en behandeld wordt zoals elke andere persoon”, vertelde ze. “In plaats van opmerkingen te maken, zou ik willen dat mensen met me praten eerder dan te staren alsof ik een circusfreak ben. Het doet me gewoon heel ongemakkelijk voelen.”

“Ik ben niet besmettelijk. Ik heb een neurologische genetische stoornis die tumoren in en op mijn lichaam veroorzaakt op elke plek waar er zenuwen zijn.”

De fotografe uit Fort Wayne in Indiana in de VS postte foto’s van zichzelf online om mensen te informeren over haar aandoening en dankzij de televisieshow “The Doctors” kreeg ze een behandeling aangeboden om de bultjes te verwijderen.

Ze onderging twee operaties om 1.000 bultjes op haar gezicht te verwijderen en het weefsel dat de groei veroorzaakt. Dan onderging ze een lasertherapie om de littekens te verminderen.

Na de operatie merkte ze een “gigantisch verschil” in haar uiterlijk. Tijdens de The Doctors show verraste ze haar dochter en de 23-jarige was zo geschokt dat ze alleen maar kon huilen van vreugde.

Om bewustwording te verspreiden over de aandoening creëerde Libby een Facebookpagina genaamd “Faces of Neurofibromatosis” en telt nu meer dan 6.000 leden van over de hele wereld.
Bekijk de video hieronder en deel dit om mee te helpen om meer verdraagzaamheid te creëren rond deze aandoening.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending