Gezwollen voeten: 9 alarmerende tekenen die je nooit mag negeren
Connect with us

Lifestyle

Gezwollen voeten: 9 alarmerende tekenen die je nooit mag negeren

Als je gezwollen voeten hebt, zullen de meeste mensen waarschijnlijk denken dat je zwanger bent, gewond bent of een baan heeft waar je de hele dag moet staan.

Maar de waarheid is dat veel mensen met gezwollen voeten niet zwanger zijn, geen sportblessure hebben en geen werk hebben waar ze de hele dag moeten rondlopen.

Dus, wat zijn andere oorzaken?

Het is belangrijk om te weten dat gezwollen voeten niet levensbedreigend zijn. Misschien moet je je voeten voor een paar minuten rusten of ze in een ijsbad leggen en ze zullen terug naar hun normale grootte krimpen.

Maar sommige oorzaken van gezwollen voeten zijn veel ernstiger. Als je voeten maar niet krimpen, kan het een teken zijn dat er een onderliggende oorzaak is.

Lees verder om meer te weten te komen over wat er nog meer gezwollen voeten kan veroorzaken.

Oorzaak # 1: trombose


Wanneer er zich een bloedstolsel vormt in de aderen van je lichaam, en meestal in je benen, heet het diepe adertrombose (DVT), schrijft de Mayo Clinic.
Je benen kunnen gaan zwellen en zwaar voelen en de buitenbloedvaten in uw benen lijken duidelijker te zijn.
Maar DVT is een ernstige aandoening die kan leiden tot longembolie, waarbij een bloedstolsel de bloedstroom naar de longen blokkeert.

Oorzaak # 2: Achilles Tendonitis

De achillespees is de dikste pees in het lichaam en wordt dagelijks blootgesteld aan zware stress.
Naast pijn en stijfheid kan Achilles tendonitis ook een zwelling veroorzaken in de enkels en hakken. De zwelling kan onophoudelijk zijn, maar het wordt zeker erger na lichaamsbeweging of andere lichamelijke activiteit.

Oorzaak # 3: Osteoartritis

Osteoartritis is de meest voorkomende vorm van artritis. Osteoartritis in de voeten kan pijn, gevoeligheid, stijfheid en zwelling veroorzaken.
Er zijn verschillende trucs om pijn van osteoartritis te verlichten, bijvoorbeeld door yoga te oefenen.

Oorzaak # 4: Hartfalen

Tekenen van hartfalen kunnen subtiel zijn – maar één teken is gezwollen voeten.
Volgens de American Heart Association is één symptoom van hartfalen de ophoping van vloeistof, genaamd oedeem.
Deze vloeistofretentie kan de oorzaak zijn van gezwollen benen, voeten of enkels.

Oorzaak # 5: Lymphedema

Lymphedema zorgt ervoor dat lymfatische vloeistof in je arm of been ophoopt, waardoor het zwelt, schrijft de Mayo Clinic.
Als de zwelling plotseling begint of als u veel pijn hebt, ga dan gelijk naar de eerste hulp.

Oorzaak # 6: Cellulitis

Cellulitis is een infectie van de huid en diepe onderliggende weefsels, schrijft de Amerikaanse National Library of Medicine. Er zijn verschillende theorieën over waarom cellulitis optreedt, maar het is waarschijnlijk veroorzaakt door verminderde circulatie in het lymfe systeem.
Hoewel cellulitis op elk gewenst moment op het lichaam kan optreden, heeft het meestal invloed op de onderbenen kan de huid gezwollen raken en warm voelen.

Oorzaak # 7: Jicht

Een van de meest pijnlijke vormen van artritis, komt gout voor wanneer teveel zuur ophoopt in het lichaam, schrijft het National Institute of Arthritis.
Jicht komt meestal plotseling voor en begint vaak ’s nachts. Vaak worden de binnengewrichten van de grote teen snel teder, rood en gezwollen.
Als u ernstige pijn heeft of als het de eerste keer is dat u dit heeft ervaren, zoek onmiddellijk hulp.

Oorzaak # 8: Voetbursitis

Bursitis is een aandoening die invloed heeft op de vloeistofzakken die je botten, pezen en spieren ondersteunen. Het is gebruikelijk in schouders, heupen en ellebogen, maar kan ook knieën, hakken en grote tenen beïnvloeden.
Als u bursitis heeft in de voet, voelen zij zich stijf en pijnlijk, en uw voeten zullen rood en gezwollen zijn.

Oorzaak # 9: Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis begint vaak in de voeten.
De ziekte verschilt veel van persoon tot persoon, maar een algemeen symptoom is gezwollen voeten, zachte gewrichten en op den duur ernstige ontsteking.
Naast uw gewrichten, kunnen ook uw pezen en spieren ontstoken raken door reumatische bulten onder de onderkant van de huid.
Als u denkt dat uw gezwollen voeten een symptoom van een van deze aandoeningen zijn, ga dan gelijk naar de dokter.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook, zodat meer mensen deze belangrijke informatie leren!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending