Gijzelnemer Abdel Rahman A. Apple Store overleden
Connect with us

WOW

Gijzelnemer Abdel Rahman A. Apple Store overleden

Abdel Rahman A., de man die dinsdag na een gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein werd aangereden door een arrestatieteam is woensdagavond in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Dat laat advocaat Jan-Kees van den Brink op verzoek van de moeder van A. weten aan Het Parool. “Hij was niet meer aanspreekbaar en is inmiddels overleden,” zegt Van den Brink.

De raadsman stond A. in het verleden meermaals bij in strafzaken. Omdat A. niet bij kennis is geweest, heeft hij nog niet om een advocaat kunnen vragen. Van den Brink benadrukt dan ook dat hij namens de moeder van A. spreekt en niet namens zijn oud-cliënt.

Gijzeling duurde 5 uur

Abdel Rahman A. liep dinsdag aan het eind van de middag, gehuld in een camouflagepak waaraan explosieven bevestigd waren, met twee vuurwapens de Apple Store aan het Leidseplein in. Hij schoot tenminste vier keer op de politie die op de melding van een overval af kwam en zette vervolgens een 44-jarige Bulgaarse klant van de winkel een wapen op het hoofd.

Wat volgde was een gijzeling die 5 uur duurde.

Een enorme politiemacht en zwaarbewapende eenheden van onder andere de Dienst Speciale Intreventies (DSI) kwamen ter plekke om de situatie tot een goed einde te brengen. Ook waren er gesprekken met onderhandelaars van de politie.

Aan het begin van de gijzeling zocht A. zelf contact met de politie. Hij eiste uiteindelijk 200 miljoen aan cryptovaluta. In het pand beleefde medewerkers en klanten van de Apple Store ondertussen hachelijke momenten. Vier mensen zaten in doodsangst verstopt in een kast. Op de bovenverdiepingen van het Hirschgebouw, waar de Apple Store op de begane grond zit, zaten nog ongeveer 65 slachtoffers urenlang vast tot de politie ze bevrijdde.

Zwaargewond

Omstreeks half elf ’s avonds vroeg A. om water. Toen dat via een robot voor de deur werd bezorgd, kreeg de gijzelaar de opdracht het water te pakken en nam de benen. A. rende hem achterna, waarna een lid van een arrestatieteam vol gas gaf en A. hard aanreed.

Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en is tot zijn overlijden niet meer bij kennis geweest. “Het belangrijkste is nu dat de moeder van Abdel Rahman de pers verzoekt om de familie met rust te laten,” aldus Van Den Brink.

Celeberties

Zien: Fajah Lourens showt hoe ze er nu zonder borstimplantaten uit ziet

Borstimplantaten zijn de laatste tijd steeds vaker in opspraak, omdat ze toch niet zo veilig zijn als dat de meesten denken. De implantaten kunnen namelijk lekken. Dit is bij Fajah Lourens ook gebeurt en daarom heeft zij ze laten verwijderen.

Onzeker

Fajah heeft een killerbody, maar over haar borsten was ze lange tijd onzeker. Ze was niet tevreden over de grote ervan en daarom besloot zij om borstimplantaten te nemen. De meeste mensen kennen haar met nepborsten, maar die zijn er nu dus uit. De actrice deelt nu voor het eerst hoe haar body eruit ziet na het verwijderen van de implantaten.

Eindresultaat

Ze heeft een bikinifoto op haar Instagram gezet waarop het resultaat te zien is. Haar borsten zijn nu een stuk kleiner, maar niet minder mooi. Fajah zelf moest nog even wennen aan het resultaat. Inmiddels is ze er helemaal aan gewend en straalt ze in haar bikini op Instagram. Wauw!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Georgina Verbaan uitgekotst na walgelijke uitspraak

Gisteren was er een gijzeling gaande in de Apple Store in Amsterdam. Het was een aantal uur onzeker over de gegijzelde er zonder kleerscheuren vanaf zou komen. Gelukkig wist hij op een gegeven moment een kans te zien om naar buiten te rennen. Alleen kwam de gijzelnemer met een machinegeweer achter hem aan rennen. De politie reageerde adequaat en reed de gijzelnemer keihard aan. Iedereen kan dus opgelucht adem halen zou je denken.

Maar Georgina Verbaan dacht daar anders over en die vond het vreselijk dat de politie de gijzelnemer keihard aanreed.

Georgina zei op Twitter het volgende:

,,Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden”

Dit werd haar niet in dank afgenomen. Veel mensen reageerde woedend op Georgina en snapte niet wat haar bezielde. Georgina was kennelijk de gegijzelde die urenlang een wapen tegen ze hoofd kreeg en alle werknemers die zich urenlang moesten verstoppen in de winkel en vreesde voor hun leven vergeten.

Georgina kreeg dan ook heel veel kritiek te verwerken op Twitter. Hieronder een aantal reactie’s:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Peter Gillis ondergaat zware medische ingreep

Sinds deze week is Massa is Kassa weer op de buis. Tijdens de eerste aflevering deed Peter Gillis meteen een heftige onthulling. Hij overweegt namelijk een zware medische ingreep.

Eerder onthulde Peter al dat zijn voedingscoach hem adviseerde om iets te doen aan zijn overgewicht. Dat neemt hij heel serieus. “Ik ben me ervan bewust dat je eerder kans maakt op een infarct als je dik bent.”

Klachten

Peter deed al enkele verwoede pogingen om af te vallen, omdat hij klachten ondervindt als een te hoge bloeddruk, cholesterol en suikerspiegel. Vorig jaar viel hij zo vijftien kilogram af. Op zich al een goed resultaat, maar nog niet voldoende.

Onlangs stond hij onder de douche en was zichzelf aan het bekijken. Hij vraagt aan Nicol om zijn rug in te smeren, want daar kan hij zelf niet bij. Nicol antwoordt streng: “Dan moet je eens gaan afvallen.”

Dan geeft Peter toe dat hij ernstig overweegt om een medische ingreep te ondergaan om gewicht te verliezen. Hij zegt: “Ik zit er toch over na te denken om die maagverkleining te doen, die ik eigenlijk lang geleden al wilde doen. Kijk: met zo’n maagverkleining kan ik zo weer terug naar de 85 kilo, wat ik toen ooit woog.”

Nicol grote schuldige

Nicol is niet voor het idee te vangen. Ze legt uit: “Schat, als jij 85 kilo weegt, dan ben je Peter niet meer.” Peter belt zijn afvalcoach, maar ook die vindt het maar een enge ingreep.

Peter is niet akkoord. Volgens hem is hij ooit eens 45 kilo afgevallen. “Maar toen kende ik Nicol nog niet”, vindt Peter. De bungalowparkmagnaat zegt dat Nicol te ongezond eten voor hem bereidt, zoals gebakken aardappelen met mayonaise.

Doorgaan met lezen

Trending