Glennis Grace laat van zich horen: “Ik wil positiviteit brengen”
Connect with us

Celeberties

Glennis Grace laat van zich horen: “Ik wil positiviteit brengen”

Goh, het zijn blijkbaar de dagen van emotionele videoboodschappen. Gisteren was het Lil’ Kleine die het Nederlandse volk toesprak via Instagram, vandaag is het de beurt aan Glennis Grace.

De zangeres toog vorige maand samen met een aantal bekenden op hoge poten naar een Jumbo-supermarkt in de Amsterdamse Jordaan, vanwege een eerder voorgevallen akkefietje tussen Glennis’ zoon en supermarktpersoneel.

Vechtpartij
Er ontstond een vechtpartij, waarna Glennis, haar zoon en een vriend van de familie werden aangehouden. Vorige week dinsdag kwamen ze vrij. Tegen Glenda Batta, de echte naam van Grace, is aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachte rade.

Video
Zojuist heeft Grace van zich laten horen via Instagram. In een opgenomen video biedt de zangeres haar “oprechte excuses aan.” Daarna stelt ze dat “zaken wat uit hun verband zijn getrokken.”

Vervolgens steekt ze haar hand weer in eigen boezem. “Ik had beter moeten weten. Ik had beter moeten nadenken, tot tien moeten tellen in plaats van me te laten leiden door mijn primitieve moederinstinct.”

Grace geeft aan “positiviteit” te willen uitstralen. In haar muziek, maar ook als persoon. Ze zegt veel gesprekken te hebben gevoerd met haar zoon, die ze nu “heel strak en dichtbij houdt.”

Celeberties

Zien: Triest geheim achter trouwdag John de Wolf onthuld

Twee jaar later dan gepland stapte John de Wolf samen met zijn grote liefde Inge Zijdenbos in het huwelijksbootje. Het koppel wilde eigenlijk trouwen op 10 december vorig jaar, een datum die voor hem een speciale betekenis heeft.

Een week geleden gaven John de Wolf en Inge Zijdenbos elkaar het ja-woord in Het Zalmhuis in Capelle aan den IJssel. Jochem Myjer mocht de twee met elkaar verbinden.

Tragische gebeurtenis
Myjer had in 2020 al een plekje vrijgemaakt in zijn agenda, maar door corona kon de trouwerij toen niet doorgaan. Pas 10 december vorig jaar ging het koppel voor de tweede poging. Maar slechts een week voor die speciale dag ging de horeca opnieuw volledig op slot.

Het was een enorme domper voor het koppel. Dat de trouwdatum 10 december vorig jaar moest zijn, heeft te maken met een tragische gebeurtenis in het leven van John. Zijn vader werd maar 58 jaar oud, de leeftijd die John in 2020 bereikte.

Eén jaar ouder dan zijn vader mocht worden
Om die reden wilde het koppel dan ook in eerste instantie in 2020 trouwen, zo meldt weekblad Story. Maar vanwege corona besloten John en Inge voor een nieuwe dag met betekenis te kiezen. Op 10 december werd John 59 jaar oud, de leeftijd dat hij voor het eerst een jaar ouder was dan zijn vader ooit heeft mogen worden.

‘We waren direct om’
De uiteindelijke trouwdag was 25 maart 2022. Maar ook al had deze datum geen diepere betekenis, de dag was er niet minder om. Dat Jochem Myjer de twee in het echt verbond maakte de dag nog specialer. ,,We zijn enorme fans”, liet John al eerder weten in gesprek met De Telegraaf. ,,We hebben elkaar ooit leren kennen op het strand en er was direct een klik. In het dagelijks leven is hij precies hetzelfde als op het podium.”

John vroeg of Myjer wilde optreden, maar toen kwam hij zelf met een ander plan. ,,Jochem vertelde dat hij ook babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) is, wat betekent dat hij mensen mag trouwen. Toen waren we direct om. Gelukkiger kun je ons niet maken.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Klaas Otto klapt uit de school: “Het is uit met Rachel Hazes!”

Rachel Hazes en Klaas Otto maakten 19 maart bekend dat ze een stelletje zijn tijdens ‘Hazes is de Basis’, een eerbetoon aan haar overleden man. De twee zouden zich behoorlijk hebben misdragen op de afterparty waar de liefde er letterlijk vanaf gespat zou hebben tijdens het tongen.

Klaas had op dat moment nog een relatie met ene Gracia Kraus die zijn telefoon op dat moment hackte om Rachel uit te maken voor van alles. De klasse spat er vanaf bij dit stel. De twee hebben al meerdere interviews gegeven waarin ze hebben aangegeven heel blij met elkaar te zijn. Echter gebeurde er gisteren iets merkwaardigs, de twee volgen elkaar niet meer op Instagram. Wel heeft Rachel alle foto’s van Klaas en haar nog laten staan. Klaas niet, die plaatst nu plots weer nieuwe foto’s met Gracia. Omdat het gisteren 1 april was zijn alle juicekanalen nog een beetje sceptisch over deze actie.

Klaas Otto klapt uit de school over Rachel Hazes!
Klaas schrijft bij een foto de volgende wijze woorden: “In je leven kan je van alles doen. Je kan naar links gaan, en je kan naar rechts gaan. Je kan elk pad bewandelen. Maar als je elke dag op zo’n pad iets mis in je leven, en een gevoel van liefde voor iemand, dan moet je toch dat gevoel gaan volgen. En mijn gevoel is voor een vrouw met de naam Gracia.” We vermoeden dat Klaas kampt met een klein beetje keuzestress. Juicechannel heeft contact opgenomen met Klaas: “Goedemorgen Klaas. Veel mensen zijn in de war en wij hadden afgesproken jou verhaal te vragen. klopt het dat het over is met Rachel en je nu met Gracia samen bent?” Klaas geeft ons het verlossende antwoord: “Ja dat klopt.” Juicechannel: “Veel mensen denken dat Gracia jouw Instagram heeft gehackt?” Klaas: “Daar geef ik geen antwoord op!” Hieronder meer:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Eva Jinek onder druk: ‘Talkshow stopgezet’

Het interviewboek van Eva Jinek heet ‘Droom Groot’. Zo staat de van oorsprong Amerikaanse met Tsjechische ouders in het leven. Eva wil winnen. Ze wil de beste zijn, de concurrentie verslaan, ze gaat voor The American Way. Maar is ze nog steeds de koningin van de talkshows?

Van Omroep WNL waar ze haar kans greep met de zondagochtendshow naar de late night-show op NPO1 om uiteindelijk bij RTL met haar eigen personality-show een hoger salaris te incasseren.

„Competitie tussen shows is altijd goed, ben ik voorstander van. Als ik maar win”, zei Eva toen over de dagelijkse jacht van talkshows op de hoogste plek in de top-25 van het landelijke kijkcijferonderzoek.

Na het vertrek van Jinek bij de publieke omroep bleek Op1 het opeens veel beter te doen dan iedereen had verwacht. De presentatoren hangen weliswaar nog steeds als los zand aan elkaar met slechts een aantal uitschieters. Sven Kockelman bijvoorbeeld. Scherp als altijd. En Fidan Ekiz. Zij werd met De Vooravond en haar kompaan Renze Klamer hardhandig op straat gezet: einde talkshow.

Meedogenloos
Ook Eva Jinek weet dat de tv-wereld meedogenloos kan zijn. Voormalig talkshow-host en nu coach Jeroen Pauw loopt als een rode draad door haar carrière. Net zoals Pauw een vinger in de pap heeft bij de talkshow HLF8 met presentator Johnny de Mol. Dat De Mol jr. nog steeds op de buis is te zien, heeft volgens tv-watchers vooral te maken met het feit dat hij de zoon is van de zenderbaas van SBS.

De kijkcijfers van HLF8 vallen ronduit tegen. In de week van het misbruikschandaal bij The Voice sloeg De Mol junior, emotioneel geraakt, zich er goed doorheen. Vooral toen Hélène Hendriks het een paar dagen overnam vanwege een buikgriep van de goedlachse presentator liepen de kijkcijfers snel op. Een teken aan de wand. Kennelijk is er met het tijdstip niets mis, maar is Johnny onvoldoende geschikt volgens de kijkers.

Campingzender
SBS heeft de talkshow trouwens wel ontdekt. Naast de geijkte talentenshows en het onbezorgde amusement met kwisjes en knikkershow Marble Mania verhuisden Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp met hun Vandaag Inside naar de campingzender. Vier maanden later kan worden vastgesteld dat de talkshow voorlopig een succes is.

Ze pakken het daar volledig anders aan dan bij de concurrentie, maar haalden ook voldoende tegenwicht in de studio. Zo schuift advocaat Job Knoester regelmatig aan, alleskunner Özcan Akyol (‘onze Eus’) en zijn er wisselende gasten onder wie bijvoorbeeld entrepreneur Yves Gijrath, columnist Marcel van Roosmalen en voetbalkenner Chris Woerts.

Kijkcijfers
Ook het VI-trio zit Eva Jinek in de weg, hoewel de kijkcijfers dat nog niet laten zien. Haar eigen werkgever RTL blijkt trouwens niet op een paard te wedden. Dat kan ook niet anders omdat de koningin van de talkshow niet het hele seizoen avond aan avond, week in week uit is te zien. Humberto Tan en Beau van Erven Dorens staan in de coulissen en grijpen hun kans.

Niet de presentatoren maar de redacties van de Nederlandse talkshows zijn voor een groot deel bepalend voor het journalistieke succes. Weten ze de ‘gasten van de dag’ binnen te slepen of zitten deze bij de concurrent aan tafel?

In de afgelopen coronajaren waren de virologen, epidemiologen, ziekenhuis­directeuren, artsen, OMT-leden tot vervelens aan toe niet weg te slaan van het scherm. Ab Osterhaus, Diederik Gommers en Marion Koopmans zaten aan hun stoelen gekleefd in de tv-studio’s.

Ziekenhuisbaas
Ernst Kuipers schopte het dankzij zijn talkshow- optredens het zelfs tot minister van Volksgezond­heid. Na de uitbraak van de Oekraïne-oorlog werden de coronadeskundigen razendsnel ingeruild voor voormalig luitenant-generaal Mart de Kruif, ex-voetballer Evgeniy Levchenko en ex-chef Defensiestaf Dick Berlijn die dagelijks werden gebeld of ze in de uitzendingen het oorlogsnieuws willen duiden.

Het alarm ging bij de bestaande talkshow-presentatoren pas goed af toen Arjen Lubach eind februari begon met zijn avondshow. Achter de schermen bij de verschillende redacties werd er volop gespeculeerd. Lubach kwam, zag en overwon: op de eerste avond keken er maar liefst 1,6 miljoen Nederlanders. Dat zijn aantallen die vergelijkbaar zijn met DWDD van Matthijs van Nieuwkerk.

Lubach maakt met De Avondshow niet de fout om Jinek en alle andere talkshows te kopiëren. Eva Jinek nam daarentegen wel enkele vaste onderdelen van de NPO mee naar RTL, zoals Binnenhof-watcher Jair Ferwerda en Lucky TV. Lubach keek weer met een schuin oog naar Amerikaanse voorbeelden, waaronder The Daily Show met presentator Trevor Noah. De Lubach-show wordt geproduceerd door het tv-bedrijf van de partner van minister Kajsa Ollongren, Human Factor.

Omroep Max
Met meer dan 5 miljoen dagelijkse kijkers draait het meningen- en opiniecircus elke avond op volle toeren. In Hilversum wordt er nog wel eens badinerend gedaan over de talkshow Tijd voor Max.

Echter, de presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os blazen een flink partijtje mee met hun middagmagazine waar 6- tot 800.000 Nederlanders op afstemmen. Helemaal niet slecht.

De Oekraïne-crisis bezorgde Margriet van der Linden hogere kijkers­aantallen na een matige start. Zij maakte plaats voor de talkshow Khalid & Sophie van BNNVARA. Het praatprogramma van de oud-advocaat Khalid Kasem en Sophie Hilbrand die na de stroeve eerste seizoenshelft opnieuw een poging wagen de kijkers voor zich te winnen.

Doorgaan met lezen

Trending