Gordon roept op tot massaal protest na overlijden Peter R. de Vries
Connect with us

Meest bekeken

Gordon roept op tot massaal protest na overlijden Peter R. de Vries

Gordon roept na het overlijden van Peter R. de Vries op om massaal te protesteren door een minuut stilte te houden.

De presentator wil dat iedereen op dinsdag 20 juli om klokslag 20 uur een minuut stilte houdt. Daarna stelt hij een lawaaiprotest voor. Gordon schrijft: “Slaan we op potten en pannen, schreeuwen zijn naam door heel Nederland.”

Zwaar aangeslagen

De presentator en zanger is in diepe rouw na het overlijden van de misdaadjournalist. Gordon roept zijn fans op om niet te buigen voor het menselijk afval dat deze aanslag op zijn geweten heeft. “Ik heb keihard gehuild, want wat laat deze man een leegte achter. Peter R. de Vries was ongetwijfeld nog een van de weinige mensen die zich onverstoorbaar uitliet over menig kwestie.” De artiest vraagt mensen om dit gewoon te blijven doen.

Om die reden wil Gordon ook een protest: “Dus verstom je niet en laat je horen.”

Celeberties

Mark Rutte boos op Sylvana Simons: ‘Dit is zo belachelijk!’

Demissionair premier Mark Rutte was woensdagavond aan het eind van het coronadebat boos op Sylvana Simons van BIJ1. Zij had een motie ingediend waarin onder meer stond dat het coronabeleid van het kabinet ’30.000 doden tot gevolg’ heeft gehad. ‘Onbeschaamd en onbeschaafd’, aldus de vanwege het toeslagenschandaal afgetreden premier Rutte die zei dat ‘je niet alles kunt zeggen’ en dat ‘woorden kunnen kwetsen’. Volgens Rutte is het een kwestie van ‘beschaving’ om grenzen te stellen ‘aan wat je zegt’. De motie van BIJ1 riep de regering op met de huidige coronastrategie te breken.

Eerder al had Simons het kabinet verweten dat de strategie eruit bestond het virus ‘gecontroleerd te laten uitrazen’, oftewel het doelbewust creëren van groepsimmuniteit. Er zou alleen zijn gestuurd op het voorkomen van een overbelasting van de medische zorg, met name de intensive care-afdelingen. In de motie, die overigens door geen andere partij werd gesteund, zei BIJ1 dat deze aanpak ‘de volksgezondheid ernstig heeft geschaad’.

Een zichtbaar opgewonden Rutte kon de motie niet waarderen. Die was volgens hem ‘verschrikkelijk’ en raakte zowel hem, als ook Hugo de Jonge ‘enorm’, evenals de mensen die achter de schermen werken aan de bestrijding van het virus. Volgens de demissionaire premier verwijt Simons hen eigenlijk ‘dood door schuld van 30.000 mensen’.

Simons hield echter vol dat het ‘not done’ is om ‘koste wat kost vast te houden aan een beleid waarvan we na anderhalf jaar moeten concluderen, en zeker na het weekend dat hier vandaag ter discussie staat, namelijk het loslaten van allerlei maatregelen met desastreuze gevolgen, ik vind het onbeschaafd om daar niet de verantwoordelijkheid voor te willen nemen.’

Dat Nederland heeft aangestuurd op groepsimmuniteit, anders dan door vaccinatie, bestreed Rutte overigens eerder in het debat al. Volgens hem heeft het kabinet alle mogelijke maatregelen genomen om zowel de zorg als de kwetsbare mensen te beschermen. Dat er 30.000 mensen zijn overleden aan het coronavirus noemde Rutte ‘relatief beperkt’ ten opzichte van veel andere landen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Prinses Alexia heel zwaar getroffen door corona

Vanwege de coronabeperkingen kon Willem-Alexander zijn dochter Alexia nog niet meenemen naar haar nieuwe school in Wales.

Prinses Alexia gaat daar studeren aan het United World College, waar ook de koning twee jaar naar school ging. Het zou leuk geweest zijn om de omgeving al eens te verkennen. Maar dat gaat vanwege corona dus niet door.

Fotoshoot

Bij het begin van de jaarlijkse zomerse fotoshoot vertelt Willem-Alexander: “Ik was heel graag met haar daar naartoe gegaan.” Het koninklijk gezin gaat deze zomer weer naar Griekenland. “Alexia kent de school nu alleen van foto’s en uit verhalen. Ze is er nog niet geweest.”

Vriendin Alexia gaat ook

De koning was blij om te vernemen dat ook een goede vriendin van Alexia haar zal vervoegen in Wales. Niemand minder dan de Spaanse troonopvolgster Leonor zal ook aan het college studeren. “Ze kennen elkaar en kunnen het vast goed met elkaar vinden.” Willem-Alexander laat nog weten dat Leonor in het geheim deelnam aan het toelatingsexamen, zonder haar identiteit kenbaar te maken. Ze is dus toegelaten op eigen kracht, en niet omdat ze prinses is.

Koningin Máxima vindt het vreselijk

Koningin Máxima zegt dat ze gemengde gevoelens heeft bij het feit dat ze twee van haar dochters zal moeten missen. Ze vindt het zowel vreselijk als heerlijk. Prinses Amalia heeft immers een tussenjaar gepland om te reizen. “Je moet ze loslaten. Het wordt heel leeg”, zegt Máxima.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emotioneel afscheidswoordje zussen Holleeder voor Peter R. de Vries

Via het Instagram-account van Miljuscha Witzenhausen hebben Astrid en Sonja Holleeder een afscheidswoordje gericht aan Peter R. de Vries. ‘Lieve Peter, voor altijd samen. Astrid en Sonja Holleeder’, luidt hun bericht, voorzien van een hartje.

Peter R. de Vries stond de zussen Astrid en Sonja Holleeder bij in hun verklaringen tegen hun broer Willem Holleeder. Ook was hij vertrouwenspersoon van Sonja na de moord op haar man Cor van Hout, een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken.

Tv-kok en presentatrice Miljuschka Witzenhausen is een dochter van Astrid Holleeder.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending