Graaf een gat en gebruik een oude band – hoe je je tuin kunt transformeren met deze ingenieuze truc
Connect with us

Lifestyle

Graaf een gat en gebruik een oude band – hoe je je tuin kunt transformeren met deze ingenieuze truc

Tientallen jaren lang lagen ze op straat of in de vuilnisbelt, maar de laatste jaren is het een steeds populairdere praktijk geworden om oude banden te recyclen. Ja, in plaats van ze weg te gooien of ze gewoon te laten liggen, gebruiken mensen ze nu om prachtige tuinspullen te maken die barstensvol leven zitten.

Ja, dat lees je goed. Oude banden zien er op het eerste gezicht misschien armoedig uit, maar met een beetje fantasie kunnen ze in prachtige tuinvijvers worden veranderd!

Je hebt niet veel materiaal nodig en het is iets dat iemand in zijn eigen huis kan doen – het is zelfs mogelijk om een ​​beetje met het ontwerp te spelen, afhankelijk van wat bij je smaak past. En het beste van alles: door de biodiversiteit in je tuin aan te moedigen, kun je het ecosysteem veerkrachtiger maken.

Neem een ​​kijkje bij de onderstaande tips en zie zelf hoe verschillende mensen hun tuinen hebben verbeterd met deze prachtige vijvers. Als je klaar bent, ben je meer dan welkom om dit artikel te delen om je vrienden en familie op Facebook te laten zien!

Wat je nodig hebt

 • Een grote band
 • Stenen in verschillende vormen en maten
 • Een schep
 • Een decoupeerzaag
 • Plastic stofplaat
 • Grind en zand
 • Wat moeten we doen
 • 1. Begin met het graven van een gat in de grond van dezelfde grootte als de band. Controleer regelmatig of de band perfect in het gat past en leg hem dan op zijn plaats.

  2. Snijd de bovenkant van de band met behulp van de zaag zodat deze een dunne rand wordt, zoals hieronder te zien is:

  https://twitter.com/design4your/status/691058186175012868/photo/1

  3. Bedek nu de band in de stofhoes. Duw alle onderdelen goed naar beneden en zorg ervoor dat deze de hele band bedekt zonder open ruimtes of openingen te verlaten.

  4. Neem het zand en stapel het op de binnenkant van de band om het op zijn plaats te bevestigen. Leg grind op de top van het zand en druk het naar beneden met de achterkant van de schop zodat de twee materialen op elkaar blijven liggen.

  5. Nu voor het leuke gedeelte: Decoratie! Hier kan je creatief zijn met stenen in verschillende vormen en maten om het je eigen persoonlijke toets te geven. Als je klaar bent, kun je de vijver verfraaien met groen, planten en bloemen door ze in de grond rond de rand van de band te planten.

  6. Last but not least, neem een ​​waterslang en vul het gat met water. Je prachtige tuinvijver is nu klaar!

  https://twitter.com/MaramaniPlans/status/968055833790697472/photo/1

  Het beste deel is dat je je vijver echt uniek kunt maken.

  Je kunt kiezen tussen verschillende stenen, planten en bloemen. Je kan kleine ornamenten of beelden gebruiken, profiteren van verlichtingsarmaturen of lampen. Je kunt zelfs kleine vissen in het water doen en je eigen bloeiende ecosysteem creëren.

  Overigens, je moet het water van tijd tot tijd vervangen, dus houd het in de gaten wanneer het te vuil wordt.

  https://twitter.com/CraftingByHolid/status/680141884690399233/photo/1

  Als je wat extra ruimte in je tuin hebt, is dit het perfecte project om deze zomer te proberen.

  Deel deze truc alstublieft met iemand waarvan je denkt dat hij of zij het zal waarderen!
  [fblike]

  Celeberties

  Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

  Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

  Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

  Het account van Alexia

  Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

  View this post on Instagram

  Yayy or nahh

  A post shared by ABB (@f_4_u2) on

  Doorgaan met lezen

  Lifestyle

  Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

  Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

  Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

  De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

  Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

  Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

  André Hazes en Nikkie Plessen

  Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

  Woede om foto’s van de zanger en Monique

  Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

  Doorgaan met lezen

  Trending