Groep tieners slaat Kevin (29), die mentale beperking heeft, hersenschudding en gebroken oogkas: “Hij durft niet meer buiten te komen”
Connect with us

WOW

Groep tieners slaat Kevin (29), die mentale beperking heeft, hersenschudding en gebroken oogkas: “Hij durft niet meer buiten te komen”

Kevin Janssen (29) is een enthousiaste ‘Mooimaker’. De jongeman met een verstandelijke beperking helpt sinds een paar maanden het Lommelse Barrierspark proper te houden.

Tot wel vier keer per week is hij er aan het werk. Maar dinsdag werd zijn opruimactie plots grondig verstoord door een groep jongeren.

Ze vielen hem aan, en lieten Kevin uiteindelijk achter met een hersenschudding en een gebarsten oogkas en bovenkaak.

“Met een hele groep vechten tegen één persoon, die ook nog eens een beperking heeft? Dat kan ik niet vatten”, reageert Kevins mama.

“Sinds een paar maanden is mijn zoon Kevin (29) in het project ‘Mooimakers’ gestapt”, vertelt de mama van Kevin, Paula Pinxten uit Lommel.

“Door corona zijn al zijn activiteiten weggevallen en zo heeft hij iets om handen.” Tot wel vier dagen per week trekt hij naar het Barrierspark.

“Vroeger werd hij gebracht, maar ondertussen kan hij zelfstandig naar het park gaan. Het is op ongeveer tweehonderd meter van onze woning.

Met een gocart, voorzien van een karretje, raapt hij dan zwerfvuil en sluikstort op. Wanneer de vuilbakken bijna vol zitten, maakt hij die gedeeltelijk leeg om zwerfvuil te voorkomen.”

Meest bekeken

Ga er maar niet gelijk vanuit dat je deze som kunt oplossen – veel slimme mensen hebben het fout!

Of je het nu leuk vindt of niet, over één ding zijn we het allemaal eens: Hersengymnastiek is goed voor de hersenen.

Wellicht is het al lang geleden dat je naar school ging, en is je wiskundige kennis inmiddels wat vertroebeld….

De basisberekeningen ken je vast nog wel, maar hoeveel herinner je je eigenlijk van die langere complexe berekeningen die je toen je jonger was geen probleem had om op te lossen?

Naarmate we ouder worden is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Hierbij hoort regelmatig bewegen en gezonde voeding. Maar het is ook belangrijk om je hersenen vitaal en gezond te houden.

Een goede manier om de geest scherp te houden zijn hersenkrakers. De meest voorkomende zijn waarschijnlijk kruiswoordraadsels of de bekende Sudoku puzzels.

Maar iets totaal anders wat het hoofd direct aan het werkt zet is een uitdagende wiskundevergelijking.

Op het internet kan je veel van dit soort sommen vinden met verschillende gradaties in moeilijkheid.

Op de foto hieronder zie je een probleem dat uit een schoolboek is gehaald, maar iedereen die online is scheurt zich uit om de oplossing te vinden.

Om deze som op te lossen geldt er slechts één regel: het gebruik van een rekenmachine is niet toegestaan.

Bekijk hieronder het probleem. Denk jij te weten (zonder rekenmachine) wat het antwoord is?

Als je op 104 uitkomt als antwoord dan heb je het goed!

Lees hieronder hoe je aan de goede oplossing komt:

Eerst bereken je de vermenigvuldiging 25 x 0, die natuurlijk 0 wordt. Dit is een van de basisregels van de wiskunde.
Dan hebben we dat gedaan: 50 + 50 – 0 + 2 + 2, wat resulteert in 104.
Het belangrijke detail, om tot het juiste antwoord te komen, is dus om te beginnen met de vermenigvuldiging. Anders wordt het een rommeltje.
Heb je het in je eentje opgelost? Goed werk dan!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Maarten van Rossem snoeihard over André Hazes: ‘Hij moet in een psychiatrische inrichting’

Hoewel André Hazes er alles aan doet om buiten de schijnwerpers te blijven, blijft hij hét onderwerp op juicekanalen. Ook Maarten van Rossem krijgt weleens de nieuwste roddels over André mee, maar begint zich ernstige zorgen te maken. ,,Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen?”

De ‘juice’ over André lijkt maar niet op te houden. Hoewel hij al een tijd lang onder de radar probeert te blijven, wordt er nog altijd veel over de zanger gemeld. Maarten van Rossem vindt alle geruchten over André onzin, zo vertelt hij in zijn podcast.

‘André moet in psychiatrische inrichting’

,,Al die rare mensen waar het over gaat… Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen? Dat lijkt mij van wel. Maar hij speelt in deze wereld een prominente rol”, zegt Maarten.

‘Niet goed snik’

Van Rossem heeft sowieso niets aardigs te zeggen over de juicekanalen. Ook de ‘juice’ over andere artiesten hoeft hij niet te weten. ,,Zal ik je zeggen wat ik ervan vind? Het interesseert me totaal niks. Totaal nul. Iedereen mag van mij vreemdgaan totdat hij er ondersteboven van hangt”, zegt Maarten. ,,Wat kan het ons ook in godsnaam schelen dat Waylon vreemdgaat? Dat ben je toch knetter als je dat interessant vindt? Dan ben je toch niet goed snik?”

Giftig sap

Volgens Maarten is de rol van de media de afgelopen tijd totaal veranderd. ,,RTL Boulevard en Shownieuws bleken dus gewoon nog te netjes te zijn en dit is dan weer helemaal zonder enige vorm van check of dubbelcheck”, vindt hij. ,,Yvonne Coldeweijer is een prominente Nederlandse vrouw geworden. Juice, dat betekent sap. Dat klopt ook, het is onaangenaam sap, giftig sap.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Marco Kroon woedend op boeren: ”Van onze vlag blijf je af”

Marco Kroon kan geen respect opbrengen voor boeren die de Nederlandse vlag omgekeerd voeren. De drager van de Militaire Willems-Orde noemt het zelfs een belediging voor alle militairen, agenten, alle burgers, brandweermannen en anderen die voor de Staat der Nederlanden het hoogste offer gebracht hebben.

Via LindedIn laat hij weten: ””Uiteraard ben ik op de hoogte van de hele situatie rondom de stikstofcrisis en begrijp ik de emotie, de protesten en de zware lading echt wel. Maar behandel onze Nederlandse vlag alstublieft met respect. Vrijheid van deze kleuren is namelijk betaald met Nederlands bloed.”

Blijf van ons nationale teken af’

Tegen de Telegraaf gaat hij hier verder op in. “We hebben maar één eenheidssymbool en daar moet je afblijven. Als je het niet eens bent met het bestuur van Ajax, ga je niet het logo aanpassen. Demonstreren mag, maar blijf van ons nationale teken af.”

Kroon raadt mensen die het niet eens zijn met het kabinet en de politieke besluitvorming aan: “Demonstreer gerust, houd desnoods een referendum of wacht geduldig op nieuwe verkiezingen en ga stemmen. Maar blijf af van onze vlag.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending