Groot drama en verdriet voor Beau van Erven Dorens: Drie van zijn vier zoons vertrokken…
Connect with us

Meest bekeken

Groot drama en verdriet voor Beau van Erven Dorens: Drie van zijn vier zoons vertrokken…

Vorig jaar december tikte Beau van Erven Dorens de vijftig jaar aan. Het werd een jaar waarin drie van zijn zoons het huis uit besloten te gaan. Iets waar de presentator het nog altijd moeilijk mee heeft. Meer dan zijn vrouw Selly, die het thuis heerlijk rustig vindt. Wel ziet Beau dat zijn kinderen net zo met hen omgaan als hij vroeger met zijn eigen ouders…

Twintig jaar lang was het een drukte van jewelste in het huis van Beau van Erven Dorens (50) en zijn vrouw Selly. Met hun vier zonen en alle vrienden die altijd langs mochten komen, was er nooit een rustig moment. Dat is nu heel anders. De oudste drie, de tweeling Bram en Tijn (21) en Bobbie (18), wonen inmiddels niet meer thuis. En dat is vooral voor de presentator wennen. Hij is dan ook blij dat de 16-jarige Jan voorlopig nog even thuis blijft wonen. Volgens Beau lijkt Jan ook het meest op hem. ‘Jan is een ontzettende kletsmajoor en onwijs sociaal,’ zegt hij in Veronica Superguide.

‘Hij is pas zestien, maar nu al tien centimeter langer dan ik. Hij staat de hele dag op tafels, maar tegelijkertijd is hij ook degene die het best aanvoelt wat het met mij doet dat zijn oudere broers al het huis uit zijn.’ Volgens Beau heeft hij daar meer problemen mee dan zijn vrouw Selly, die op een middelbare school Franse les geeft en de hele dag omringd is door pubers.

Meest bekeken

“André Hazes vertrekt definitief uit Nederland!”

André Hazes zal hoogstwaarschijnlijk zijn grote droom waarmaken, verhuizen naar Orlando. Het is ook waarschijnlijk dat hij Monique en kleine Dré, zijn zoontje, mee zal nemen. Een insider heeft het volgende aan weekblad Privé laten weten: “De kans is minimaal dat André in 2022 op het podium zal staan. Of het moet ineens extreem goed met hem gaan. In het nieuwe jaar wil hij veel internationale shows bekijken, waar hij van kan leren.

Voornamelijk in Las Vegas, waar ook zijn vader vaak kwam. De bedoeling is om in 2023 grootser terug te komen dan ooit. Door zijn eerste behandeling is hij daarachter gekomen. Dat is ook de reden dat hij momenteel steeds vaker bij Monique is te vinden. Voor de zoveelste keer is hij gaan inzien dat zij toch de ware is. En ook het gemis van kleine Dré is enorm. Hij wil dolgraag terug naar Monique en die lijkt de deur op een kier te hebben staan.” Maar wat volgt lijkt aan te geven dat de deur wagenwijd open staat.

André Hazes gaat verhuizen?

Verhuizen naar Amerika was ook een droom van zijn vader. Een paar jaar geleden was de zanger nog bezig met plannen voor een verhuizing. Hij zei toen, ook in Privé: “Een toekomstdroom is om deels in Amerika te gaan wonen. In de buurt van Orlando. Daar kwamen we vroeger als gezin vaak en hebben we heerlijke vakanties gehad. Af en toe stuur ik wat naar mijn boekhouder, die mag bepalen of het haalbaar is. In eerste instantie zullen we er alleen de vakanties naartoe gaan, maar als Moon en ik ouder zijn, ik een jaar of vijftig, dan zie ik al voor me dat we daar lekker de wintermaanden in de zon zitten.” Dit keer lijken de plannen rigoureuzer te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de zanger volgend jaar niet op het podium verschijnen, een verhuizing zit er nu dus dik in. Maar eerst zal hij met zijn moeder vertrekken, volgende maand al.

Doorgaan met lezen

Celeberties

“Genadeloze wraakactie op Marco Borsato door woeste moeder!”

Al een tijdje gaan de meest bizarre verhalen in de rondte over Marco Borsato en bepaalde deelnemers van The Voice. Volgens verschillende kanalen zouden er bewijzen zijn dat minderjarige meisjes hier de dupe geweest zijn van onzedelijk gedrag. Echter is geen van deze kanalen met hard bewijs gekomen. Er werd alleen gezegd dat er harde bewijzen zijn. Website ‘Hollywoodhuizen’ beweert nu dat de vrouw die dit beweert, onder andere in Story, twee jaar geleden door de zanger is ontslagen. Ook laten ze weten dat de andere vrouwen die beweren dat de zanger nog steeds affaires heeft de vrouwen zijn die door hem op straat gezet zijn. De vrouwen zouden puur uit zijn op wraak laat de website weten. Dit zouden ze hebben gedaan via de juice-kanalen ‘LifeofYvonne’ van Yvonne Coldeweijer en ‘Roddelpraat’ van Dennis Schouten en Jan Roos. De moeder van het meisje zou Borsato al geconfronteerd hebben met haar verhaal en ze zou gezegd hebben dat de zanger toegegeven heef.

Wraakactie op Marco Borsato?

Ook zou de vrouw hebben laten weten een geluidsopname van Borsato te hebben dat hij toegeeft laten verschillende juice-kanalen weten. Hollywoodhuizen plaatst vraagtekens bij het feit dat de vrouw pas na twee jaar met dit verhaal aan komt zetten. De vrouw zou namelijk alle banden met Borsato hebben verbroken na haar ontslag van twee jaar geleden en heeft hem nooit meer gesproken. Toch lijken de juice-kanalen voet bij stuk te houden. Het is nog maar de vraag of deze juice-kanalen gewoonweg ingezet zijn door boze vrouwen die op wraak uit zijn. Yvonne Coldeweijer zelf lijkt al flink gas terug te nemen en heeft laten weten het stokje over te geven aan John van de Heuvel. Het is echter nog de vraag wat hij in dit verhaal ziet.

Wat doet John van de Heuvel?

John van de Heuvel heeft eerder al gereageerd op de beweringen van Dennis Schouten en Jan Roos in Roddelpraat. Daarin werd beweerd dat John zijn collega Marco zou sparen, omdat het collega’s zijn. John reageerde hierop: “Ik heb de uitzending gezien. Ik ga daar helemaal niets over zeggen, behalve dat ik nooit reageer op hun uitzending. Zeker niet als het onzin is, als het gaat om mijn rol in dit verhaal.” Ook heeft de misdaadjournalist gereageerd op de verhalen van Coldeweijer. Hij zegt hierop: “De feiten zullen nog wel een keer aan het licht komen, denk ik. Eerder dan jullie denken. Maar verder ga ik daar niets over zeggen.” Hieruit blijkt dat Van de Heuvel terughoudend is in zijn uitspraken en de feiten nog lijkt af te wachten. Hieronder meer over de huidige stand van zaken volgens de ‘juicers’!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Prinses Amalia is 18 jaar; deze bizarre dingen veranderen er voor de kroonprinses

Prinses Amalia is 18 jaar geworden. Hoe de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar verjaardag vandaag viert, is niet bekendgemaakt.

Op Koningsdag in Eindhoven, afgelopen april, liet ze tegenover de pers weten dat ze het niet heel spannend vond om 17 te worden, “dus 18 zal niet heel anders zijn”. Toch zal het leven van de troonopvolgster nu ze meerderjarig is meer in het teken staan van haar toekomstige rol als koningin van Nederland. Een blik op de toekomst van prinses Amalia in vijf vragen en antwoorden.

Kan Amalia koningin worden nu ze 18 is?

Mocht haar vader, koning Willem-Alexander, overlijden of afstand doen van de troon, dan wordt Amalia volgens de erfopvolging zoals die in Grondwet is vastgelegd de nieuwe koningin. “Zolang ze minderjarig was, was het via de wet zo geregeld dat koningin Máxima of prins Constantijn in dat geval zou optreden als regent(es), tot het moment dat Amalia 18 werd”, zegt Peter Rehwinkel, staatsrechtdeskundige, oud-PvdA-Kamerlid en auteur van het boek ‘Amalia, de plicht roept’. “Dat geldt nu niet meer, dus dat is wel een belangrijke verandering voor Amalia.”

Het overkwam Wilhelmina, de betovergrootmoeder van Amalia in 1890, toen haar vader koning Willem III overleed. Wilhelmina was pas 10 jaar oud en te jong om te regeren. Haar moeder, koningin Emma, trad daarom op als regentes totdat Wilhelmina 18 jaar was.

Amalia zegt in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef ter gelegenheid van haar 18e verjaardag, dat ze haar moeder zou willen aanwijzen als regentes, als ze het koningschap nu zou moeten overnemen, “In praktijk is dat niet zo eenvoudig als ‘even aan mijn moeder vragen’”, zegt Rehwinkel. “Amalia zou haar functie tijdelijk moeten neerleggen en de regering moet dan een regent of regentes aanwijzen. Dat moet vervolgens in de wet vastgelegd worden, dus daar komt wel meer bij kijken.”

Amalia werd geboren op 7 december 2003. Een overzicht van beelden door de jaren heen:

Kroonprinses Amalia 18 jaar

Gaan we Amalia vaker in het openbaar zien?
“Als haar studie het toelaat zal ze op Prinsjesdag aanwezig zijn bij de rijtoer en het voorlezen van de Troonrede. En af en toe zal ze misschien ook officiële taken uitvoeren”, zegt Koninklijk Huis-verslaggever Jozephine Trehy. “Een belangrijke publieke gebeurtenis is ieder geval morgen, als ze binnengeleid wordt in de Raad van State. Daar zal ze ook een toespraak houden en dat is een spannend moment voor Amalia.”

Waar we haar niet zullen zien, is in het stembureau. Amalia heeft aangegeven dat ze geen gebruik zal maken van haar stemrecht, iets wat haar vader en oma ook niet doen.

Welke rol krijgt prinses Amalia in de Raad van State?

Prinses Amalia krijgt vanaf het moment dat ze 18 is ‘van rechtswege’ (automatisch) zitting in de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering. Dat betekent overigens niet dat ze ook lid wordt van de Raad. “Ze mag deelnemen aan de ceremoniële vergadering en ook aan de afdeling Advisering”, zegt Rehwinkel. “Zo kan ze kennis opdoen over wetgeving en het staatsrecht. Dat helpt haar om zich voor te bereiden op haar toekomstige taak als koningin.”

Amalia heeft geen stemrecht in de Raad van State en dat geldt ook voor koning Willem-Alexander, die voorzitter is van de Raad en voor koningin Máxima, die net als Amalia vergaderingen mag bijwonen. De dagelijkse leiding is in handen van de vice-president, Thom de Graaf. “In praktijk zijn de koning en koningin eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden bij de Raad van State, zoals morgen, als hun dochter wordt verwelkomd.”

De NOS doet morgen verslag van de buitengewone vergadering van de Raad van State waarin prinses Amalia zal worden binnengeleid door haar vader koning Willem-Alexander. Dat vindt plaats in de balzaal van paleis Kneuterdijk in Den Haag. De koning houdt een toespraak, evenals Thom de Graaf, vice-president van de Raad. Ook Amalia spreekt de Raad toe. Na afloop plant ze een koningslinde en beantwoordt ze vragen van de pers. De ceremonie is rechtstreeks te volgen op NPO 1, NOS.nl en de app en bij de NOS op Facebook van 13.40 – 14.45 uur.

Mag Amalia het koningschap ook nog weigeren?

Weigeren is nauwelijks mogelijk, zegt Rehwinkel. “Maar feitelijk is het ook niet aan de orde. Het lijkt erop dat Amalia zich heeft verzoend met haar toekomst als koningin van Nederland. Wat wel kan gebeuren is dat ze geen parlementaire toestemming krijgt voor een voorgenomen huwelijk. Dan vervalt haar recht op de troon.”

Haar vader was destijds duidelijk: de liefde gaat voor de troon. “Willem-Alexander had zijn huwelijksaanzoek aan Máxima al gedaan toen de politieke kwestie rond haar vader nog niet was opgelost. Daarop volgden een paar spannende weken”, zegt Rehwinkel. Amalia lijkt er net zo over te denken als haar vader. Tegen Claudia de Breij zei ze dat “ze niet kan kiezen ten koste van zichzelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Wat weten we over de toekomstplannen van Amalia?

Amalia heeft nu een tussenjaar, waarin ze stages volgt in binnen- en buitenland. Naar verwachting gaat ze volgend jaar studeren. “Of ze dat net als haar vader en oma in Leiden zal doen, is nog de vraag”, zegt NOS-verslaggever Trehy. “Het zou wel passen in de traditie.”

Amalia heeft in ieder geval in een brief aan premier Rutte kenbaar gemaakt dat ze de toelage van zo’n 1,6 miljoen euro, waar ze vanaf haar 18e jaar recht op heeft, zal terugstorten zolang ze studeert. Dat was goed voor haar imago, meent Rehwinkel. Trehy denkt dat Amalia daar zelf ook voordeel van kan hebben. “Zolang ze de toelage terugstort, kan ze meer ruimte nemen voor haar eigen ontwikkeling.”

Rehwinkel verwacht dat Amalia pas na haar studie begint aan een programma dat haar moet voorbereiden op het koningschap, net zoals bij haar vader gebeurde. Mogelijk dat ze dan ook regelmatig verschijnt bij de vergaderingen van de Raad van State.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending