‘Groot drama voor Ali B door coronavirus’
Connect with us

Meest bekeken

‘Groot drama voor Ali B door coronavirus’

De financiële zorg was het eerste waar zijn vrouw over begon, merkte Ali B op. „Het betekent heel veel. Het gaat niet alleen over mij, maar ik manage een aantal artiesten: Ronnie Flex, Boef, Famke Louise, echt een heleboel artiesten. Alles ligt eruit. Het gaat over heel, heel, heel veel geld.”

De rapper en artiestenmanager relativeert de zaak voor zichzelf. „Ik vind het persoonlijk niet altijd erg, want ik vind mezelf sowieso vaak tot de overbetaalde doelgroep behoren, maar ik moet op een gegeven wel ook alle mensen die voor ons werken betalen. Dat zou op een gegeven moment in gevaar komen.”

Dat zijn bedrijf failliet zou kunnen gaan, sluit hij niet uit. Toch is hij daar niet bang voor. „Ja, maar ik ben nooit bang geweest om failliet te gaan. Maar zodra iemand tegen mij zegt: ’Je mag geen grappen meer maken en geen mensen meer inspireren of geen muziek meer maken’, dan begint mijn echte faillissement.”

Verdere maatregelen heeft hij nog niet genomen. „Het overvalt ons allemaal en ik vraag mezelf af hoe ik erin sta. Ik probeer mensen te inspireren en te laten lachen en te verbinden. Dat deed ik tegen betaling, maar dat kan ik nog steeds als ik geen geld meer krijg.”

Celeberties

Kabinet koerst op verlenging van avondklok: ‘Mensen groeien mee met maatregel’

De avondklok wordt na half maart verlengd, ook om eventuele andere versoepelingen mogelijk te maken, verwachten ingewijden.

Een gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en iets meer ruimte voor detailhandel lijken het hoogst haalbare. Dit weekeinde hakt het kabinet de knoop door.

,,Een avondklok drukt minder zwaar dan bepaalde niet-essentiële winkels die dicht zijn” zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus (CDA) vanmiddag na afloop van de ministerraad.

Diverse bronnen verwachten dat de avondklok wordt verlengd. Grapperhaus zegt ook: ,,Ik heb veel liever dat we voor ondernemers wat ruimte hebben, dat we wat kunnen doen voor het hoger onderwijs.”

Een heropening van terrassen per half maart ziet Grapperhaus ‘niet gebeuren’. ,,Ik houd niet van mensen blij maken met een dooie mus.”

De avondklok kan epidemiologisch wisselgeld zijn voor de andere versoepelingen. Volgens het RIVM drukt het straatverbod in avond en nacht – inclusief de visiterestricties – de verspreiding van het virus met zo’n tien procent.

,,Er is veel draagvlak voor de avondklok”, zegt Grapperhaus, die geen problemen voorziet met de steun onder de bevolking nu die weer verlengd wordt.

,,Mensen groeien mee met de maatregel. Peilingen laten ook zien dat burgers steeds meer denken: hé verrek, laten we dit maar even doen.”

Eerder zei premier Rutte dat de maatregel ‘zo snel mogelijk’ in de prullenbak zou gaan, maar nu kiest het kabinet een andere koers.

De huidige lockdown – inclusief avondklok – loopt tot 15 maart, de eerste dag van de verkiezingen, maar ingewijden verwachten dat de avondklok na 17 maart weer ingaat.

Gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en verruiming voor grootwinkelbedrijven liggen op tafel in het Catshuis morgen.

Een bron zegt: ,,Eigenlijk is er amper ruimte om wat te doen, maar de roep uit de samenleving is groot.”

Catshuis

Maandag kan het kabinet de versoepelingen tijdens de persconferentie presenteren. Al zou het ook nog kunnen dat de verruimingen pas eind maart ingaan.

Het OMT vergaderde vandaag over de mogelijkheden. Veel speelruimte is er niet. ,,Maar er is meer dan alleen de epidemiologie”, zegt een OMT-lid. ,,Dat weegt de politiek ook mee.”

Niet hoopvol

Premier Rutte temperde de verwachtingen eerder deze week nog wel. ,,Als ik kijk naar de ziekenhuiscijfers ben ik niet hoopvol.”

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) was vanochtend al even voorzichtig. De lagere sterftecijfers – vermoedelijk door de vaccinaties – in verpleeghuizen zijn ‘ongelooflijk mooi nieuws’ maar geen reden om snel te samenleving helemaal open te gooien.

,,Dan liggen de ziekenhuizen in no time weer vol. Niet met de oudste ouderen, maar wel met de rest van Nederland.”

Met de afgelopen week gemiddeld 4500 nieuwe infecties per dag en ruim 1900 coronapatiënten in het ziekenhuis blijft de situatie in alle 25 Veiligheidsregio’s ‘zeer ernstig’, maar de roep om meer ruimte klinkt luid en daar willen betrokkenen op het Binnenhof niet doof voor zijn.

Als er ruimte komt, lijkt deze dus te gaan naar het hoger onderwijs, de detailhandel – en volgens een enkele bron ook naar de terrassen. Maar Grapperhaus gelooft dus niet dat dat kan.

De vorige keer adviseerde het OMT al dat hbo’s en universiteiten zich moesten voorbereiden op een (gedeeltelijke) heropening, minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) zei voor de ministerraad dat het hoger onderwijs ‘zo snel als veilig en verantwoord kan’ open moet, ook met inzet van sneltests.

Nederland heeft 26 miljoen sneltests op de plank liggen in afwachting van massale inzet – daar moet regelgeving voor komen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in haar hersenen en neemt afscheid van haar familie en vrienden

Artsen hebben uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen van de drievoudig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel en een behandelplan is niet meer mogelijk. Mentel heeft het advies gekregen om te starten met het afscheid nemen van haar dierbaren.

Bij Mentel werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd, waarna een onderbeen werd geamputeerd. Daarna keerde de kanker maar liefst 15 keer terug. Ze kwam er altijd sterk uit, maar nu is het noodlot toch toegeslagen. Een behandelplan is uitgesloten, hebben de artsen haar verteld. Mentel zal afscheid nemen van haar familie en vrienden.

Ondanks het slechte nieuws, laat Mentel weten te blijven genieten van het leven. Op 9 maart zal ze een seminar geven. Afblazen is geen optie, laat de organisator weten. ‘Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat.’

In december lag Mentel nog in het ziekenhuis voor een rugoperatie. De oud-snowboardster moest onder het mes om een stukje wervel te laten verwijderen dat was beschadigd door een tumor.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wendy van Dijk maakt hele pijnlijke blunder

Bram van der Vlugt, de man die jarenlang Sinterklaas speelde en daarom bij veel Nederlanders erg geliefd was is onlangs overleden. De 86-jarige acteur overleed in zijn slaap aan de gevolgen van corona en dat hakte er bij veel mensen hard in. Waaronder bij een aantal bekende Nederlanders met wie Bram samen heeft gewerkt. Ook Wendy van Dijk stak symbolisch een kaarsje aan. Op Instagram plaatst ze ook een post, maar die verwijderde ze weer snel.

Wendy van Dijk blundert bij herdenking Bram van der Vlugt
In de post schreef ze: ,,Wat een ontzettend verdrietig nieuws. Bram speelde maar liefst twee keer mijn vader.” Volgens haar zelf zou dat zijn geweest in de serie Moordvrouwen en in de populaire film Alles is Liefde.

Maar volgers van Wendy moesten haar al snel corrigeren. In Alles is Liefde speelt Bram van der Vlugt namelijk helemaal niet! Het was Eric Schneider die daar de rol van goedheiligman vertolkte.

Doorgaan met lezen

Trending