Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.
Connect with us

Nieuws

Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.

Volgens mij is er niets onschuldiger dan een onschuldig en jong kind. Het is daarom dan ook onbegrijpelijk waarom iemand een onschuldig kind kwaad durft te doen.

Het verhaal over de 4-jarige Leiliana Wright komt dan ook als een schok aan. Precies uit een horrorfilm. Helaas was deze horror echter waarheid.

Haar grootste probleem was dat mensen het misbruik negeerden. De meesten die zich in een positie bevonden om haar te helpen, deden dat niet, en de weinigen die aan de alarmbel trokken, werden genegeerd.

Maar intussen werd Leiliana het onderwerp van verschrikkelijke mishandelingen.

Toen de politie van Texas eindelijk hun weg vond naar haar huis, vonden ze de 4-jarige Leiliana in de badkamer. Haar moeder zei aan de politie dat ze gevallen was tijdens het douchen.

Leiliana had namelijk blauwe plekken en wonden over haar hele lichaam. Haar rug zat vol striemen veroorzaakt door een zweep.


Een hele reeks van fouten, onbekwaamheid en problemen in het rechtssysteem leidde uiteindelijk tot de dood van de kleine Leiliana, volgens Dallas News.

Meldingen van misbruik
De sociale diensten hadden verschillende waarschuwingen gekregen dat er iets niet juist was in het huis waar Leiliana woonde. Zowel de grootmoeder van het meisje en haar biologische vader hadden al gemeld dat Leiliana misbruikt werd.

Mensen van de sociale diensten bezochten het gezin, net voor haar dood in maart 2016.

Ze zagen echter geen problemen in de manier waarop ze leefde, en dus lieten ze de 33-jarige moeder Jeri Quezada toe om te blijven zorgen voor haar en haar jongere broer.

Maar achter de schermen was alles verre van goed.

Na haar dood heeft de politie en familie hartverscheurende foto’s vrijgegeven van de vreselijke mishandelingen die ze moest ondergaan net voor haar dood.

De vriend van haar moeder, Charles Phifer (36), werd beschuldigd van moord. Als hij schuldig wordt gevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Verenigde Staten in rep en roer
De hele zaak wordt nauw opgevolgd in de Verenigde Staten, maar vooral de staat Texas staat in rep en roer door de zaak.

De rechtszaak komt eraan, en de politie heeft gruwelijke details over de mishandelingen vrijgegeven.

Naast verschillende andere vreselijke dingen werd ze vastgebonden in een kast, maar wel zodanig, dat ze niet kon neerzitten. Ze werd ook soms bij de keel gegrepen en zo opgetild door Phifer. Daarna gooiden ze ze in de kast. Ze zou verschillende keren per dag gebraakt hebben voor haar dood.


Brad Makovy van de Gran Prairie politie was een detective die speurde naar kindermishandelingen en onderzocht de zaak in 2016. Hij was aanwezig bij de autopsie en beschreef de verwondingen als “het ergste wat ik ooit heb gezien bij een kind.”

Iedereen huilt
Verpleegsters en politiemensen konden zelfs de tranen niet bedwingen na het zien van Leiliana’s lichaam.

Toen sergeant Makovy zijn getuigenis aflegde tijdens de rechtszaak, beschreef hij hoe hij moeder Jeri Quezada ondervraagde. Ze twijfelde eerst om te praten, maar nu dat ze mogelijks 50 jaar achter de tralies kan belanden, heeft ze haar vriend geïdentificeerd als een drijvende kracht in de illegale smokkelhandel.

Moeder had rust nodig
Quezada vertelde de politie dat ze Leiliana alleen liet bij haar vriend omdat ze gefrustreerd was met haar dochter en even rust nodig had. Ze ging eten bij haar moeder en had haar dochter alleen gelaten bij Phifer.

Toen ze thuiskwam gebruikte ze heroïne en vroeg ze naar Leiliana. Phifer antwoordde dat het kind opgesloten zat in de kast.

Hij beweerde dat ze was gevallen in de douche.

De grootmoeder van Leiliana, Adeline Carr, was de eerste persoon die de politie verwittigde. Ze getuigde donderdag voor de rechtbank en vertelde hen dat het meisje soms bij haar verbleef. Ze beschrijf ook hoe schuchter Leiliana was.

“Ze was bang van elk vreemd of luid geluid,” zei de grootmoeder.

Volgens haar was Leiliana stil en verlegen, het meisje die staarde en niets zei.

Leiliana’s dood leidde tot een hele reeks ontslagen van hoge functionarissen in de sociale dienst en kinderbescherming.

Het debat die reguleert hoe sociale diensten moeten omgaan met vermoedelijke kindermisbruik blijft lopen.

Geen enkel kind zou mogen lijden zoals Leiliana deed. Het doet mijn bloed koken dat niemand op tijd reageerde om het onschuldige kind te redden.

Kinderen die mishandeld of misbruikt worden hebben mensen nodig in hun omgeving die weten wat er gaande is. DAAROM: Doe iets!

Jammer genoeg, wanneer mensen vermoeden dat er iets niet juist is, ondernemen ze niets. Ze denken alleen aan het gevolg wat er zou gebeuren wanneer ze verkeerd zijn, of hoe tussenkomen het kind kan schaden.

Ik hoop dat Leilian’s verhaal meer mensen zal aanmoedigen om oplettend te zijn en op te komen wanneer het fout loopt!

Rust in vrede, kleine engel.


Nieuws

VIDEO: Trump zwaargewond na schietpartij tijdens rally in Pennsylvania, toeschouwer omgekomen.

Tijdens een rally in Pennsylvania raakte voormalig president Donald Trump gewond bij een schietpartij. Op beelden van de bijeenkomst is te zien hoe Trump naar zijn oor grijpt en vervolgens wegduikt. Hij werd daarna door zijn beveiligers van het podium gehaald. Volgens de U.S. Secret Service is Trump veilig en zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


Trumps woordvoerder, Steven Cheung, liet kort na het incident weten dat Trump ‘in orde’ is. Hij wordt onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Trump bedankte de ordediensten voor hun ‘snelle respons’.

President Joe Biden zei vlak na het incident tegen journalisten op een Democratische bijeenkomst dat hij nog niet op de hoogte was van de mogelijke schietpartij tijdens de rally van Trump.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Maandag ineens zomers warm: zonnig en 27 graden

Na regen komt zonneschijn. Tenminste, als de weersverwachtingen voor deze week kloppen. Zaterdag is het in de meeste delen van het land nog druilerig, maar na vandaag wordt het een stuk warmer met temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Vandaag is het nog bewolkt en regenachtig. Het wordt ook niet al te warm. ‘Tijdens regenval ligt het kwik rond 16 graden, bij langere droge perioden wordt het nog een graad of 19′, schrijft weerdienst Weeronline. ‘Soms is het even droog en kan de zon tijdelijk doorbreken, maar op veel zonuren hoeven we niet te rekenen.’

In de nacht klaart het op en zondag overdag komt daardoor meer ruimte vrij voor de zon. Het wordt die dag gemiddeld 22 tot 23 graden. Het blijft in de meeste delen van het land droog en het wordt ‘een prima dag voor buitenactiviteiten’.


Maandag stroomt warme lucht ons land binnen ‘en dan staat er plotseling een zomers warme dag op het programma’, aldus Weeronline. In het zuidoosten wordt het zelfs maximaal 27 graden. Het kan wel wat klammig aanvoelen. Aan het eind van de dag kunnen er dan ook enkele (onweers)buien voorkomen.

Die buien zetten dinsdag door, maar de dagen daarna lijken ze steeds wat meer af te nemen. ‘In de loop van de week warmt het geleidelijk op. Landinwaarts kan vanaf donderdag weer de zomerse grens van 25 graden worden bereikt. De wind houdt zich voorlopig rustig en daarmee wordt het best aangenaam zomerweer.’

Vierdaagse

Dinsdag begint ook de Vierdaagse in Nijmegen. ‘De eerste wandelaars voor de 50 km beginnen al in alle vroegte bij temperaturen van een graad of 15. Het is dan droog en de zon komt al vrij snel op.’ De temperatuur kan die eerste dag oplopen naar 22 graden en af en toe valt er mogelijk een bui.

De rest van de week zullen de wandelaars de zon vaak zien. Zij moeten rekenen op temperaturen tot 25 graden. Het wordt aangeraden om voldoende te drinken en je goed in te smeren want de kracht van de zon is sterk. ‘De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten al verbranden. De zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.’

Dit weekend trapt het wandelfestijn al af met de Vierdaagsefeesten. ‘Vanavond neemt de buiigheid af en is het vaak droog. Ook in de nacht is het droog en daalt de temperatuur in Nijmegen naar 11-12 graden.’ Zondag wordt met 22 a 23 graden een fijne dag voor buitenactiviteiten en dus ook voor festivals.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Je lichaam herkent wanneer het einde nabij is en dat begint allemaal in je neus

De dood, een onvermijdelijke maar vaak gevreesde fase van het leven, houdt vele mysteries vast die de mensheid door de eeuwen heen heeft geprobeerd te ontrafelen.


Verrassend genoeg ligt een potentieel antwoord verborgen in ons reukvermogen. Recente wetenschappelijke inzichten suggereren dat onze neus essentiële aanwijzingen kan bieden over de naderende d00d, niet alleen door het detecteren van de d00d bij anderen maar ook via het verlies van eigen reukvermogen als indicator voor gezondheidsproblemen.

Deze fascinatie voor de neus en zijn vermogen om ons te waarschuwen voor dreigend gevaar onderstreept de complexiteit en verfijning van het menselijk zintuiglijke systeem.

Het concept dat mensen de naderende d00d kunnen ‘ruiken’, is iets dat zowel wetenschappelijke nieuwsgierigheid als volksgeloof heeft geïnspireerd. Anekdotische verslagen van mensen die een unieke ‘geur van de d00d’ waarnemen voordat een dierbare 0verlijdt, zijn wijdverspreid en worden ondersteund door enkele wetenschappelijke studies.

Deze waarnemingen hebben geleid tot de theorie dat er een specifiek “zesde zintuig” bestaat binnen ons reuksysteem dat actief wordt onder bepaalde, vaak stressvolle omstandigheden.


Bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Chicago hebben ontdekt dat dieren zoals honden en katten in staat zijn chemische veranderingen te detecteren die optreden in het menselijk lichaam bij bepaalde z*ektes zoals kanker.

Deze bevindingen suggereren dat sommige mensen, vooral die met een zeer gevoelig reukvermogen, mogelijk ook het vermogen hebben om zulke subtiele veranderingen waar te nemen, wat wijst op de mogelijkheid van een menselijk vermogen om de naderende d00d te ‘ruiken’.

Een andere boeiende theorie betreft de emotionele connectie van ons reukvermogen. Het idee is dat onze reukzin niet alleen fysieke geuren detecteert, maar ook veranderingen in de emotionele of fysiologische staat van anderen kan waarnemen.

Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen zich intuïtief bewust worden van de naderende d00d van een naaste, niet door een expliciete geur, maar door een onbewuste reactie van hun reukzintuig op veranderende biochemische signalen.

Het verlies van het reukvermogen, medisch bekend als anosmie, is significant verbonden met diverse gezondheidsaandoeningen, met name neurodegeneratieve zektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Diverse studies hebben aangetoond dat de afname van reuk vaak een van de eerste symptomen is die zich manifesteren, nog voordat andere, meer voor de hand liggende symptomen duidelijk worden. Dit maakt reukverlies een potentieel vroegtijdig waarschuwingssignaal voor deze z*ektes.

Verder heeft onderzoek, zoals dat gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgewezen dat ouderen met een verminderd reukvermogen een significant hogere kans hebben om binnen vijf jaar te 0verlijden dan hun leeftijdsgenoten met een intact reukvermogen.

Dit benadrukt de potentiële waarde van reukvermogen als een voorspellende factor voor algemene gezondheid en levensverwachting.

De voortdurende ontdekkingen op het gebied van de menselijke zintuigen, met name de reuk, openen nieuwe mogelijkheden voor de medische wetenschap.

Het vermogen van het reuksysteem om zowel de d00d als toekomstige gezondheidsrisico’s te voorspellen biedt opwindende vooruitzichten voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden. Deze methoden zouden gebruik kunnen maken van ons reukvermogen om vroege waarschuwingssignalen te detecteren, wat kan leiden tot tijdige en potentieel levensreddende interventies.

Het vermogen van de neus om te functioneren als een waarschuwingssysteem voor zowel de naderende d00d als voor mogelijke gezondheidsproblemen is een bewijs van de complexiteit en het belang van ons reukvermogen.

Deze capaciteiten dagen ons uit om verder te kijken dan de traditionele zintuigen en de verborgen potentie van geur te erkennen als een krachtig hulpmiddel voor gezondheidsmonitoring en medisch inzicht.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending