Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.
Connect with us

Nieuws

Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.

Volgens mij is er niets onschuldiger dan een onschuldig en jong kind. Het is daarom dan ook onbegrijpelijk waarom iemand een onschuldig kind kwaad durft te doen.

Het verhaal over de 4-jarige Leiliana Wright komt dan ook als een schok aan. Precies uit een horrorfilm. Helaas was deze horror echter waarheid.

Haar grootste probleem was dat mensen het misbruik negeerden. De meesten die zich in een positie bevonden om haar te helpen, deden dat niet, en de weinigen die aan de alarmbel trokken, werden genegeerd.

Maar intussen werd Leiliana het onderwerp van verschrikkelijke mishandelingen.

Toen de politie van Texas eindelijk hun weg vond naar haar huis, vonden ze de 4-jarige Leiliana in de badkamer. Haar moeder zei aan de politie dat ze gevallen was tijdens het douchen.

Leiliana had namelijk blauwe plekken en wonden over haar hele lichaam. Haar rug zat vol striemen veroorzaakt door een zweep.

Een hele reeks van fouten, onbekwaamheid en problemen in het rechtssysteem leidde uiteindelijk tot de dood van de kleine Leiliana, volgens Dallas News.

Meldingen van misbruik
De sociale diensten hadden verschillende waarschuwingen gekregen dat er iets niet juist was in het huis waar Leiliana woonde. Zowel de grootmoeder van het meisje en haar biologische vader hadden al gemeld dat Leiliana misbruikt werd.

Mensen van de sociale diensten bezochten het gezin, net voor haar dood in maart 2016.

Ze zagen echter geen problemen in de manier waarop ze leefde, en dus lieten ze de 33-jarige moeder Jeri Quezada toe om te blijven zorgen voor haar en haar jongere broer.

Maar achter de schermen was alles verre van goed.

Na haar dood heeft de politie en familie hartverscheurende foto’s vrijgegeven van de vreselijke mishandelingen die ze moest ondergaan net voor haar dood.

De vriend van haar moeder, Charles Phifer (36), werd beschuldigd van moord. Als hij schuldig wordt gevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Verenigde Staten in rep en roer
De hele zaak wordt nauw opgevolgd in de Verenigde Staten, maar vooral de staat Texas staat in rep en roer door de zaak.

De rechtszaak komt eraan, en de politie heeft gruwelijke details over de mishandelingen vrijgegeven.

Naast verschillende andere vreselijke dingen werd ze vastgebonden in een kast, maar wel zodanig, dat ze niet kon neerzitten. Ze werd ook soms bij de keel gegrepen en zo opgetild door Phifer. Daarna gooiden ze ze in de kast. Ze zou verschillende keren per dag gebraakt hebben voor haar dood.

Brad Makovy van de Gran Prairie politie was een detective die speurde naar kindermishandelingen en onderzocht de zaak in 2016. Hij was aanwezig bij de autopsie en beschreef de verwondingen als “het ergste wat ik ooit heb gezien bij een kind.”

Iedereen huilt
Verpleegsters en politiemensen konden zelfs de tranen niet bedwingen na het zien van Leiliana’s lichaam.

Toen sergeant Makovy zijn getuigenis aflegde tijdens de rechtszaak, beschreef hij hoe hij moeder Jeri Quezada ondervraagde. Ze twijfelde eerst om te praten, maar nu dat ze mogelijks 50 jaar achter de tralies kan belanden, heeft ze haar vriend geïdentificeerd als een drijvende kracht in de illegale smokkelhandel.

Moeder had rust nodig
Quezada vertelde de politie dat ze Leiliana alleen liet bij haar vriend omdat ze gefrustreerd was met haar dochter en even rust nodig had. Ze ging eten bij haar moeder en had haar dochter alleen gelaten bij Phifer.

Toen ze thuiskwam gebruikte ze heroïne en vroeg ze naar Leiliana. Phifer antwoordde dat het kind opgesloten zat in de kast.

Hij beweerde dat ze was gevallen in de douche.

De grootmoeder van Leiliana, Adeline Carr, was de eerste persoon die de politie verwittigde. Ze getuigde donderdag voor de rechtbank en vertelde hen dat het meisje soms bij haar verbleef. Ze beschrijf ook hoe schuchter Leiliana was.

“Ze was bang van elk vreemd of luid geluid,” zei de grootmoeder.

Volgens haar was Leiliana stil en verlegen, het meisje die staarde en niets zei.

Leiliana’s dood leidde tot een hele reeks ontslagen van hoge functionarissen in de sociale dienst en kinderbescherming.

Het debat die reguleert hoe sociale diensten moeten omgaan met vermoedelijke kindermisbruik blijft lopen.

Geen enkel kind zou mogen lijden zoals Leiliana deed. Het doet mijn bloed koken dat niemand op tijd reageerde om het onschuldige kind te redden.

Kinderen die mishandeld of misbruikt worden hebben mensen nodig in hun omgeving die weten wat er gaande is. DAAROM: Doe iets!

Jammer genoeg, wanneer mensen vermoeden dat er iets niet juist is, ondernemen ze niets. Ze denken alleen aan het gevolg wat er zou gebeuren wanneer ze verkeerd zijn, of hoe tussenkomen het kind kan schaden.

Ik hoop dat Leilian’s verhaal meer mensen zal aanmoedigen om oplettend te zijn en op te komen wanneer het fout loopt!

Rust in vrede, kleine engel.

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending