Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.
Connect with us

Nieuws

Grootmoeder slaat alarm wanneer 4-jarige thuiskomt met een blauw oog, maar niemand geloofde haar.

Volgens mij is er niets onschuldiger dan een onschuldig en jong kind. Het is daarom dan ook onbegrijpelijk waarom iemand een onschuldig kind kwaad durft te doen.

Het verhaal over de 4-jarige Leiliana Wright komt dan ook als een schok aan. Precies uit een horrorfilm. Helaas was deze horror echter waarheid.

Haar grootste probleem was dat mensen het misbruik negeerden. De meesten die zich in een positie bevonden om haar te helpen, deden dat niet, en de weinigen die aan de alarmbel trokken, werden genegeerd.

Maar intussen werd Leiliana het onderwerp van verschrikkelijke mishandelingen.

Toen de politie van Texas eindelijk hun weg vond naar haar huis, vonden ze de 4-jarige Leiliana in de badkamer. Haar moeder zei aan de politie dat ze gevallen was tijdens het douchen.

Leiliana had namelijk blauwe plekken en wonden over haar hele lichaam. Haar rug zat vol striemen veroorzaakt door een zweep.

Een hele reeks van fouten, onbekwaamheid en problemen in het rechtssysteem leidde uiteindelijk tot de dood van de kleine Leiliana, volgens Dallas News.

Meldingen van misbruik
De sociale diensten hadden verschillende waarschuwingen gekregen dat er iets niet juist was in het huis waar Leiliana woonde. Zowel de grootmoeder van het meisje en haar biologische vader hadden al gemeld dat Leiliana misbruikt werd.

Mensen van de sociale diensten bezochten het gezin, net voor haar dood in maart 2016.

Ze zagen echter geen problemen in de manier waarop ze leefde, en dus lieten ze de 33-jarige moeder Jeri Quezada toe om te blijven zorgen voor haar en haar jongere broer.

Maar achter de schermen was alles verre van goed.

Na haar dood heeft de politie en familie hartverscheurende foto’s vrijgegeven van de vreselijke mishandelingen die ze moest ondergaan net voor haar dood.

De vriend van haar moeder, Charles Phifer (36), werd beschuldigd van moord. Als hij schuldig wordt gevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Verenigde Staten in rep en roer
De hele zaak wordt nauw opgevolgd in de Verenigde Staten, maar vooral de staat Texas staat in rep en roer door de zaak.

De rechtszaak komt eraan, en de politie heeft gruwelijke details over de mishandelingen vrijgegeven.

Naast verschillende andere vreselijke dingen werd ze vastgebonden in een kast, maar wel zodanig, dat ze niet kon neerzitten. Ze werd ook soms bij de keel gegrepen en zo opgetild door Phifer. Daarna gooiden ze ze in de kast. Ze zou verschillende keren per dag gebraakt hebben voor haar dood.

Brad Makovy van de Gran Prairie politie was een detective die speurde naar kindermishandelingen en onderzocht de zaak in 2016. Hij was aanwezig bij de autopsie en beschreef de verwondingen als “het ergste wat ik ooit heb gezien bij een kind.”

Iedereen huilt
Verpleegsters en politiemensen konden zelfs de tranen niet bedwingen na het zien van Leiliana’s lichaam.

Toen sergeant Makovy zijn getuigenis aflegde tijdens de rechtszaak, beschreef hij hoe hij moeder Jeri Quezada ondervraagde. Ze twijfelde eerst om te praten, maar nu dat ze mogelijks 50 jaar achter de tralies kan belanden, heeft ze haar vriend geïdentificeerd als een drijvende kracht in de illegale smokkelhandel.

Moeder had rust nodig
Quezada vertelde de politie dat ze Leiliana alleen liet bij haar vriend omdat ze gefrustreerd was met haar dochter en even rust nodig had. Ze ging eten bij haar moeder en had haar dochter alleen gelaten bij Phifer.

Toen ze thuiskwam gebruikte ze heroïne en vroeg ze naar Leiliana. Phifer antwoordde dat het kind opgesloten zat in de kast.

Hij beweerde dat ze was gevallen in de douche.

De grootmoeder van Leiliana, Adeline Carr, was de eerste persoon die de politie verwittigde. Ze getuigde donderdag voor de rechtbank en vertelde hen dat het meisje soms bij haar verbleef. Ze beschrijf ook hoe schuchter Leiliana was.

“Ze was bang van elk vreemd of luid geluid,” zei de grootmoeder.

Volgens haar was Leiliana stil en verlegen, het meisje die staarde en niets zei.

Leiliana’s dood leidde tot een hele reeks ontslagen van hoge functionarissen in de sociale dienst en kinderbescherming.

Het debat die reguleert hoe sociale diensten moeten omgaan met vermoedelijke kindermisbruik blijft lopen.

Geen enkel kind zou mogen lijden zoals Leiliana deed. Het doet mijn bloed koken dat niemand op tijd reageerde om het onschuldige kind te redden.

Kinderen die mishandeld of misbruikt worden hebben mensen nodig in hun omgeving die weten wat er gaande is. DAAROM: Doe iets!

Jammer genoeg, wanneer mensen vermoeden dat er iets niet juist is, ondernemen ze niets. Ze denken alleen aan het gevolg wat er zou gebeuren wanneer ze verkeerd zijn, of hoe tussenkomen het kind kan schaden.

Ik hoop dat Leilian’s verhaal meer mensen zal aanmoedigen om oplettend te zijn en op te komen wanneer het fout loopt!

Rust in vrede, kleine engel.

Nieuws

Lerares zonder kleren op achterbank met student – dit is er wat er aan de hand is

Het sturen van je kind naar school vereist vertrouwen in de leraren en het personeel, dat zij goed voor je kind zullen zorgen. Wanneer dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van je kind hun machtspositie misbruiken om je kind te misbruiken, kan dat schokkend zijn.

Er zijn wetten om dergelijke situaties te voorkomen, maar soms zijn er mensen die nog steeds kinderen misbruiken. Lees verder om te ontdekken wat deze lerares in Nebraska heeft gedaan.

Volgens lokale media vond het incident plaats in Lincoln, Nebraska. De invalleerkracht werd op zaterdag gearresteerd en is aangeklaagd voor één aanklacht van seksu3el m1sbruik door een medewerker van een school.

Toen de politie van het Douglas County arriveerde op de plaats delict, zagen ze twee mensen in een grijze Honda Pilot SUV uit 2015. Eén van de personen zag de politie naderen en haastte zich om achter het stuur te kruipen en weg te komen. Ze gaven gas, maar crashten de auto ongeveer twee blokken verderop in een nabijgelegen tuin.

De bestuurder stapte vervolgens zonder kleren uit het voertuig. Hij werd later geïdentificeerd als het 17-jarige mannelijke slachtoffer. Tegen de tijd dat de wetshandhavers hem een uur later inhaalden, had hij ondergoed aan.

De andere persoon zat nog steeds op de achterbank en was bezig haar kleren aan te trekken. Toen de politie het voertuig doorzocht, vonden ze een identiteitsbewijs van Omaha Public Schools. Toen kwam aan het licht dat ze een interimlerares was.

Ward is een moeder van drie kinderen en, volgens gegevens en sociale media, is ze getrouwd met Dough Ward, een hooggeplaatste federale overheidsmedewerker die is opgeleid aan Harvard.

Volgens de details op zijn LinkedIn-pagina heeft haar man een indrukwekkende carrière gehad en heeft hij bijna twee decennia gediend bij het US Strategic Command van het Pentagon.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Blanke dochter van Michael Jackson zegt dat ze zich identificeert als zwarte vrouw

Paris Jackson, de enige dochter van de overleden popmuziek-icoon Michael Jackson, heeft onlangs gedeeld dat ondanks dat ze van gemengde afkomst is, ze zich identificeert als een zwarte vrouw.

Zeggend dat haar vader zou volhouden dat ze zwart is, “wees trots op je roots”, eert Paris de wortels en het erfgoed van haar vader – zowel muzikaal als fysiek – door te zeggen: “Ik beschouw mezelf als zwart.”

Blijf lezen om meer te weten te komen over de identiteit van Paris Jackson! Geboren op 3 april 1998, is Paris Jackson, een Amerikaanse actrice, model en zangeres, de dochter van Michael Jackson en Debbie Rowe.

Paris, 25, en haar twee broers Bigi, 22, en Prince, 27, zijn geboren in de schijnwerpers, met talloze fans die alles willen weten over de nieuwste leden van de Jackson-familie.

Toen ze jong waren, probeerde de zanger van Billie Jean zijn kinderen te beschermen tegen nieuwsgierige blikken met dekens (voor Bigi), maskers en sluiers. In 2007 vertelde Jackson’s bodyguard aan People dat de drie kinderen “goed gemanierd, goed opgevoede kinderen zijn … Ze zijn echt nuchter … Ze waren de eerste prioriteit van Michael.”

Maar in 2009 werd de beschermende laag weggenomen met de dood van hun vader en werden de jonge kinderen alleen in de schijnwerpers gegooid, wat hen veranderde in zeer winstgevende prooi voor de paparazzi. En het liet Paris posttraumatische stressstoornis (PTSS) ervaren. Ze deelde: “Ik ervaar soms auditieve hallucinaties, met cameraklikken en ernstige paranoia, en ben al naar therapie gegaan voor veel dingen, maar dat omvatte ook.”

De jonge vrouw gaf ook toe dat ze “meerdere keren” zelfmoord heeft geprobeerd tegen de leeftijd van 15, en in 2019 ging ze naar een behandelingscentrum. Ze zei: “Het was gewoon zelfhaat … Een laag zelfbeeld, denken dat ik niets goed kon doen, niet denken dat ik het waard was om nog te leven.”

‘Ze is wie mijn vader is’ Vandaag leunt ze zwaar op de invloed van haar grote broer Prince Michael Jackson, van wie ze zegt: “Hij is alles voor me, weet je?” In 2020 vertelde ze People over haar relatie met Prince: “Ik heb altijd naar hem opgekeken en wilde altijd zijn goedkeuring en alles, en wilde meer op hem lijken.”

Toch zegt Prince dat zijn kleine zusje meer op hun vader lijkt. “Eigenlijk, als persoon, is zij wie mijn vader is. Het enige verschil is haar leeftijd en geslacht.” Hij voegt eraan toe dat zijn kleine zusje lijkt op haar vader “in al haar kracht en bijna al haar zwaktes ook. Ze is erg gepassioneerd.”

Naast hyper gepassioneerd te zijn over haar carrière – ze heeft op de catwalk gelopen voor grote modemerken zoals Chanel en is ook de leadzangeres en gitarist van de band The Soundflowers – is ze ook toegewijd aan het eren van het erfgoed van haar vader. “Iedereen in mijn familie maakt muziek. Ik bedoel, ik ben een Jackson,” zei ze in 2020. “Het is logisch dat ik een muzikant ben, maar zoals, een Jackson die folk indie doet?”

Alles over ras Ze voelt ook een verbinding met haar overleden vader wat betreft ras. Hoewel de zanger van Beat It een lichte huid had later in zijn leven, was de hitmaker – naar verluidt met Vitiligo, een aandoening die de pigmentatie van zijn huid verandert – een Afro-Amerikaan die een donkerdere teint had in zijn eerdere jaren.

Jackson werd geconfronteerd met veel speculatie over zijn veranderende uiterlijk gedurende zijn carrière en ontkende altijd zijn huid te bleken. In een interview met Oprah Winfrey in 1993 beweerde de Thriller-ster dat zijn neuscorrectie de enige cosmetische ingreep was die hij had ondergaan en dat de depigmentatie van zijn huid te wijten was aan zijn Vitiligo.

“Ik ben trots op mijn ras. Ik ben trots op wie ik ben,” vertelde Jackson destijds aan Winfrey. Met de Afro-Amerikaanse afkomst van haar vader in gedachten zegt Paris dat ze zichzelf als zwart identificeert. In een gesprek met het tijdschrift Rolling Stone in 2017 zei Paris dat ze zichzelf “beschouwt [als] zwart” en dat “[Michael] me in de ogen keek en zijn vinger naar me wees en zei: ‘Je bent zwart. Wees trots op je wortels.’”

Terwijl ze haar lichtere huid bespreekt en opmerkt dat veel mensen – vanwege haar geverfde blonde haar en opvallende blauwe ogen – aannemen dat ze uit “Finland of zoiets” komt, voegt ze eraan toe: “En ik zou denken, ‘oké, hij is mijn vader, waarom zou hij tegen me liegen?’ Dus ik geloof gewoon wat hij me heeft verteld. [Omdat], voor zover ik weet, hij nooit tegen me heeft gelogen.”

Niet verrassend kreeg ze wat kritiek toen haar verklaring over ras werd gepubliceerd. Talkshowhost Wendy Williams was zeer uitgesproken en bespotte Jackson’s enige dochter omdat ze zich identificeerde als een zwarte vrouw: “Ik begrijp dat ze zichzelf als zwart beschouwt en alles, maar ik heb het alleen over het visuele omdat je weet … zwart is niet wat je jezelf noemt, het is wat de politie ziet als ze een wapen tegen je nek hebben op de snelweg.”

Ze voegt eraan toe: “Dat is wat ze zien. Maar dat is schattig en goed voor haar.” Wat vind je ervan dat Paris Jackson het erfgoed van haar vader eert door zichzelf te identificeren als een zwarte vrouw?

Doorgaan met lezen

Nieuws

Katje blauw geverfd en in de regen achtergelaten – redders doen het ondenkbare

Het is echt h@rtverscheurend hoe sommige mensen dieren behandelen, maar gelukkig zijn er ook vriendelijke mensen die bereid zijn op te staan en deze arme dieren de liefde en zorg te geven die ze nodig hebben.

Dat was het verhaal van een arme kat die wreed blauw was geverfd en vervolgens aan haar lot werd overgelaten – maar een redder hielp haar een verbazingwekkende transformatie te ondergaan…

Volgens het YouTube-kanaal The Moho werd de kat buiten in de regen gevonden. Iemand had haar naar verluidt met giftige blauwe inkt geverfd voor “wreed plezier” en haar toen weggegooid.

Dierenredder Amauri Gomes vond de kat en bracht haar naar de dierenarts. Ze begonnen met het tijdrovende proces van voorzichtig het blauwe verf van haar af te halen met huisdiervriendelijke reinigingsmiddelen en oliën.

Met tijd en geduld slaagden de redders erin om 90% van de verf te verwijderen. Het proces was pijnl1jk voor de kat en veel van haar vacht viel uit, maar ze deden hun best om haar rustig en comfortabel te houden, en naar verluidt werkte ze mee.

Ze gaven de kat toepasselijk de naam “Blue.” De redders voedden haar en zorgden voor medische zorg, en al snel begon Blue weer op te leven: naar verluidt had ze een “liefdevol karakter.”

En toen ze eenmaal het grootste deel van de blauwe verf hadden verwijderd, kwamen haar ware kleuren naar voren, en onthulden ze een prachtige witte en grijze vacht.

Nadat de kat was genezen, weer was aangekomen in gewicht en haar natuurlijke kleuren terug had, werd ze naar verluidt ter adoptie aangeboden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending