Gruwelijke kattenmoord: diertje gevonden in water met steen om tas
Connect with us

Animals

Gruwelijke kattenmoord: diertje gevonden in water met steen om tas

Afgelopen mei verdween kat Mickey uit het Overijsselse Vollenhove spoorloos. Eergisteren wordt het huisdiertje gevonden. In verre staat van ontbinding in een verzwaarde Aldi-tas. Om de tas zit ook nog een net, waaraan een steen hangt. 

Eigenaar Sander Feenstra kan het niet geloven. Maandelang heeft hij geen idee waar zijn geliefde kat is gebleven. Hij plaatst een advertentie, print flyers uit en zoekt hulp via Facebook. Mickey blijft spoorloos en Sander besluit ten einde raad zijn kinderen in te lichten over het feit dat Mickey vermoedelijk niet meer thuiskomt.

Tas met kattenlijkje

Daarna blijft het stil rond Mickey. Tot een jongetje vrijdagmiddag samen met wat vriendjes besluit een Aldi-tas uit het water van de gracht aan de Georg Schenckstraat in Vollenhove te vissen. In de tas zit een kat, in verregaande staat van ontbinding.

De vinder denkt de kat te herkennen en neemt contact op met Sander. “Heel luguber. Ik kreeg een foto van een half ontbonden kat doorgestuurd.” Kort daarop ontvangt hij een bevestigend telefoontje van de dierenambulance. Ze hebben de chip kunnen uitlezen, het lijkje is van Mickey.

Makkelijke prooi

Hoe Mickey precies om het leven is gekomen, is moeilijk te achterhalen vanwege de staat van het lijkje. Maar voor Sander staat bijna vast dat de kat met opzet is meegenomen. Bovendien werd Mickey gevonden in een plastic zak die omwikkeld was met een net. Aan het net was een steen gebonden. “Doelbewust gedaan, om hem onder water te laten. Een zeer brute manier van dierenmishandeling.”

Animals

‘S werelds eenzaamste Orca slaat uit wanhoop hoofd tegen de tank

Een orka genaamd Kiska, ook wel ‘de eenzaamste walvis ter wereld’ genoemd, is gefilmd terwijl ze haar hoofd tegen de zijkant van haar verblijf slaat in een park in Canada. De video onderaan het artikel kan als schokkend worden ervaren.

Eenzaamste walvis

Kiska wordt ook wel de ‘eenzaamste’ orka ter wereld genoemd omdat ze op het moment van schrijve de enige walvis is die zich in ‘MarineLand’ in Ontario Canada bevindt.

De beelden werden vastgelegd door een anti-gevangenschapsactivist genaamd Phil Demers. Phil werkte in het verleden in het marinepark, maar is nu vastbesloten om mensen bewust te maken van de verschrikkelijke situaties van in gevangenschap levende zeezoogdieren.

Bij zijn tweet over Kiska schrijf hij het volgende: “Deze video is gemaakt op 4 september 2021. Activisten kwamen MarineLand binnen en zagen hoe Kiska, hun laatste overlevende orka, haar hoofd tegen de tank van haar verblijf sloeg. Aan deze wreedheid moet een einde komen #FreeKiska.”

Volgens de Phil is Kiska inmiddels 44 jaar oud en leeft ze in gevangenschap sinds ze in 1979 voor de kust van IJsland werd gevangengenomen. Inmiddels zit ze al 10 jaar alleen in haar verblijf nadat alle andere orca’s zijn gestorven, inclusief haar 5 baby’s.

Demers voegde hieraan toe: “Ik wil dat Kiska samen met andere orka’s naar een tijdelijke faciliteit wordt gebracht totdat het Whale Sanctuary Project is gebouwd en geopend. Bezoekers kunnen het Whale Sanctuary steunen en klokkenluiders van dierenmishandeling kunnen zich melden bij The Whale Sanctuary Project.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Phil zamelt via een GoFundMe-pagina geld in om zeezoogdieren over de hele wereld een betere plek te geven.

De heer Demers zamelt geld in voor inspanningen om zeezoogdieren te helpen, u kunt doneren aan het goede doel op deze GoFundMe-pagina.

Doorgaan met lezen

Animals

Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken

Inwoners van Japanse eiland Kumejima verkeren in vergaande staat van shock. Op het afgelegen eiland zijn namelijk dertig groene zeeschildpadden ontdekt die op gruwelijke wijze van het leven zijn beroofd.

De zeedieren bleken te zijn doodgestoken en bleken steekwonden te hebben in hun nek en vinnen. Dat meldt de politie, die direct een onderzoek is gestart naar dierenmishandeling.

Verstrikt in visnetten

Vissers hebben lokale media verteld dat de zeeschildpadden verstrikt raakten in hun visnetten. Zij hebben geprobeerd om hen los te krijgen, maar zeggen sommigen zeedieren ‘noodgedwongen’ uit hun lijden te hebben moeten verlossen. Gezien de aard van de verwondingen wordt er ernstig getwijfeld aan de verklaringen van de vissers. Deze verklaringen worden nu verder onderzocht.

Bedreigde diersoort

De Japanse overheid neemt de gruwelijke moorden op de groene zeeschildpadden zeer hoog op. Eens te meer omdat het om een bedreigde diersoort gaat.

De reptielen leven voornamelijk rond de eilandengroep Okinawa, waar Kumejima onder valt. De schildpadden vertoeven met name graag in het zeewier rond het eiland. Een lokale dierenbeschermer heeft aan de Japanse krant Asahi Shimbun laten weten ”enorm geschokt” te zijn.

Doorgaan met lezen

Animals

Enorm ongeluk met veetransport: 700 dieren dood

Op een snelweg in de Duitse deelstaat Beieren is deze week een Nederlandse vrachtwagen vol met varkens op een vreselijke manier verongelukt. De vrachtwagen kantelde en van de 900 varkens zijn er maar liefst 700 om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag rond 15.00 uur op de A3 tussen Würzburg en Nürnberg. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur is verloren. De wagen raakte een betonnen afzetting en kantelde daarop.

Verreweg de meeste varkens zijn op een vreselijke manier aan hun einde gekomen. Ruim 150 dieren zijn door een veearts op hun verwondingen gecheckt waarna zij uit hun lijden werden verlost. De brandweer heeft de 200 varkens die het ongeluk overleefd hebben met bluswater gekoeld.

Chauffeur en bijrijder gewond

Ook de 34-jarige chauffeur raakte overigens gewond, evenals zijn 42-jarige bijrijder. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, zo meldt de Duitse politie die niet bekend heeft gemaakt wat er precies aan scheelt en hoe het momenteel met hen gaat.

Doorgaan met lezen

Trending