Gruwelijke ontdekking: Kitten vastgelijmd op snelweg. Politie verdacht het baasje.
Connect with us

Nieuws

Gruwelijke ontdekking: Kitten vastgelijmd op snelweg. Politie verdacht het baasje.

Een medewerker van het Leger des Heils uit Oregon, een zekere Chuck Hawley, was onderweg naar het werk toen hij een donkere schaduw opmerkte op de weg. Eerst dacht hij dat het een doos was.

Maar de bestuurder besloot om een kijkje van dichtbij te nemen. En wat ze vaststelden was vreselijk, het was namelijk een jong katje. Hij kon niet begrijpen waarom het katje bleef vastzitten op de weg, en waarom het niet bewoog. De reden is gewoonweg hartverscheurend. Ontzettend veel mensen in de wereld zijn furieus.

Nat en bevroren
Toen de man uit zijn wagen sprong en het katje probeerde vast te pakken, besefte hij dat het bedekt was onder de lijm.

“Het is een katje die rechtop zat, en trilde als een blaadje. En een of andere kl****ak had lijm aan zijn pootjes gesmeerd en het vastgemaakt langs de kant van de weg,” schreef Chuck in een bericht op Facebook.

“Ze was nat en aan het bevriezen, en letterlijk vastgelijmd langs de kant van de weg. En NIEMAND STOPTE.”

Het 5-weken oude katje had ook lijm in haar hals en lichaam maar vooral rond haar pootjes en staart.

Naaldwonden
Chuck probeerde de lijm te verwijderen met afwasmiddel en daarna nam hij het doodsbange kitten naar een dierenkliniek waar medewerkers speciale mineraalolie moesten gebruiken om de lijm te verwijderen. Ze vonden ook een snee in haar nek. Iemand had geprobeerd een dunne koord rond haar nek te spannen.

Sticky, zo heet het katje, woont nu bij Chuck, zijn vrouw, hun kinderen en twee honden. Ze is een bekendheid geworden. Chuck’s Facebook bericht heeft miljoenen reacties gekregen, vol schok en verontwaardiging van mensen die niet konden geloven hoe iemand zoiets kon doen. Chuck zegt dat de reacties hem het geloof in de mens teruggeven.

“Voor elke hufter die een kat vastlijmt op straat zijn er 500.000 mensen die zouden stoppen en de kat zouden bevrijden. En het lijkt alsof we alleen maar de slechte dingen horen, maar er zijn heel wat goede mensen,” vertelde hij aan Statesman Journal.

Chuck en zijn familie waren zo geïnspireerd door Sticky en de liefde die dit katje verspreidt in het gezin, dat ze een non-profit-organisatie hebben opgericht om liefde te verspreiden voor degenen die het het meest nodig hebben.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=575446116221542&id=568702570229230&substory_index=0

Dit is waarschijnlijk een van de ergste gevallen van dierenmishandeling die ik ooit heb gelezen. Ik ben zo blij dat er mensen zoals Chuck en zijn familie bestaan.

Deel dit artikel om hulde te brengen aan Chuck de dierenheld!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending