Hart gebroken oude man zoekt familie om kerst mee te vieren, maar niemand bied zich aan.
Connect with us

Nieuws

Hart gebroken oude man zoekt familie om kerst mee te vieren, maar niemand bied zich aan.

Kerstmis is een tijd van liefde en vriendschap – en een huis vol volwassenen en kinderen, familie en vrienden allemaal samen om het vakantieseizoen te vieren en te genieten van elkaars gezelschap.

Maar helaas heeft niet iedereen gezelschap om het vakantieseizoen mee te vieren. Verdeelde families, dakloze mensen en ook gepensioneerden die hun dierbaren hebben verloren worden vaak vergeten.

Kerst wordt al snel een pijnlijke herinnering aan hoe stil en eenzaam hun dagen zijn, en dit hartverscheurende verhaal uit Duitsland is daar een voorbeeld van.

Maar het verhaal is ook een voorbeeld van wat Kerst zo mooi maakt: het geven van liefde en er zijn voor de medemens. Niemand moet deze kerstdagen alleen doorbrengen.

Het was in een winkel in Berlijn dat er een handgeschreven briefje op het gemeenschapsbord was geplakt.

De Schrijver, een oude man, die was gepensioneerd en ook nog eens weduwnaar was, vroeg om gezelschap met Kerst.

“Waar kan een alleenstaande, eenzame gepensioneerde weduwnaar een plekje vinden om Kerst door te brengen? Ik woon al 50 jaar in mijn eigen huis in Zehlendorf en nu woon ik in Wilmersdorf” stond er op het hartverscheurende briefje.


Het duurde niet lang voordat een jonge vrouw het briefje op het bord zag hangen.


Ze nam een foto van het briefje en deelde het op Facebook in de hoop dat er nog een paar goede zielen waren die de man wat gezelschap konden geven.

“Toen ik dit las brak mijn hart,¨ schrijft de vrouw in haar bericht: ¨Misschien ziet iemand dit en kan zijn wens vervullen.¨

Gelijk stroomden de reacties binnen.

Het bericht over de eenzame man werd duizenden keren gedeeld.

Al snel waren er duizenden families die de man een thuis boden om te bezoeken.

Ze openden hun huizen en hun harten – en dankzij hun generositeit heeft deze man enorm veel uitnodigingen om uit te kiezen voor Kerst!

Hij kan genieten van warmte, liefde en heerlijk eten dat zo bij Kerst hoort… maar bovenal, hij zal omringd zijn door gezelschap.

Zoals het hoort.

Niemand moet alleen zijn met Kerst – en ik denk dat dit verhaal precies toont wat Kerst zo mooi maakt.

Deel dit hartverwarmende verhaal met je vrienden op Facebook als je het daarmee eens bent!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending