Hartbrekend: 'Dit is de afscheidsvideo van Francis uit Over mijn Lijk'
Connect with us

Nieuws

Hartbrekend: ‘Dit is de afscheidsvideo van Francis uit Over mijn Lijk’

Op 4 februari is Francis, bekend van het programma Over Mijn Lijk, overleden aan de gevolgen van een hersentumor en een bloedziekte. Ze heeft een afscheidsvideo opgenomen, die nu door het programma op sociale media is geplaatst.


In de video begint ze met de woorden: ”Als jullie dit zien, ben ik er helaas niet meer. Ik neem deze boodschap op om iets door te geven wat het leven wat makkelijker maakt. Wat het voor mij makkelijker maakte.”

Francis roept in de video iedereen op om zijn/haar dromen waar te maken. ”Ga niet wachten en hopen totdat ze uitkomen.”

Een paar maanden voordat Francis ziek werd, heeft ze bijvoorbeeld nog een wereldreis gemaakt. Ze is toen negen weken in haar eentje gaan backpacken. Volgens Francis had ze geen betere keuze kunnen maken en ze roept kijkers op hetzelfde te doen.

”Veel mensen stellen dromen uit en hopen dat dingen uitkomen. Maar dingen komen niet vanzelf uit, je moet dit zelf waarmaken.” Ook vraagt Francis de kijkers om meer te kijken naar wat je hebt, in plaats van wat je niet hebt in het leven.

Francis geeft aan dat ze vroeger veel gepiekerd heeft. Mensen die dat ook doen, wil ze meegeven dat het geen zin heeft om terug te kijken. ”Je kan het sowieso niet meer veranderen, dus het heeft ook geen zin om spijt te hebben.”


De video zorgt voor tranen bij veel kijkers. Iemand schrijft: ”Het is waar wat ze zegt. We gaan er allemaal vanuit dat we nog tijd zat hebben, terwijl dit niet vanzelfsprekend is. Lieve Francis, rust zacht.” Ook andere volgers zijn duidelijk geraakt door de beelden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Over Mijn Lijk (@overmijnlijk)


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending