Hartverscheurend: vrouw met borstkanker geeft haar zoontje borstvoeding (foto’s)
Connect with us

Meest bekeken

Hartverscheurend: vrouw met borstkanker geeft haar zoontje borstvoeding (foto’s)

Kate Murray uit Florida is fotografe met hart en ziel. Haar foto’s hebben honderden mensen wondermooie herinneringen geschonken. Maar deze ene bijzondere foto zal voor altijd in het geheugen van Kate gegrift zijn.

Het is de foto van een jonge vrouw die haar vroeg om de geboorte van haar eerste kind op foto vast te leggen. Het tragische: middenin haar zwangerschap krijgt de vrouw de schokkende diagnose: borstkanker in het derde stadium.

Er wordt een borst geamputeerd en ze moet met chemotherapie beginnen – dat alles terwijl ze haar ongeboren baby verder draagt.

Na 36 weken wordt de geboorte ingeleid en om de moeder zo snel mogelijk verder met chemo te kunnen behandelen – want ze koos ook uitdrukkelijk om haar kind te houden. Toen de pasgeboren kinderen aan de overgebleven borst van de moeder begon te zuigen, werd de hele kamer overmand door emoties.

En fotograaf Kate Murray kon deze scène van dichtbij fotograferen: “Dit is de definitie van kracht, liefde en pure schoonheid” schrijft ze op haar Facebookpagina.

“Deze jongen heeft al bij de geboorte bewezen dat hij de kracht van zijn moeder geërfd heeft. Deze foto breekt mijn hart, maar doet het tegelijk ook groeien.”

Een geboorte is op zich al een wonder maar in dit geval doet het nog meer emoties losweken. We kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe ze zich na een wekenlange strijd voelt om eindelijk haar baby in de armen te kunnen sluiten. Wat een wonder!

Moeder en zoon blijken over geheimzinnige krachten te beschikken om het gevecht met de kanker aan te gaan. Als deze unieke foto’s ook op jou indruk hebben gemaakt.

DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

Animals

Cockerspaniël wordt gered van vrouw die hem constant mishandelde

Er was een golf van solidariteit voor nodig voordat Rudy, een cockerspaniël, eindelijk gered kon worden. Een buurtbewoner sloeg alarm, een dierenvereniging kwam in actie, sociale media kwam in beweging en de politie greep in. Nu wacht deze lieve hond op een liefhebbend gezin dat hem in staat stelt het misbruik te vergeten en van het leven te genieten.

Rudy is pas een jaar oud, maar heeft heel wat te verduren gekregen. Pesten, mishandeling en afranselingen waren dagelijkse kost voor de hond uit het Franse Saint-Mandé. De boosdoener was zijn eigenaar, een dakloze vrouw, zoals de Stéphane Lamart vereniging op Facebook uitlegt.

Een buurtbewoner die getuige was van een van zijn afranselingen, filmde het tafereel en deelde het op sociale netwerken. Een buurman, die de video tijdens zijn vakantie ontdekte, waarschuwde onmiddellijk de politie.

De politie greep vorig jaar op 5 augustus in, nam het dier in beslag en vertrouwde het toe aan de Stéphane Lamart vereniging. Er is aangifte gedaan tegen de vrouw wegens ernstige dierenmishandeling.

Rudy werd meegenomen naar de dierenarts, hij is ondervoed, heeft een “geïnfecteerde wond aan zijn poot, waarschijnlijk te wijten aan een grasaartje, zijn klauwen zijn ongewoon lang en hij heeft een oorontsteking. Het dier is geïdentificeerd, gevaccineerd en ontwormd.”

“Rudy is een buitengewoon aardige reu van het Engelse cockerspaniël ras die ernstige mishandelingen heeft meegemaakt. Rudy heeft veel geleden, daarom is hij angstig en onderdanig.”

“Er zal liefde, rust en geduld voor nodig zijn om Rudy in een knuffelige en speelse viervoeter te veranderen. Hij is een hond die gezelschap en ruimte nodig heeft vanwege zijn verleden. De aanwezigheid van een vriendelijke hond helpt enorm veel,” vertelde de vereniging. Gelukkig duurde het niet lang voordat een gouden mandje werd gevonden!

Hieruit blijkt dat actie ondernemen in het geval van dierenmishandeling een verschil maakt! Als u getuige bent van dierenmishandeling, onderneem dan actie. Proficiat aan iedereen die Rudy heeft helpen redden. We wensen hem het beste en dat hij eindelijk moge genieten van het leven omringd door liefde!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Laatste opname van Elvis: een zeldzaam moment en een prachtig nummer om hier te luisteren

Elvis stierf zes weken na deze opname. Hij was pas 42 jaar oud, maar zijn muziek en nagedachtenis leven voor altijd voort.

Elvis Presley, The King, is altijd bij ons. Zijn muziek leeft nog steeds voort en zal dat voor altijd blijven doen.

In 1977 vroegen artsen Elvis om zijn aankomende concerten te annuleren, maar hij weigerde.

Hij kon zijn fans absoluut niet teleurstellen.

Deze clip is van datzelfde jaar, 6 weken voor zijn dood, en we denken dat deze versie van Unchained Melody heel bijzonder is.

We zien hoe Elvis met zijn hele wezen worstelt om door het nummer te komen, we zien dat hij het de hele uitvoering zwaar heeft en we zien dat hij moe is. Zijn hele hart en ziel stopt hij in het nummer.

Maar we zien ook hoe hij lacht, naar hartenlust zingt en datgene doet waarin hij onnavolgbaar is.

Het is niet verwonderlijk dat deze clip meer dan 11 miljoen keer is bekeken. Niemand kan onberoerd blijven bij het zien en beluisteren van deze beelden. Bekijk zelf en geniet!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bizar voorstel voorzitter COA: ”Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen”

Milo Schoenmaker, voorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), is helemaal de weg kwijt. Om zoveel mogelijk lege bedden in opvangcentra te realiseren, lijkt het hem een uitstekend idee als bijstandsgezinnen asielzoekers in huis nemen.

Schoenmaker is bloedserieus. Hij vindt dat je ”twee vliegen in één klap slaat” als je een bijstandsmoeder met kinderen in een huis laat wonen met een statushouder. Dat scheelt zoeken naar woningen en creëert aan de andere kant lege bedden bij opvangcentra.

‘Bijstandsmoeder moet vertrekken’

Schoenmaker doet zijn uitspraken in een interview met de Volkskrant. Hij wijst erop dat het COA veel locaties heeft met meerdere panden. ”Of panden die dermate groot zijn dat we gemakkelijk een vleugel kunnen afzonderen. Dan hak je zo’n gebouw eigenlijk in tweeën.”

”Het COA huurt het gebouw als geheel en kan allebei de vleugels gebruiken. Als we dan vervolgens krimpen, houden we één vleugel helemaal vrij. Dan kan de gemeente daar andere personen inzetten”, zegt hij.

Als de asielstroom toeneemt, zou het wel zo kunnen zijn dat de bijstandsmoeder moet vertrekken. Hoe snel dat dan moet gebeuren, is volgens Schoenmaker afhankelijk van de gemeente.

Bizar voorstel voorzitter COA: ''Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen''

PvdA: Plan niet slecht

PvdA-Kamerlid Habtamu vindt de woningnood erg schrijnend, maar heeft een goede oplossing: er moet meer gebouwd worden.

Deze oplossing had echt niemand aan zien komen, maar goed. Habtamu neemt overigens geen afstand van het plan van de COA-voorzitter. ”Je moet naar maatwerk zoeken. Als dit op dit moment in een bepaalde regio qua maatwerk het beste is, dan zou het kunnen dat je hiernaar kijkt.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending