Heftig: ‘Marco Borsato wordt gechanteerd!’
Connect with us

WOW

Heftig: ‘Marco Borsato wordt gechanteerd!’

Ai, ai, ai… Dat is wat ik denk, als ik alle, tot nu toe, ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato verneem. Laten we wel wezen: die zijn niet mals. Maar vooral: er ligt officieel niets dat hem werkelijk tot pleger van misbruik van, naar verluidt, twee meisjes van 13 en 15 maakt. En dan rijst bij mij de vraag: is het niet de taak van de journalistiek om aan waarheidsvinding te doen, in plaats van de vuilbekkerij door juicers ‘wit te wassen’ door er gewag van te maken?

Dit hele geval kent een lange aanloop. Ik herinner me hoe een paar maanden geleden de heren van Roddelpraat, Dennis Schouten en Jan Roos, degenen waren die het aandurfden om als eerste melding te maken van wat hen er ore was gekomen. Een moeder van een meisje dat mee had gedaan aan The Voice Kids zou in het dagboek van haar dochter hebben gelezen dat Borsato zich onbehoorlijk tegen haar zou hebben gedragen.

In het achterhoofd hadden Roos en Schouten duidelijk zitten dat journalist Tim Hoffman, bekend om zijn uitstekend getoetste televisieproducties, onderzoek deed naar een beerputaffaire die zich zou afspelen bij The Voice Kids. Hoffman deed zelfs een oproep aan het publiek om hem te benaderen met informatie over de talentenjacht voor kinderen.

Zoektocht

Tot op heden is het stil gebleven uit de hoek van Hoffman. Wat kan betekenen dat hij is gestrand in zijn zoektocht om misstanden bij The Voice Kids op de kaart te zetten. Maar Schouten en Roos zijn doorgegaan met het ongebreideld bespreken van Borsato en zijn benadering van kinderen.

Inmiddels is ook Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer zich gaan roeren. Ook zij gooit olie op het vuur door alles wat nuttig is voor haar Popcornshow doodleuk de wereld in te smijten.

Niet voor niets bleven showbizzjournalisten langere tijd weg bij dit onderwerp. Het voldoet namelijk op geen enkele manier aan toetsstenen die normaal gesproken (ja, óók in deze tak van journalistieke sport) worden gehanteerd. Op z’n minst zou er een aangifte bij de politie moeten liggen voordat er überhaupt een verhaal in een krant of blad, of een tv-item over gemaakt zou worden. Maar die is in de verste verten nog niet te bekennen.

Openbaar Ministerie

Ondertussen heeft Marco Borsato zélf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd. Een zeer ongebruikelijke stap, waar hij advocaat Geert-Jan Knoops heeft ingeschakeld.

Hebben betrokken partijen eigenlijk wel in de gaten wat hier gebeurt? Een bekende zanger, vader van drie kinderen, wordt gemanoeuvreerd in de positie van dader zonder dat er werkelijk aangifte tegen hem is gedaan.

Ik hoop dat ouders, juicers en journalisten zoals Angela de Jong, die er in het Algemeen Dagblad een column aan wijdde waarin de rode draad eigenlijk is ‘waar rook is, is vuur’, beseffen wat hier nu staat te gebeuren. Als het OM inderdaad overgaat tot onderzoek naar de beschuldigingen, zullen ze allemaal met bewijs moeten komen. Mensen gaan worden opgeroepen om onder ede verklaringen af te gaan leggen.

Gebeurtenissen

Ik kan me niet voorstellen dat een moeder, die nota bene uit het dagboek (doorgaans de plek waar je in alle discretie je gevoelens, gedachten en gebeurtenissen mag beschrijven) van haar dochter deze ontwikkelingen werkelijk overzag.

Hoe het er binnen de gezinnen van de twee vermeende slachtoffers nu aan toe gaat, durf ik me niet eens voor te stellen. Om over het gezin-Borsato nog maar te zwijgen. Marco Borsato zal nooit meer loskomen van deze zaak. Zijn naam is, zelfs als het OM niets tegen hem vindt, besmeurd. En dat omdat in mijn beleving media zich voor het karretje hebben laten spannen van juicers en zo eigenlijk Borsato hebben gedreven om deze stap te zetten.

Begrijp me goed: als Borsato schuldig is, moet hij boeten. Maar tot nu toe is bovenstaande gang van zaken voor mij pure chantage. Kwalijk.

Meest bekeken

Maan valt hard door de mand in interview: “Je liegt gewoon!”

Maan heeft het behoorlijk te verduren gekregen de afgelopen dagen. Allereerst werd er geopperd dat de zangeres ons wellicht ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dit was onder andere bij het juice-kanaal ‘JuiceChannel’. Al snel werd duidelijk dat dit iemand anders werd, namelijk Stien den Hollander (S10).

Ditzelfde kanaal wist dit al een paar dagen vóór de officiële bekendmaking de wereld in te gooien. Ook liet dit kanaal weten dat S10 flink bot geweest is betreft het ingezonden nummer van De Steenwinkel. Het zou onder andere een “duf” nummer zijn geweest. Toch blijft de eerstgenoemde zangeres stellig beweren dat ze géén nummer ingestuurd heeft, maar de beelden zijn nogal ongemakkelijk. Frank Dane vroeg ernaar op de radio: “Ik heb inderdaad gehoord dat dit een soort van gaande was, maar echt eerlijk.” Dane: “Heb je een liedje ingestuurd?” Steenwinkel: “Nee. Echt alles wat er wordt geroepen is niet waar.” Dane: “Hoe kan dat dan joh?” Steenwinkel: “Weet ik veel. Er zijn mensen die het denk ik leuk vinden om een beetje te speculeren.”

Maan beticht van liegen!

Yvonne Coldeweijer zegt er het volgende over: “Bij Boulevard kon ze duidelijk slecht liegen maar bij 538 kwam het super geloofwaardig over. Toch is het echt zo, Steenwinkel liegt weer. Ze wilde ook meedoen aan het Songfestival, maar is afgewezen.” Ook Juice Chanel gaat vol tegen de beweringen van de zangeres in. Op hun social media zeggen ze onder andere: “Wij weten 10.000 procent zeker dat dit wel zo is geweest! En vriendinnen zijn ze zeker niet, want S10 heeft haar echt belachelijk gemaakt vorige week backstage toen ze de promo gingen opnemen!“.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Dit worden de zware coronamaatregelen die vanaf 19 december zullen gelden

De cijfers zijn iets naar beneden gegaan maar nog lang niet op het niveau zoals het zou moeten zijn. De overheid is daarom wederom druk aan het kijken naar de beste manier om hiervoor te zorgen en volgende week zullen ze dit tijdens de persconferentie weer bekend maken.

“Op tafel liggen verschillende opties”, zegt politieke verslaggever Fons Lambie tegen RTL Nieuws. “Of het kabinet verlengt de huidige maatregelen met een paar weken. Dan blijft de huidige ‘avondlockdown’ ongewijzigd. Maar het is ook een optie om bijvoorbeeld het tijdstip van 17.00 uur iets op te schuiven, bijvoorbeeld naar 18.00 uur, 19.00 uur of 20.00 uur. Of dat echt gaat gebeuren, wordt zondag in het Catshuis besproken.”

Maar ze kijken ook of het mogelijk is om ervoor te zorgen dat er tot wat later buiten mag worden gesport. De Tweede Kamer heeft zich hier al meerdere malen over uitgesproken.

“Een ander vraagstuk voor het kabinet: de bezoekregels tijdens Kerstmis en oud en nieuw”, laat Lambie weten. “Op dit moment geldt het advies om maximaal vier mensen thuis op bezoek te ontvangen. Versoepel je dat voor de feestdagen? Of creëer je met een versoepeling tijdens de feestdagen juist een nieuwe piek in de besmettingen? Ook die afweging moeten de ministers maken.”

Er zit een daling in de cijfers maar dit is nog lang niet goed genoeg. De ziekenhuizen hebben het nog altijd veel te druk.

Verlenging kerstvakantie

Er wordt steeds meer geroepen dat de kerstvakantie verlengd moet worden om er zo voor de zorgen dat de cijfers nog harder dalen. Dit gaat echter alleen gebeuren als het OMT daarop adviseert. Het zou wel kunnen dat er een weekje achter de kerstvakantie aangeplakt zal worden.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Volgend jaar krijgen we André Hazes niet meer te zien

Het lijkt er alsmaar meer op dat we André Hazes ook volgend jaar niet meer te zien gaan krijgen. Een betrouwbare bron meldt dat hij pas in 2023 zijn comeback maakt. Groter dan ooit, klinkt het.

De zanger houdt zich oorverdovend stil. Zijn management is ijverig bezig om alle shows in 2022 te annuleren. De grote vraag is hoe lang de mediapauze nog gaat duren? In weekblad Privé onthult een bron dat die pauze nog heel lang zal duren.

Andere dingen

André Hazes wil zich volgend jaar op heel andere dingen richten. “De kans is minimaal dat André in 2022 op het podium zal staan. Of het moet ineens extreem goed met hem gaan. In het nieuwe jaar wil hij veel internationale shows bekijken, waar hij van kan leren. Voornamelijk in Las Vegas, waar ook zijn vader vaak kwam”, weet de insider.

Dat is ook wat Yvonne Coldeweijer vernomen heeft. Haar bronnen geven aan dat de zanger naar Las Vegas trekt. De bron in Privé legt verder uit: “De bedoeling is om in 2023 grootser terug te komen dan ooit. Met een nieuwe cd en verfrissender dan ooit.”

Gek van de stimulerende middelen?

André is wellicht niet alleen afwezig als gevolg van een burn-out. Iedereen denkt dat er ook een verslaving in het spel was.

Daarover onthult de Privé-bron: “Vermoeidheid is niet het enige probleem, het is geen geheim dat André vaak in de sportschool is te vinden en het verhaal gaat dat hij daar niet alleen ‘op eigen kracht’ tot verbluffende resultaten kwam… André onderging en complete metamorfose, maar daar zouden ook stimulerende middelen aan te pas gekomen zijn.”

Dergelijke middelen kunnen een slecht effect hebben op de stem, vertelt de insider. “Dat is iets waar André nu enorm mee zit en waar hij ook wat aan wil gaan doen.”

Liefdeshereniging Monique

Het liefst van al wil André gewoon terug bij zijn Monique zijn. “De zanger wil niets liever dan dit familiegevoel terug, maar Monique zal dat niet zomaar toelaten. Ze wil eerst voor honderd procent zeker weten dat haar ex weer de man is op wie ze zeven jaar geleden verliefd is geworden”, aldus de betrouwbare bron.

Doorgaan met lezen

Trending