Heftig: ‘Marco Borsato wordt gechanteerd!’
Connect with us

WOW

Heftig: ‘Marco Borsato wordt gechanteerd!’

Ai, ai, ai… Dat is wat ik denk, als ik alle, tot nu toe, ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato verneem. Laten we wel wezen: die zijn niet mals. Maar vooral: er ligt officieel niets dat hem werkelijk tot pleger van misbruik van, naar verluidt, twee meisjes van 13 en 15 maakt. En dan rijst bij mij de vraag: is het niet de taak van de journalistiek om aan waarheidsvinding te doen, in plaats van de vuilbekkerij door juicers ‘wit te wassen’ door er gewag van te maken?

Dit hele geval kent een lange aanloop. Ik herinner me hoe een paar maanden geleden de heren van Roddelpraat, Dennis Schouten en Jan Roos, degenen waren die het aandurfden om als eerste melding te maken van wat hen er ore was gekomen. Een moeder van een meisje dat mee had gedaan aan The Voice Kids zou in het dagboek van haar dochter hebben gelezen dat Borsato zich onbehoorlijk tegen haar zou hebben gedragen.

In het achterhoofd hadden Roos en Schouten duidelijk zitten dat journalist Tim Hoffman, bekend om zijn uitstekend getoetste televisieproducties, onderzoek deed naar een beerputaffaire die zich zou afspelen bij The Voice Kids. Hoffman deed zelfs een oproep aan het publiek om hem te benaderen met informatie over de talentenjacht voor kinderen.

Zoektocht

Tot op heden is het stil gebleven uit de hoek van Hoffman. Wat kan betekenen dat hij is gestrand in zijn zoektocht om misstanden bij The Voice Kids op de kaart te zetten. Maar Schouten en Roos zijn doorgegaan met het ongebreideld bespreken van Borsato en zijn benadering van kinderen.

Inmiddels is ook Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer zich gaan roeren. Ook zij gooit olie op het vuur door alles wat nuttig is voor haar Popcornshow doodleuk de wereld in te smijten.

Niet voor niets bleven showbizzjournalisten langere tijd weg bij dit onderwerp. Het voldoet namelijk op geen enkele manier aan toetsstenen die normaal gesproken (ja, óók in deze tak van journalistieke sport) worden gehanteerd. Op z’n minst zou er een aangifte bij de politie moeten liggen voordat er überhaupt een verhaal in een krant of blad, of een tv-item over gemaakt zou worden. Maar die is in de verste verten nog niet te bekennen.

Openbaar Ministerie

Ondertussen heeft Marco Borsato zélf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd. Een zeer ongebruikelijke stap, waar hij advocaat Geert-Jan Knoops heeft ingeschakeld.

Hebben betrokken partijen eigenlijk wel in de gaten wat hier gebeurt? Een bekende zanger, vader van drie kinderen, wordt gemanoeuvreerd in de positie van dader zonder dat er werkelijk aangifte tegen hem is gedaan.

Ik hoop dat ouders, juicers en journalisten zoals Angela de Jong, die er in het Algemeen Dagblad een column aan wijdde waarin de rode draad eigenlijk is ‘waar rook is, is vuur’, beseffen wat hier nu staat te gebeuren. Als het OM inderdaad overgaat tot onderzoek naar de beschuldigingen, zullen ze allemaal met bewijs moeten komen. Mensen gaan worden opgeroepen om onder ede verklaringen af te gaan leggen.

Gebeurtenissen

Ik kan me niet voorstellen dat een moeder, die nota bene uit het dagboek (doorgaans de plek waar je in alle discretie je gevoelens, gedachten en gebeurtenissen mag beschrijven) van haar dochter deze ontwikkelingen werkelijk overzag.

Hoe het er binnen de gezinnen van de twee vermeende slachtoffers nu aan toe gaat, durf ik me niet eens voor te stellen. Om over het gezin-Borsato nog maar te zwijgen. Marco Borsato zal nooit meer loskomen van deze zaak. Zijn naam is, zelfs als het OM niets tegen hem vindt, besmeurd. En dat omdat in mijn beleving media zich voor het karretje hebben laten spannen van juicers en zo eigenlijk Borsato hebben gedreven om deze stap te zetten.

Begrijp me goed: als Borsato schuldig is, moet hij boeten. Maar tot nu toe is bovenstaande gang van zaken voor mij pure chantage. Kwalijk.

Meest bekeken

Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Een achtjarige jongen sprong vanaf de negende verdieping van een appartement naar beneden om zijn leven te beëindigen, nadat hij jarenlang huiselijk geweld moest ondergaan.

Anton werd regelmatig mishandeld door zijn ouders en wist volgens politie-informatie niet hoe met de situatie om te gaan.

De jongen werd dood aangetroffen op een weg afgelopen maand, nadat hij naar beneden sprong vanuit het appartement.

Een getuige zegt dat de jongen op die bewuste dag door zijn ouders was geslagen, omdat zijn trui was gescheurd. De getuige hoorde de ouders tegen de jongen gillen en hem slaan.

“Toen werd alles stil en hoorde ik snelle voetstappen van de jongen,” verklaart de getuige verder. Na enkele seconden hoorde in een harde smak en keek uit mijn keukenraam naar beneden en zag het lichaam van de jongen op straat. Ik belde meteen de ambulance en de politie.”

Een andere buur zegt: “Ik hoorde de familie boven naar hun flat gaan. Tien minuten later lag de jongen op de grond, terwijl zijn ouders naar beneden renden.

Paramedici die zich spoedden naar de locatie waren niet in staat om Anton te redden. De politie is een onderzoek gestart en spoort de ouders op die kort na het drama de stad hebben verlaten.

Indien veroordeeld, riskeren ze maximaal vijf jaar celstraf. De leiding van de school zegt dat de ouders niet geïnteresseerd waren in het welzijn van de jongen.

Volgens de schoolpsycholoog heeft Anton haar meerdere keren bezocht voor counseling, maar dit zag ze niet aankomen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De Jonge: geef meer asielzoekers voorrang als er een huurhuis vrijkomt

Dat adviseert woonminister Hugo de Jonge aan gemeenten. Het plan moet ervoor zorgen dat statushouders niet eindeloos plekken in opvangcentra bezet houden: die plekken zijn nodig voor nieuwe asielzoekers.

Gemeenten zijn verplicht om een bepaald percentage statushouders te huisvesten in nieuw vrijgekomen huurwoningen, maar veel gemeenten hebben hierin achterstanden.

Om die achterstanden in te lopen en te zorgen voor een betere doorstroom vanuit opvangcentra, adviseert De Jonge gemeenten daarom om meer statushouders voorrang te geven op huurwoningen.

Eigenlijk wil het kabinet via de wet regelen dat gemeenten verplicht worden locaties te bieden. Maar “die wet duurt nog wel een tijd”, zegt Van der Burg. Op zijn vroegst is de wet voor de zomer van kracht.

In de wachtkamer
Intussen blijven de problemen zich opstapelen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar zich dagelijks nieuwe asielzoekers melden.

Om te voorkomen dat asielzoekers buiten moeten slapen, zoals recent dreigde te gebeuren, wil het kabinet dat mensen die wél al een status hebben, snel doorstromen.

Dinsdagnacht nog, moesten 32 mensen de nacht doorbrengen op stoelen in de wachtruimte van het aanmeldcentrum.

“Een derde van de mensen die nu in een COA-opvang zitten heeft al een vergunning. Die mogen blijven en zo snel mogelijk met de integratie beginnen, maar ze zitten toch nog op een plek die eigenlijk voor asielzoekers bedoeld is”, aldus De Jonge.

Woningtekort
De doorstroom van statushouders is al tijden een probleem door het tekort aan woningen. Volgens De Jonge zijn die woningen er “wel degelijk”, hoewel hij erkent dat het “natuurlijk krap” is.

“Statushouders moeten worden gehuisvest in vrijkomende huurwoningen, of je zou daar aanvullend, net als bij andere aandachtsgroepen, flexibele huisvesting voor moeten creëren”, zegt de woonminister.

De mogelijkheid om provincies toezicht te laten houden, bestaat wel al in de wet. Daarom kan er snel op worden overgegaan.

In het uiterste geval kan de provincie de taak van de gemeente zelfs overnemen, maar De Jonge denkt niet dat dat nodig is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden

Door snel handelen heeft een wijkagent in het Zuid-Hollandse in Maassluis woensdag een drama weten te voorkomen.

Een binnengekomen melding deed alle alarmbellen afgaan, want er bleek een klein kindje in een snikhete auto opgesloten te zitten.

Agenten die de melding kregen sprongen direct in de auto om het kindje te hulp te schieten.

Eenmaal aangekomen op de plek des onheils bleek het niet te gaan om een nalatige ouder die het kind zonder blikken of blozen had achtergelaten.

De aanwezige moeder was helemaal in paniek, want haar kroost had de autosleutels in handen toen ze de deur dichtdeed.

Vervolgens schoot het autoportier op slot en kreeg ze, zelfs met hulp van omstanders, de ruit niet ingeslagen.

‘Nat van het zweet’
Omstanders hebben vervolgens geprobeerd zoveel mogelijk schaduw te creëren bij de auto, maar de temperatuur binnen in het voertuig liep toch snel op.

De toegesnelde agenten konden gelukkig net op tijd uitkomst bieden: met een lifehammer die ze bij zich hadden, sloegen ze de ruit van de vergrendelde auto in.

Snel weten ze het kind uit de auto te plukken. “Ze was helemaal nat van het zweet en voelde erg warm aan”, schrijft wijkagent Jeffrey van Uffelen op Instagram.

“De kleertjes hebben wij uit gedaan en uiteraard de schaduw opgezocht.” Een ambulance werd opgeroepen om het kindje te controleren. Als snel daalde haar temperatuur en reageerde ze overal goed op.

Het kindje kon daarna weer met haar moeder worden herenigd.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending