Heftig: Pasgeboren tweeling van Ferri Somogyi ligt in het ziekenhuis
Connect with us

Celeberties

Heftig: Pasgeboren tweeling van Ferri Somogyi ligt in het ziekenhuis

Ferri Somogyi en zijn vrouw Noëlle hebben een paar maanden geleden hun tweeling mogen verwelkomen in deze wereld en ze waren dolgelukkig. Het gaat echter nu niet goed met hun twee kleintjes.

“Omdat ik inmiddels tientallen berichtjes heb gekregen waarom het zo stil is op De Gram, hier een update”, zegt Noëlle in een bericht op Instagram. Sinds 6 juli ligt hun tweeling in het ziekenhuis en zijn ze erachter gekomen dat ze besmet zijn met het RS-virus.

“Omdat ze prematuur geboren zijn en nog heel klein hebben ze meer risico om hiervan in de problemen te komen”, gaat de kersverse moeder verder. “Na een aantal dagen in het ziekenhuis bleek Lux stabiel en steeds minder te hoeven drinken via de sonde. Hij mocht dat weekend gelukkig weer naar huis om daar verder op te knappen.”

Het gaat met Imre het minst goed want de baby heeft twee virussen opgelopen: het RS-virus en ook het Rhinovirus. “Vorige week donderdag is hij per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis en ligt daar op de IC. Tot gisteren werd hij beademd en sliep hij.”

Ziekenhuis
Noëlle is er echt kapot van. “Het is ontzettend verdrietig en stressvol om je kleine mannetje zo ziek te zien. Doordat hij veel vocht vasthield zag hij er ook niet echt uit als zichzelf, en ook de aanblik van de beademing, slangetjes en alle infuusjes zijn heftig om te zien.”

Goede richting
Het gaat steeds iets beter met Imre en mag gelukkig nu naar een ziekenhuis wat dichterbij hun huis is. “Hier gaat hij verder uitzieken, aansterken en weer uit de fles leren drinken. Ik ben zo trots op onze kleine vechters! Hopelijk is ook Imre snel weer bij ons thuis.”

Celeberties

Dit vertelde de overleden Peter R. de Vries in laatste tv-interview

Peter R. de Vries was erg gesteld op de televisie, hij hield zelfs van het medium en het werd uiteindelijk zijn belangrijkste podium. Dat zegt De Vries in het vrijdag uitgezonden programma TV Monument over 70 jaar televisie in ons land, waarin hij werd geïnterviewd door Han Peekel. Het programma werd twee weken geleden opgenomen in Beeld & Geluid in Hilversum en was het laatste tv-interview van De Vries, die donderdag overleed. Hij vertelde dat hij voor het eerst op tv kwam in 1987 bij Jan Lenferink in het destijds spraakmakende programma RUR.

Het belangrijkste moment uit de tv-geschiedenis vond misdaadjournalist de maanlanding in 1969. Hij zat toen in de eerste klas van de middelbare school en kon zich nog herinneren dat er in de aula een tv was neergezet waarop met de hele school naar de landing werd gekeken. Hij sprak van “een uniek moment”.

Van alle moord- en verdwijningszaken was De Vries het meest trots op het oplossen van de Puttense moordzaak. Het feit dat hij na 44 tv-uitzendingen in bijna 5 jaar twee onschuldige mannen uit de gevangenis wist te krijgen deed hem erg veel. Ook omdat de mannen door een gerechtelijke dwaling ten onrechte waren veroordeeld en de echte dader alsnog via een DNA-match kon worden opgepakt. Opmerkelijk is dat De Vries de ontmoetingen met Joran van der Sloot over de verdwijning van Natalee Holloway niet in zijn top-10 had staan. Voor die uitzendingen won hij een Emmy, een internationale televisieprijs. Maar De Vries sprak van “een niet heel bijzondere zaak” die “vrij eenvoudig tot stand is gekomen”.

Mabel Wisse Smit

Het meest “legendarisch” uit al zijn misdaadprogramma’s vond De Vries de ontdekking dat Mabel Wisse Smit, de weduwe van prins Friso, een relatie heeft gehad met drugsbaron Klaas Bruinsma. Dat werd aanvankelijk door het koninklijk huis ontkend. Maar via Charlie da Silva, de Chileense lijfwacht van Bruinsma, kwam De Vries erachter. Hij vloog naar Chili om Da Silva te interviewen. “Prachtig” vond De Vries de woorden die Da Silva sprak: ‘Mabel, ken je me nog, ik jou wel…’

Peter R. de Vries was blij met de prijzen die hij had gewonnen. Hij keek in zijn kantoor altijd met trots naar zijn prijzenkast. Toch zou hij zijn gewonnen Emmy direct inruilen voor het oplossen van de verdwijning van Tanja Groen. Die 18-jarige studente verdween in 1993 in de buurt van Maastricht. De Vries was een actie begonnen om 1 miljoen euro in te zamelen in de hoop dat met zo’n groot bedrag aan tipgeld er meer bekend wordt over haar verdwijning. Hij vond dat het minste wat hij kon doen voor de ouders van Tanja. “De klassieke manier heeft de oplossing niet gebracht, dan moet je iets verzinnen dat een beetje buiten de paden gaat”, zei hij daarover. Het bleek uiteindelijk de allerlaatste actie van Peter R. de Vries.

Doorgaan met lezen

Celeberties

De zwaar mishandelde Nederlander op Mallorca is overleden

De 27-jarige Nederlander die afgelopen woensdagnacht volgens de Spaanse politie zonder reden tegen het hoofd werd getrapt, is overleden. Dat melden diverse Spaanse media op Mallorca. De familie, die al naar het eiland was gevlogen, zou toestemming hebben gegeven om zijn organen te doneren. Met de dood van het slachtoffer zullen negen Nederlandse verdachten van doodslag of moord worden beschuldigd door de Spaanse justitie.

Met een man of dertien huurden ze een villa in de omgeving van S’Arenal, dé badplaats van Mallorca waar het Nederlandse jongerentoerisme zich elke zomer concentreert. In de nacht van dinsdag op woensdag dook de groep het nachtleven in, rond de boulevard, waar zich onder anderen een tiental Nederlandse disco’s en feestcafés bevindt, sommigen net weer open na een ook hier zwaar jaar voor de horeca vanwege de coronapandemie.

De groep Nederlandse jongeren, volgens de politie van Palma de Mallorca tussen de 18 en 20 jaar, had zin in heibel, zo is op te maken uit de verslagen in de lokale media van het Balearen-eiland. Vanwege hun gedrag waren ze al een café uitgezet – de discotheken mogen op het eiland nog altijd niet open –, aldus de krant en nieuwssite Última Hora, toen het even voor 02.30 uur in de nacht helemaal fout ging.

Op de boulevard, die vol stroomde met jonge vakantiegangers, nadat om 02.00 uur ’s nachts alle horeca zoals elke nacht verplicht de deuren sloot, viel de grote groep onverwacht en ogenschijnlijk zonder enige reden andere mensen aan. Zo ook een groepje van vijf Nederlanders dat, net als vele anderen om die tijd, op het lage muurtje zat, dat de boulevard van het strand scheidt.

Intensive care

In totaal negen van de dertien jongeren openden de aanval op de groep. Drie van de slachtoffers raakten lichtgewond, een vierde was door de klappen tijdelijk buiten bewustzijn en de vijfde, een 27-jarige man, was er het slechtst aan toe. Eenmaal op de grond werd hij herhaaldelijk tegen het hoofd getrapt. Ter plaatse moest hij door de gealarmeerde hulpdiensten beademd worden, waarna hij met hersenletsel op de intensive care van het ziekenhuis Ses Espases belandde.

Wat de agressors niet wisten, is dat precies op die plaats op de boulevard, waar zich regelmatig opstootjes voordoen, een politiecamera zo’n 5 meter hoog op een mast staat. De camera heeft in detail de aanval geregistreerd, waarop de politie na de melding van de hulpdiensten snel in actie kon komen. Volgens de krant Diario de Mallorca nam de dienst moordzaken het onderzoek op zich, en ontdekten de agenten dat de groep eerder al andere landgenoten had aangevallen.

Op de vlucht

De mannen identificeren was niet eenvoudig. Met foto’s van de camerabeelden gingen de agenten de plaatselijke hotels en appartementencomplexen af, vooral die in S’Arenal, waar de meerderheid van de jonge Nederlandse toeristen overnacht. Maar nergens herkenden ze de groep, die vanwege zijn omvang niet bepaald onopvallend was. Uiteindelijk ontdekten de agenten dat de groep gehuisvest was in een villa net buiten de badplaats, richting het dorp Llucmajor.

Maar de verdachten waren zich er op dat moment al van bewust dat zij gezocht werden, aldus de politie. Overhaast verlieten zij het huis om, een dag eerder dan gepland, een vlucht terug naar Nederland te nemen. De politie arriveerde net te laat om hen aan te houden, aldus Última Hora. Maar een van de jongens, van 18 jaar, was iets langer gebleven om de sleutel bij de villaverhuurder terug te brengen. Toen hij vrijdagmiddag in Palma een vlucht naar Nederland wilde nemen, kon hij wel worden gearresteerd.

Gezien de ernst van de zaak zal de Spaanse politie een internationaal opsporingsbevel tegen de negen daders uitvaardigen en Nederland om uitlevering vragen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens ziet door de kankerbehandeling haar partner vertrekken

Goedele Liekens overwon huidkanker. De politica/presentatrice is intussen ook weer terug aan het werk.

Goedele Liekens moest een zware kankerbehandeling ondergaan. Dat was voor haar zowel mentaal als fysiek erg zwaar.

Haar relatie liep er door stuk. “Je bent geen leuke partner als je kanker hebt”, verklaart ze in ‘Het Laatste Nieuws’. “Je ziet er niet uit, je moet overgeven, ligt uitgeput op de bank…”

Goedele zegt dat ze bij momenten echt vervelend kon zijn. Ze huilde veel, kon niet veel meer en haar humeur zakte bij momenten onder nul.

Haar toenmalige vriend kon het niet meer aan. Hij koos ervoor om een einde te maken aan hun relatie. “Ik begrijp dat. Iedereen heeft het recht om te kiezen voor zijn eigen geluk”, besluit Goedele.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending