Heldhaftige politiehond helpt agent bij het redden van 3 puppy's
Connect with us

Nieuws

Heldhaftige politiehond helpt agent bij het redden van 3 puppy’s

We horen vaak verhalen van heldhaftige mensen die dieren in nood redden. Maar ook dieren kunnen helden zijn, zoals dit verhaal bewijst.

Het begon allemaal toen 3 schattige puppy’s ontdekt werden in een afgelegen dorpje in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia.

Politiehond Tek was samen met zijn collega-agent Jordan Ennis op patrouille toen ze plots op iets zeer ongewoon botsten: drie kleine verlaten pups die in een afvalberg lagen.

De arme pups lagen dicht bij elkaar om warm en comfortabel te blijven, maar ze zagen er echt triest uit.


De redding
De agent wist onmiddellijk dat hij de kwetsbare pups in veiligheid moest brengen. Maar wat echter meteen zijn aandacht trok was hoe zijn partner Tek direct wist wat ze moesten doen, zonder het hem te moeten te tonen.

Toen Jordan voorzichtig de pups opnam en ze naar de politiewagen bracht, bleef de hond nauwkeurig toezien of alles goed verliep.


Eenmaal ze allen in de auto zaten, sprong ook Tek in de wagen en bleef hij dicht zitten bij zijn nieuwe maatjes, net als een vader!

Het blijft wel nog onduidelijk hoe de puppy’s achtergelaten werden en door wie. Zeker op zo’n afgelegen locatie. Wat wel zeker is, is dat wie zoiets doet, een echte barbaar is.

“Jordan wist dat niemand hen zou komen redden, dus besloot hij om samen met Ket de politiehond de puppy’s naar het politiekantoor te brengen waar ze meteen geadopteerd werden door collega’s,” schreef Georgia’s Departement van Publieke Veiligheid op Facebook. “Een agent weet nooit wat hij zal tegenkomen tijdens een shift, maar een dag waar puppy’s worden gered is altijd een mooie dag!”

Wat een lief en perfect einde voor deze onfortuinlijke mooie diertjes. Dankzij agent Jordan en Tek de politiehond konden deze lieve puppy’s een nieuwe thuis vinden. Deel als je hen steunt!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending