Heldhaftige politiehond helpt agent bij het redden van 3 puppy's
Connect with us

Meest bekeken

Heldhaftige politiehond helpt agent bij het redden van 3 puppy’s

We horen vaak verhalen van heldhaftige mensen die dieren in nood redden. Maar ook dieren kunnen helden zijn, zoals dit verhaal bewijst.

Het begon allemaal toen 3 schattige puppy’s ontdekt werden in een afgelegen dorpje in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia.

Politiehond Tek was samen met zijn collega-agent Jordan Ennis op patrouille toen ze plots op iets zeer ongewoon botsten: drie kleine verlaten pups die in een afvalberg lagen.

De arme pups lagen dicht bij elkaar om warm en comfortabel te blijven, maar ze zagen er echt triest uit.

De redding
De agent wist onmiddellijk dat hij de kwetsbare pups in veiligheid moest brengen. Maar wat echter meteen zijn aandacht trok was hoe zijn partner Tek direct wist wat ze moesten doen, zonder het hem te moeten te tonen.

Toen Jordan voorzichtig de pups opnam en ze naar de politiewagen bracht, bleef de hond nauwkeurig toezien of alles goed verliep.

Eenmaal ze allen in de auto zaten, sprong ook Tek in de wagen en bleef hij dicht zitten bij zijn nieuwe maatjes, net als een vader!

Het blijft wel nog onduidelijk hoe de puppy’s achtergelaten werden en door wie. Zeker op zo’n afgelegen locatie. Wat wel zeker is, is dat wie zoiets doet, een echte barbaar is.

“Jordan wist dat niemand hen zou komen redden, dus besloot hij om samen met Ket de politiehond de puppy’s naar het politiekantoor te brengen waar ze meteen geadopteerd werden door collega’s,” schreef Georgia’s Departement van Publieke Veiligheid op Facebook. “Een agent weet nooit wat hij zal tegenkomen tijdens een shift, maar een dag waar puppy’s worden gered is altijd een mooie dag!”

Wat een lief en perfect einde voor deze onfortuinlijke mooie diertjes. Dankzij agent Jordan en Tek de politiehond konden deze lieve puppy’s een nieuwe thuis vinden. Deel als je hen steunt!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending