Hele gemene zus flipt om broers ‘demonische’ kat, verbiedt hem haar kinderen te zien tenzij hij de kat wegdoet
Connect with us

Nieuws

Hele gemene zus flipt om broers ‘demonische’ kat, verbiedt hem haar kinderen te zien tenzij hij de kat wegdoet

Het adopteren van een huisdier in nood is een daad van liefde en vriendelijkheid die het hart verwarmt.


Terwijl sommige mensen op zoek zijn naar het ‘perfecte’ huisdier, kijken anderen verder dan uiterlijkheden om zorg en liefde te bieden aan dieren met unieke uitdagingen, zoals Stargazer, een kat zonder ogen en met drie poten die recentelijk de aandacht trok van een Reddit-gebruiker (OP).

In een recente post op de ‘Am I the A*e’ community op Reddit, zocht OP advies nadat hij Stargazer had gered en geconfronteerd werd met tegenstand van zijn familieleden.

Drie jaar geleden adopteerde OP Stargazer, een m!shandeld katje zonder ogen en met slechts drie poten.

Hij deelde zijn beweegredenen: “Niemand wilde haar adopteren vanwege haar misvormingen, plus het feit dat ze een zwarte kat is.

Dus adopteerde ik haar omdat ze anders geëuthanaseerd zou worden.”

Ondanks Stargazers moeilijke verleden gaf OP haar een liefdevol thuis.

Maar toen zijn zus en zwager op bezoek kwamen, zorgde hun reactie op de kat voor onverwachte spanningen.


De zus van OP reageerde negatief op Stargazer en bestempelde haar zelfs als “demonisch”, wat leidde tot een ultimatum van de zwager: of de kat gaat weg, of ze komen niet meer op bezoek.

De reactie van OP’s familieleden legt de uitdagingen bloot waarmee hij geconfronteerd wordt.

Het incident laat zien hoe vooroordelen schadelijk kunnen zijn, zelfs jegens dieren, en benadrukt het belang van empathie en begrip.

Het is cruciaal om voorbij uiterlijkheden te kijken en de unieke behoeften van adoptiedieren te begrijpen voordat ze een thuis krijgen.

Het verhaal van Stargazer illustreert de noodzaak om adoptiedieren een ondersteunende en veilige thuisomgeving te bieden.

Potentiële huisdiereigenaren moeten advies inwinnen bij plaatselijke opvangcentra om de specifieke behoeften van reddingsdieren te begrijpen.

Het creëren van een kat-veilige omgeving met essentiële voorzieningen en aandacht voor liefde en zorg zijn essentieel voor het welzijn van geadopteerde dieren.

Reacties van lezers op het verhaal waren divers. Velen waren teleurgesteld over de reactie van OP’s zus en benadrukten het belang van het beschermen van Stargazer tegen vijandige familieleden.

Sommigen waarschuwden voor mogelijke gevaren en adviseerden OP om voorzorgsmaatregelen te nemen om de kat te beschermen.

In deze situatie is het belangrijk om de behoeften en het welzijn van Stargazer op de eerste plaats te stellen.

Het tonen van liefde, zorg en begrip voor dieren met unieke uitdagingen is essentieel voor een harmonieus samenleven.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending