Hert loopt op veranda en vraagt om hulp. Dan kijken ze naar het gewei en bellen meteen de politie.
Connect with us

Nieuws

Hert loopt op veranda en vraagt om hulp. Dan kijken ze naar het gewei en bellen meteen de politie.

Zo nu en dan krijgt de brandweer of politie een oproep binnen van een kat die wat te hoog in een boom is geklommen en niet meer naar beneden durft.

Maar toen politieagent Kevin Zieschang uit het kleine dorpje Fulshear in Texas een oproep kreeg, ging het over een nog veel uitzonderlijk geval.

De persoon die de hulpdiensten had gebeld had een wel heel interessant verhaal te vertellen…

De reactie van de agent wordt nu gevierd door dierenvrienden van overal.

Een groep bouwvakkers was druk in de weer met het verbouwen van een huis, toen ze een ongewone bezoeker over de vloer kregen. Een hert was stilletjes tot bij het huis gewandeld, tot in de tuin. Bleek dat in het gewei van het hert iets vastzat, en het arme beest was op zoek naar hulp.

Maar de bouwvakkers wisten helemaal niet wat er vastzat in het gewei. Dus haalden ze de politie erbij. De mannen hadden al met een schaar geprobeerd om het “ding” te verwijderen uit zijn gewei.En de inspanningen bleken succesvol te zijn: het dier werd bevrijd. De bouwvakkers probeerden het hert daarna terug de bossen in te lokken, waar het thuishoort.

Maar dit hert was een speciaal geval. Het wilde namelijk niet weg, en bleef liever in het gezelschap van de vriendelijke bouwvakkers.

Uiteindelijk liep het hert terug naar het bos, maar twee dagen later was het daar opnieuw, meldt nieuwsagentschap AP. Toen een lokale nieuwsploeg ter plaatse was om het verhaal registreren, bleek het hert namelijk teruggekeerd te zijn.

Hoogstwaarschijnlijk wou het zijn makkers nog eens terugzien, en wilde hij zijn dankbaarheid tonen. Zijn dieren niet buitengewoon?

Bekijk de video hieronder.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending