Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels
Connect with us

Nieuws

Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels

Het Gadhimai-festival begon vandaag in Nepal en begon bij het ochtendgloren met de slachting van zo’n 3.500 buffels.

Het festival, dat voor het laatst werd gehouden in 2014, wordt gehouden ter ere van de hindoegodin Gadhimai en staat bekend als het grootste evenement voor dierenoffers.

Samen met buffels, worden andere dieren gedood als onderdeel van de procedure. Dan hebben we het over geiten, varkens, kippen, ratten en duiven.

Campagnevoerders voor dierenrechten vieren een record lage dodental – tot 200.000 dieren in 2014, volgens AFP – dankzij hardhandig optreden door diergroepen en Indiase wetshandhaving.

Op zijn hoogtepunt in 2009 kwamen er ongeveer 500.000 buffels, geiten, duiven en andere dieren om het leven, wat aanleiding was voor protesten die erop gericht waren het aantal te verlagen of dat het evenement helemaal moest worden gestopt.

Echter, duizenden dieren zijn nog steeds voorbestemd voor de dood in de loop van de volgende twee dagen.

Het evenement begon met de ceremoniële slachting van een geit, rat, kip, varken en een duif, waarna een lokale sjamaan bloed uit vijf punten van zijn lichaam offerde.

Birendra Prasad Yadav van het festivalorganisatiecomité vertelde AFP: “De offers zijn vandaag begonnen … We hadden geprobeerd het niet te steunen, maar mensen hebben vertrouwen in de traditie en zijn hierheen gekomen met hun aanbod.”

De Humane Society International zei in een persbericht dat sommige van zijn leden de hoofdpriester van de Gadhimai-tempel, Mangal Chowdhury, hadden gepleit om het moorden te stoppen, maar hij ‘weigerde te handelen’ – ondanks het feit dat de Gadhimai Temple Trust had beloofd dieren te verbieden voor opoffering in 2015 nadat het laatste festival plaatsvond ‘.

Alokparna Sengupta, algemeen directeur van Humane Society International / India, zei vanaf het festival: “Hier bij het Gadhimai-offer zijn is een van de meest deprimerende en uitdagende ervaringen uit mijn leven.

“Het lijden van deze dieren is zo verontrustend dat ze vermoeiende reizen hebben doorstaan ​​om hier te komen en worden geparadeerd voor een schokkende menigte omdat ze overal om hen heen zien hoe andere dieren één voor één worden onthoofd.”

Tanuja Basnet, directeur van Humane Society International / Nepal, die ook getuige was van de slachting, zei: “Dergelijke scènes van dierenleed zijn een vlek op de internationale reputatie van Nepal. Er is geen rechtvaardiging voor deze massamoord en het is echt hartverscheurend om te getuigen, vooral wetende dat de Tempel zijn belofte had kunnen en moeten houden om deze dieren te helpen.

“Het is aan dierengroepen zoals HSI, FAWN, PFA en anderen overgelaten om het afgelopen jaar tussenbeide te komen en mensen aan te sporen geen dieren te brengen voor opoffering. Als we niet hadden gehandeld, zou het leven van vele duizenden meer dieren zijn verspild.

“Maar het is nu tijd voor de Nepalese regering om op te treden en een verbod op dierenoffers in te voeren, zodat dit de laatste keer is dat we zulke gruwelen bij Gadhimai zien.”
(Bron: LADbible)

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw stapt naar de rechter: ”Mijn ouders hebben mij zonder toestemming op de wereld gezet”

Wij waren niet bekend met Kass Theaz, maar deze vrouw schijnt een sensatie te zijn op TikTok, het populaire platform voor jongeren waar tegenwoordig ook ouderen gebruik van maken. Hoe dan ook, Kass lijkt niet zo lekker in haar vel te zitten.

In een video beweert ze dat ze haar eigen ouders heeft aangekla*gd omdat ze zonder haar toestemming op de wereld is gezet. Ze wil dit graag verduidelijken.

“Dus mijn ouders, tegen wie ik een r*chtszaak heb aangespannen, hebben bijgedragen aan mijn conceptie. En mijn moeder, die me heeft opgevoed, heeft me ter wereld gebracht.

Daarom wil ik haar voor de r*chter brengen, omdat ik er niet mee heb ingestemd om hier te zijn.”

“Werken”
“Ik wist niet dat ik zou moeten opgroeien en werken om mezelf te onderhouden. En ik heb er gewoon niet mee ingestemd.

Ze hebben niet geprobeerd contact met me op te nemen voordat ik werd geboren om te zien of ik hier wel wilde zijn, en daarom heb ik ze aangekla*gd.”

“Ik maak het mijn levensmissie om kinderen te leren hoe ze hun ouders kunnen aankl*gen, zodat ze niet hoeven te werken.”

Zelf ook kinderen
Haar volgers vonden het al een bizar verhaal, maar werden nog meer verrast toen Kass onthulde dat ze zelf ook kinderen heeft.

Deze kinderen heeft ze echter niet zelf verwekt, maar ethisch verantwoord verkregen door adoptie. Kass is van mening dat adopteren beter is.

“Adopteren is anders dan baren. Nu is het niet mijn sch*ld dat ze hier zijn. Ik probeer gewoon een goed mens te zijn, snap je?”

Veel reacties
De video heeft veel reacties opgeleverd. Mensen kunnen het nauwelijks geloven en gaan massaal met elkaar in discussie.

Iemand schrijft bijvoorbeeld: “Dit is te gek voor woorden, maar in het hedendaagse Amerika zou ze wel eens gelijk kunnen krijgen en er flink aan kunnen verdienen.”

Grap
Nadat ook The New York Post aandacht besteedde aan het verhaal, besluit Kass bekend te maken dat het allemaal een grap was.

“Ik dacht dat het wel duidelijk was dat het een grap was. Ik vind het grappig. Mensen maken zich overal druk om. Het laat zien hoe weinig mensen onderzoek doen voordat ze reageren.”

Hoewel Kass Theaz haar video nu onthult als een grap, heeft het veel reacties en discussie teweeggebracht. Het incident werpt echter wel een interessant licht op de grenzen van humor en de gevolgen van misle*dende informatie in de online wereld.

Het is een voorbeeld van hoe snel informatie zich verspreidt en hoe gemakkelijk mensen conclusies trekken zonder de feiten te controleren.

Het laat zien hoe belangrijk het is om kritisch te blijven en niet klakkeloos alles te geloven wat op sociale media wordt gedeeld.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Voetbalfans opgepakt na jennen met overleden kankerpatiëntje: ‘Walgelijk’

Twee supporters van het Engelse Sheffield Wednesday zorgden voor walging in het hele land. De twee daagden op de tribune de fans van Sunderland uit door een afbeelding van Bradley Lowery te tonen.

 

De jongen overleed op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker en was superfan van Sunderland. Zondag liet de politie weten dat de twee verdachten inmiddels zijn opgepakt.

Vrijdagavond stonden de twee teams tegenover elkaar in de tweede klasse van het Engelse voetbal. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0 – 3. Twee fans besloten daarop om de supporters van de bezoekende ploeg uit te dagen. Breed lachend toonden ze de foto van de overleden jongen op hun telefoon.

Bradley was amper anderhalf jaar oud toen hij de diagnose kreeg van een agressieve vorm van kanker. Hij was een fanatieke fan van Sunderland en ging regelmatig met de spelers op de grasmat. De jongen groeide uit tot de mascotte van het team. Destijds, in 2017, werd de uitvaart bijgewoond door duizenden mensen en de spelers van het team.

De moeder van de jongen reageert verslagen op het incident. “Kanker heeft geen kleur. En waar is het respect voor gezinnen die hun kind aan kanker verloren hebben? Dit is enorm triest voor mij om te zien.”

Sheffield Wednesday is niet te spreken over het voorval. “Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag ronduit. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradley’s familie en vrienden is aangedaan.”

Ook de politie nam de zaak heel serieus en laat zondag weten dat er twee mannen van 31 en 27 jaar oud werden opgepakt.

“We bevinden ons in de beginfase van ons onderzoek en blijven iedereen die denkt informatie te hebben die kan helpen, aansporen om contact op te nemen.”

Doorgaan met lezen

BNers

Jada Borsato doet onhandige uitspraak over haar vader Marco Borsato en maakt het alleen maar erger

Jada Borsato, de 20-jarige dochter van Leontine Ruiters en Marco Borsato, staat volledig achter haar vader nu het 0penbaar Min!sterie heeft besloten de zanger te vervolgen voor 0ntucht met een m!nderjarige van 15 jaar.

Jada heeft het volste vertrouwen in zijn onschuld.

Bij de première van Sint Ahoy! sprak Jada voor de camera’s van Shownieuws en gaf aan dat ze het moeilijk vindt om te dealen met wat er momenteel gebeurt.

Jada Borsato

Ze benadrukte echter vastberaden: “We gaan hier gewoon doorheen! We staan allemaal achter mijn vader en we zullen hier samen doorheen gaan!”

De uitspraken van Jada worden als zeer ongelukkig beschouwd.

De algemene opvatting is dat ze de situatie niet eenvoudiger maakt voor de geconfronteerde zanger.

Misschien was het beter geweest om nu gewoon te zwijgen, vooral omdat het 0penbaar Min!sterie anders lijkt te denken, gezien hun besluit tot vervolging op basis van het verzamelde bewijs.

Advocaat Peter Plasman is een van degenen die gelooft dat Marco weinig kans maakt.
Jada Borsato

Hij beweert dat het slacht0ffer al had verwacht dat de zanger zou worden vervolgd en is ervan overtuigd dat er voldoende bewijs is om Marco in ernstige problemen te brengen.

Hoewel Marco altijd resoluut heeft ontkend en teleurgesteld heeft gereageerd op de beslissing van het 0penbaar Min!sterie.

Zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, blijft vasthouden aan het standpunt dat er sprake is van smaad, laster en een valse aang!fte.

Hij noemt de situatie ‘onbegrijpelijk’. Yvonne Coldeweijer deelt echter niet dezelfde mening.

Ze meldt op Instagram dat er een geluidsopname is waarin Marco naar verluidt schuld bekent, en noemt Marco ‘nog erger dan Thijs Römer’.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending