Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels
Connect with us

Animals

Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels

Het Gadhimai-festival begon vandaag in Nepal en begon bij het ochtendgloren met de slachting van zo’n 3.500 buffels.

Het festival, dat voor het laatst werd gehouden in 2014, wordt gehouden ter ere van de hindoegodin Gadhimai en staat bekend als het grootste evenement voor dierenoffers.

Samen met buffels, worden andere dieren gedood als onderdeel van de procedure. Dan hebben we het over geiten, varkens, kippen, ratten en duiven.

Campagnevoerders voor dierenrechten vieren een record lage dodental – tot 200.000 dieren in 2014, volgens AFP – dankzij hardhandig optreden door diergroepen en Indiase wetshandhaving.

Op zijn hoogtepunt in 2009 kwamen er ongeveer 500.000 buffels, geiten, duiven en andere dieren om het leven, wat aanleiding was voor protesten die erop gericht waren het aantal te verlagen of dat het evenement helemaal moest worden gestopt.

Echter, duizenden dieren zijn nog steeds voorbestemd voor de dood in de loop van de volgende twee dagen.

Het evenement begon met de ceremoniële slachting van een geit, rat, kip, varken en een duif, waarna een lokale sjamaan bloed uit vijf punten van zijn lichaam offerde.

Birendra Prasad Yadav van het festivalorganisatiecomité vertelde AFP: “De offers zijn vandaag begonnen … We hadden geprobeerd het niet te steunen, maar mensen hebben vertrouwen in de traditie en zijn hierheen gekomen met hun aanbod.”

De Humane Society International zei in een persbericht dat sommige van zijn leden de hoofdpriester van de Gadhimai-tempel, Mangal Chowdhury, hadden gepleit om het moorden te stoppen, maar hij ‘weigerde te handelen’ – ondanks het feit dat de Gadhimai Temple Trust had beloofd dieren te verbieden voor opoffering in 2015 nadat het laatste festival plaatsvond ‘.

Alokparna Sengupta, algemeen directeur van Humane Society International / India, zei vanaf het festival: “Hier bij het Gadhimai-offer zijn is een van de meest deprimerende en uitdagende ervaringen uit mijn leven.

“Het lijden van deze dieren is zo verontrustend dat ze vermoeiende reizen hebben doorstaan ​​om hier te komen en worden geparadeerd voor een schokkende menigte omdat ze overal om hen heen zien hoe andere dieren één voor één worden onthoofd.”

Tanuja Basnet, directeur van Humane Society International / Nepal, die ook getuige was van de slachting, zei: “Dergelijke scènes van dierenleed zijn een vlek op de internationale reputatie van Nepal. Er is geen rechtvaardiging voor deze massamoord en het is echt hartverscheurend om te getuigen, vooral wetende dat de Tempel zijn belofte had kunnen en moeten houden om deze dieren te helpen.

“Het is aan dierengroepen zoals HSI, FAWN, PFA en anderen overgelaten om het afgelopen jaar tussenbeide te komen en mensen aan te sporen geen dieren te brengen voor opoffering. Als we niet hadden gehandeld, zou het leven van vele duizenden meer dieren zijn verspild.

“Maar het is nu tijd voor de Nepalese regering om op te treden en een verbod op dierenoffers in te voeren, zodat dit de laatste keer is dat we zulke gruwelen bij Gadhimai zien.”
(Bron: LADbible)

Animals

Kat uit rijdende auto gegooid: nageltjes helemaal afgescheurd en schaafwonden

Een toevallige passant in Soest weet niet wat hij ziet als iemand het autoraampje van een voorbijrijdende Mercedes laat zakken, om daar een kat uit te gooien. Het dier blijkt lelijk gewond: schaafwonden en afgescheurde nagels. “Hij kon net voor een andere auto wegschieten”

De passant in kwestie twijfelt geen moment en belt de dierenambulance, die op dat moment wordt bemensd door Dominique van Huik en haar collega Carola Lensink. “Ik werk al tien jaar bij DierenZorg Eemland, maar dit was mijn eerste officiële dag op de ambulance”, deelt Dominique aan Hart van Nederland.

“We waren bezig met een melding over een hond, toen dit binnenkwam. Een mevrouw belde ons met het verhaal dat ze had gezien hoe iemand een kat uit het raam van een rijdende auto gooide.” De kat kan na zijn onfortuinlijke landing nog net voor een toesnellende tegenligger wegschieten.

Onder de motorkap
Dominique en haar collega kunnen niet direct weg, dus vroegen ze de vrouw hen op de hoogte te houden. Uiteindelijk belt de passant nog eens, nu met de mededeling dat de kat in paniek onder de motorkap van een geparkeerde Caddy is gekropen. Het dier zit vast en dus besluiten de ambulancebroeders richting Soest te rijden.

“Toen wij aankwamen, stond de motorkap al open en hadden mensen zich al over het dier ontfermd”, weet Dominique. “Ik ben daarop onder de auto gekropen om te kijken of ik de kat kon bevrijden. Hij was heel lief, dus lukte het door heel voorzichtig zijn pootjes terug op de grond te zetten.”

Afgescheurde nagels
Als de kat eenmaal is bevrijd, zien Dominique en haar collega direct dat de kat wondjes heeft. Bij de dierenarts blijkt wat de werkelijke schade is: schaafwonden en afgescheurde nagels. De wonden worden verzorgd en moeten uit zichzelf genezen.

“Mijn collega heeft de kat Mercedes gedoopt, omdat hij uit een rijdende Mercedes is gegooid”, vertelt Dominique. “Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Af en toe is hij nog wat angstig, maar dat is logisch als je zo’n traumatische ervaring hebt meegemaakt.”

Wie dumpte Mercedes?
Het is onduidelijk of het de eigenaar zelf is die Mercedes uit zijn Mercedes gooide. Volgens Dominique gebeurt het namelijk vaker dat buurtbewoners een kat beu zijn en het dier ergens anders droppen.

De kat is niet gechipt, de eigenaar heeft twee weken om zich te melden voor Mercedes mag worden herplaatst. In dat geval hoeft er niet lang te worden gezocht naar een nieuw baasje: “Als de eigenaar zich niet meldt, heeft de mevrouw die het allemaal zag gebeuren al aangeboden om de kat te adopteren.”

Doorgaan met lezen

Animals

Beer zat 30 jaar vast in een kooi – zie nu haar reactie als ze wordt bevrijd

Meer dan 30 jaar geleden arriveerde een kleine beer in een dierentuin in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De berenwelp heette Fifi en werd tegen haar wil gevangen gehouden. Het doel van de beer was uitsluitend om geld te verdienen.

Fifi werd gedwongen voor mensen ‘trucjes’ te doen en ze werd nooit met respect behandeld. Ze kreeg slecht te eten en leefde in ellendige omstandigheden. Na tien jaar hel werd de dierentuin eindelijk gesloten.

Maar in plaats van Fifi vrij te laten in een natuurgebied, gebeurde er iets vreselijks.

De eigenaar van de dierentuin sloot haar op in een roestige kooi. Hier zou ze de komende twintig jaar wachten, totdat iemand haar zou kopen. De eigenaar van de dierentuin wilde zijn investering terugkrijgen.

Na verloop van tijd hoorde de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) van de grimmige situatie van Fifi.

Toen PETA haar voor het eerst zag was Fifi er erg slecht aan toe: ze was lichamelijk en geestelijk ziek en extreem ondervoed.

De anders grote en sterke beer, die ze vroeger was, was nu een mager scharminkel.

PETA vervoerde haar onmiddellijk naar The Wild Animal Sanctuary in Colorado, waar ze de behandeling kreeg die ze zo hard nodig had.

Vandaag heeft Fifi, een Syrische bruine beer en oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, een nieuwe start in het leven gekregen, ver van haar vorige kwelgeesten.

Na slechts vijf maanden in de opvang werd Fifi veel sterker en vandaag is ze weer een gezonde en sterke beer!

Doorgaan met lezen

Animals

Paard gaat op de grond liggen en begint enorme winden te laten

Iedereen heeft wel eens last gehad van winderigheid. Rijk of arm, scheten laten doen we allemaal. Het is heel normaal en natuurlijk.

Scheten zijn ook zeer zeker niet exclusief voor mensen. Ook de meeste dieren laten scheten. Elk hondenbaasje kan dat beamen.

Ook het paard genaamd Archy laat scheten. Na een verandering in zijn dieet is hij winderiger geworden. De viervoeter is meer vezels gaan eten op aansporen van de dierenarts.

Een van de gevolgen is dat het dieet voor wat meer flatulentie heeft gezorgd. Flink wat meer, dus schrik niet als je de onderstaande video ziet.

Er is dus ook geen reden om je zorgen te maken als je de onderstaande video bekijkt, waar Archy verschillende keren erg harde winden laat!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending