Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels
Connect with us

Nieuws

Het grootste dierenofferfestival ter wereld begint in Nepal met de dood van meer dan 3.500 Buffels

Het Gadhimai-festival begon vandaag in Nepal en begon bij het ochtendgloren met de slachting van zo’n 3.500 buffels.

Het festival, dat voor het laatst werd gehouden in 2014, wordt gehouden ter ere van de hindoegodin Gadhimai en staat bekend als het grootste evenement voor dierenoffers.

Samen met buffels, worden andere dieren gedood als onderdeel van de procedure. Dan hebben we het over geiten, varkens, kippen, ratten en duiven.

Campagnevoerders voor dierenrechten vieren een record lage dodental – tot 200.000 dieren in 2014, volgens AFP – dankzij hardhandig optreden door diergroepen en Indiase wetshandhaving.

Op zijn hoogtepunt in 2009 kwamen er ongeveer 500.000 buffels, geiten, duiven en andere dieren om het leven, wat aanleiding was voor protesten die erop gericht waren het aantal te verlagen of dat het evenement helemaal moest worden gestopt.

Echter, duizenden dieren zijn nog steeds voorbestemd voor de dood in de loop van de volgende twee dagen.

Het evenement begon met de ceremoniële slachting van een geit, rat, kip, varken en een duif, waarna een lokale sjamaan bloed uit vijf punten van zijn lichaam offerde.

Birendra Prasad Yadav van het festivalorganisatiecomité vertelde AFP: “De offers zijn vandaag begonnen … We hadden geprobeerd het niet te steunen, maar mensen hebben vertrouwen in de traditie en zijn hierheen gekomen met hun aanbod.”

De Humane Society International zei in een persbericht dat sommige van zijn leden de hoofdpriester van de Gadhimai-tempel, Mangal Chowdhury, hadden gepleit om het moorden te stoppen, maar hij ‘weigerde te handelen’ – ondanks het feit dat de Gadhimai Temple Trust had beloofd dieren te verbieden voor opoffering in 2015 nadat het laatste festival plaatsvond ‘.

Alokparna Sengupta, algemeen directeur van Humane Society International / India, zei vanaf het festival: “Hier bij het Gadhimai-offer zijn is een van de meest deprimerende en uitdagende ervaringen uit mijn leven.

“Het lijden van deze dieren is zo verontrustend dat ze vermoeiende reizen hebben doorstaan ​​om hier te komen en worden geparadeerd voor een schokkende menigte omdat ze overal om hen heen zien hoe andere dieren één voor één worden onthoofd.”

Tanuja Basnet, directeur van Humane Society International / Nepal, die ook getuige was van de slachting, zei: “Dergelijke scènes van dierenleed zijn een vlek op de internationale reputatie van Nepal. Er is geen rechtvaardiging voor deze massamoord en het is echt hartverscheurend om te getuigen, vooral wetende dat de Tempel zijn belofte had kunnen en moeten houden om deze dieren te helpen.

“Het is aan dierengroepen zoals HSI, FAWN, PFA en anderen overgelaten om het afgelopen jaar tussenbeide te komen en mensen aan te sporen geen dieren te brengen voor opoffering. Als we niet hadden gehandeld, zou het leven van vele duizenden meer dieren zijn verspild.

“Maar het is nu tijd voor de Nepalese regering om op te treden en een verbod op dierenoffers in te voeren, zodat dit de laatste keer is dat we zulke gruwelen bij Gadhimai zien.”
(Bron: LADbible)

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending