Het verhaal van de dakloze Johnny laat ziet waarom iedereen een veilig thuis verdient
Connect with us

Lifestyle

Het verhaal van de dakloze Johnny laat ziet waarom iedereen een veilig thuis verdient

Helaas lijkt het alsof de hoeveelheid daklozen in de wereld maar blijft groeien.

En dit betekent verdrietig genoeg dat er steeds meer kwetsbare mensen op straat slapen, bedelen, en elke dag vechten om in leven te blijven.

Veel mensen kiezen ervoor de andere kant op te kijken en deze mensen te negeren omdat het op hen geen effect heeft.

Anderen doen hun best om te helpen, ieder op een eigen manier. Sommigen doen dat door geld te doneren, anderen sluiten zich aan bij organisaties die eraan werken om dakloosheid te verminderen.

Johnny Servantez was een van de velen die gewoonlijk de andere kant op keek en weigerde om bedelaars geld te geven.

Maar toen zag hij Johnny Rhodes.

De dakloze man zat buiten een vlooienmarkt in Indianapolis in de Verenigde Staten en het was duidelijk dat onmiddellijk hulp nodig had.

Hij zag er niet uit zoals andere daklozen in deze regio – Johnny had nog nooit zo´n slecht geval gezien.

Toen Johnny Servantez een blik worp op de man, kon hij niet eens inschatten hoe slecht zijn conditie was. Was hij gewoon erg dun? Ondervoed? Of echt op het punt van verhongering?

Johnny was zo geraakt door wat hij zag dat hij zijn eigen principe om nooit geld te geven aan bedelaars doorbrak en wat geld achterliet.

Hij nam een foto van de man, die Johnny Rhodes heet, en postte die op zijn Facebook pagina.

In de tekst bij de foto moedigde Johnny mensen aan die in de buurt woonden om een bijdrage te doen, door of geld of eten achter te laten.

De foto verspreidde als een lopend vuurtje het en kwam ook onder ogen van de laatste persoon waarvan je het je kunt voorstellen – Johnny Rhodes zijn broer.

“Ik ben er echt ziek van,” vertelde broer Danny Rhodes aan RTV6. “Ik kan niet functioneren wetende dat iemand op deze manier leeft en er zo slecht uit ziet.”

Danny had zijn broer al zeven jaar niet gezien. De twee broers waren elkaar uit het oog verloren nadat hun moeder was overleden.

Toen Danny zijn broer zag en zag in welke staat hij was, wist hij dat hij moest helpen. Maar toen ze hem gingen zoeken, zat Johnny niet meer op zijn gebruikelijke plek.

Gelukkig wisten op dit moment al zo veel mensen in de lokale gemeenschap wat er gaande was, en ze wilden allemaal helpen. Een vriend van de familie, Amy Renae Smith, maakte online een pagina waar mensen het konden laten weten als ze iets wisten over waar Johnny was.

Na veel zoeken werd Johnny eindelijk gevonden en kon hij herenigd worden met zijn broer Danny.

“Hij kreeg twee maaltijden, een douche, schone kleren, een eigen kamer waar het rustig was, een groot bed, tv, koelkast, Pepsi en wat restjes,” vertelde Amy aan RTV6. “Hij is veilig en rust uit.”

Het is echt geweldig om een verhaal te horen met een goede afloop.

Niemand verdient het om op de straat te leven en honger te hebben – ongeacht hun situatie of welk land ze wonen.

Like en deel dit verhaal als je ook vindt dat alle mensen een veilig thuis verdienen!
[fblike]

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending