Het zijn de zeldzaamste drielingen in de wereld: kijk hoe ze er nu uitzien na een historische operatie
Connect with us

Lifestyle

Het zijn de zeldzaamste drielingen in de wereld: kijk hoe ze er nu uitzien na een historische operatie

Ouders Amy en Mike Howard hadden de schok van hun leven al gekregen toen ze ontdekten dat ze een drieling verwachtten.

Het paar had de drieling op een natuurlijke manier verwekt, zonder IVF, wat hoogst ongebruikelijk is.

Maar toen hun zonen Hunter, Jackson en Kayden eindelijk arriveerden, werd duidelijk dat ze een bijzonder zeldzame verzameling broers en zussen waren.

Sterker nog, hun speciale uiterlijk maakte ze 1 op 500 biljoen!

De drie werden geboren met hetzelfde zeldzame geboorteafwijking.

Artsen merkten dat Hunter en Jackson, die identiek zijn, schedels hadden die verder dan normaal achter in hun hoofd lagen. Hun broer Kayden had een puntig voorhoofd en had een driehoekig gevormd hoofd.

De aandoening wordt craniosynostosis genoemd. Het is een zeer zeldzame aandoening waarbij de botten in de schedel van een baby te vroeg samensmelten. Craniosynotosis komt alleen voor bij 1 op 2.500 geboorten, dus het feit dat alle drie van deze trio’s de aandoening hebben was uiterst zeldzaam.

“De kans was 1 op 500 triljoen om een drieling te zien die op deze drie leken,” vertelt neurochirurg Dr. David Chester Inside Edition.

Dr Chester legt uit dat de aandoening ernstige gevolgen heeft als deze niet wordt behandeld.

“Je schedel bestaat uit platen, het is geen enkel bot. Als de naden te vroeg samenkomen, kunnen de hersenen onder druk komen te staan, “legt hij uit. “Dat kan schadelijk zijn voor de hersenen, het zicht, en dus het leven van het kind.”

Hij voegt eraan toe: “Het is niet onmiddellijk levensbedreigend, maar het kan zware gevolgen hebben.”

En dus, toen de drie slechts 11 weken oud waren, ondergingen ze een correctionele operatie.

Mike en Amy wachtten angstig gedurende een periode van twee dagen, omdat elk van hun pasgeborenen hun operatie onderging.

“Ik was heel geschrokken”, zegt Mike. “Elke keer dat ze je baby moeten opereren, ben je van je stuk gebracht.”

Herstel
Tijdens drie afzonderlijke operaties knipten de chirurgen een strookje bot uit om de gesmolten naad in de schedel van elke baby te verwijderen.

Opnieuw schreven de broers en zussen geschiedenis, omdat het de eerste keer was dat een operatie werd uitgevoerd op een drieling.

Gelukkig was de drieling veerkrachtig en waren ze slechts 2 dagen na hun operaties weer thuis!

De drielingen zijn uitgerust met op maat gemaakte orthopedische helmen om hun schedels in een meer typische vorm te helpen vormen.

“Het kostte ze een beetje tijd om zich aan te passen, maar ze geven me geen problemen om ze af te doen of op te zetten”, legt Amy uit.

Zie Amy en Mike praten over de operatie van de drieling in de clip hieronder:

[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending