Hij vliegt met een drone over koeien op een boerderij – zoomt in en ontdekt schokkend detail
Connect with us

Lifestyle

Hij vliegt met een drone over koeien op een boerderij – zoomt in en ontdekt schokkend detail

Drones zijn ongetwijfeld geweldig voor het vastleggen van luchtfoto’s over de natuur en dieren in het wild. Maar voor een dierenvriend genaamd Dave onthulden de beelden die hij op een rustige boerderij in Millbrook, Ontario maakte, veel meer dan dat.

Het was een gewone dag toen Dave besloot zijn drone over koeien te laten vliegen op een afgelegen boerderij omringd door alleen maar mooie landschappen. De gewone dag veranderde plotseling in iets anders – toen Dave nader keek naar wat zijn drone had vastgelegd.

De eerste beelden die dierenvriend Dave maakte waren gewoon; prachtige natuur en koeien op een boerderij. Maar nadat hij ze van dichterbij had bekeken, besefte hij dat iets ongewoons zag – en zijn ontdekking zou uiteindelijk een leven redden.

Een detail onder de koeien
Toen hij zijn drone dichterbij vloog, zag hij Linda – een koe waarvan de neus er anders uitzag. Aanvankelijk dacht Dave dat haar neus bedekt was met gras of hooi, maar toen hij inzoomde, realiseerde hij zich dat er meer dan een dozijn stekelvarkennaalden inzaten.

Gelijk in actie
De ontdekking deed Dave beseffen dat Linda leed. Hij wist dat het gevaarlijk voor haar kon zijn om zulke stekelige doornen in het midden van haar neus te laten zitten. Als ze te lang blijven zitten, is het risico op een ernstige infectie hoog. Dus, zich ervan bewust dat Linda directe zorg nodig had, nam Dave contact op met de boerderijeigenaar om hen op de hoogte te stellen van zijn ontdekking.

Linda ontving directe zorg. Ze werd geanesthetiseerd en de stekels werden uit haar neus verwijderd. Ze werd vervolgens behandeld met antibiotica om het risico op infectie te verminderen.

Snel hersteld
Dankzij de ontdekking van Dave met zijn drone en de snelle behandeling van de eigenaar, kon Linda zich herstellen. Haar pijn was weg en het risico op infectie was verdwenen. Linda kon opnieuw in het weiland worden vrijgelaten en worden herenigd met haar pasgeboren kalf. Allemaal dankzij de snelle actie van dierenvriend Dave.

Bekijk hun prachtige reünie in de onderstaande video.

Ik ben nogal sceptisch over drones die over privé-terrein vliegen, maar in dit geval was het eigenlijk van levensbelang voor Linda. Ik ben zo blij dat er mensen zijn zoals Dave. Met meer dierenliefhebbers zoals hij, zou de wereld een veel warmere plek kunnen zijn. Druk op de knop Delen als je akkoord gaat.
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending