Hond blaft agressief tegen de oppas, en dan hebben de ouders door wat er aan de hand is.
Connect with us

Nieuws

Hond blaft agressief tegen de oppas, en dan hebben de ouders door wat er aan de hand is.

Honden zien en begrijpen veel meer dingen dan we denken. Een hond genaamd Killian heeft dit zonder meer bewezen: hij redde zijn kleine menselijke maatje van een gruwelijke babysitter. Killian is nu de held van zijn familie, want hij waarschuwde zijn baasjes over het abnormale, agressieve gedrag van de oppas, schrijft Daily News.

In 2013, vonden Benjamin en Hope een nieuwe oppas voor hun zoontje, Finn. Ze hadden onderzoek gedaan naar de achtergrond van de oppas en gesprekken met haar gehad, voordat ze haar aannamen. In eerste instantie dachten ze dat alles in orde was, maar na ongeveer 5 maanden, ontdekten ze dat hun hond, Killian, zich steeds vreemder gedroeg als de babysitter Finn benaderde.

Killian is normaal gesproken een rustige hond, maar Benjamin en Hope merkten dat hij begon te grommen als de babysitter bij hun kind in de buurt kwam. Zijn nekharen begonnen zelfs overeind te staan. En het echtpaar begon iets te vermoeden. Ze vertrouwden hun hond en beseften dat hun babysitter iets verborg.

Ze plaatsten een audiorecorder onder de bank om te zien wat er gebeurde als de oppas alleen was met Finn. En de waarheid bleek erger te zijn dan dat ze zich hadden kunnen voorstellen. Op de opnames, konden Benjamin en Hope duidelijk horen dat de babysitter keer op keer tegen hun zoon schreeuwde, hem constant aan het uitschelden was en agressief was.

Met de waarschuwing van hond Killian, ontsnapte de kleine Finn aan het agressieve gedrag van de babysitter, zonder emotionele of lichamelijke schade.Maar de ouders én wij vragen zich af wat er gebeurd zou zijn als ze er niet tijdig bij waren geweest. Vertrouw altijd je eigen intuïtie, maar vooral ook die van je hond.

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een interessant verhaal vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending