Hond heeft plots veel pijn - dan ziet baasje camerabeelden en beseft hij wat postbode deed
Connect with us

Animals

Hond heeft plots veel pijn – dan ziet baasje camerabeelden en beseft hij wat postbode deed

Alfonso Galindo merkte op een dag dat er iets mis was met zijn zevenjarige hond Pupa, toen keek hij naar de beelden van de bewakingscamera en besefte hij wat de postbode deed.

Alfonso Galindo woont in Zuid-Californië met zijn zevenjarige hond Pupa.

Maar op een dag, toen hij thuiskwam van zijn werk, besefte hij dat er iets mis was met Pupa, hij merkte dat ze rode ogen en veel pijn had.

Hij was onmiddellijk bezorgd en vroeg zich af wat er met zijn vierbenige vriend was gebeurd, dus besloot hij de beelden van de bewakingscamera te bekijken. In de hoop duidelijkheid te krijgen over wat er was gebeurd terwijl hij weg was.

Al snel zou de aap uit de mouw komen.

Wat Alfonso zag op de beelden was hartverscheurend en verontrustte hem enorm.

Op de video zag hij hoe de postbode de kleine Pupa benaderde die hem blij bij het hek groette – en toen pakte de postbode pepperspray.

Hij moest het meerdere keren bekijken om te realiseren wat er was gebeurd. Hij was in shock.

“Hartverscheurend. Dat zieke gevoel dat je in je maag kunt krijgen. Je ziet je hond rondrennen van pijn en het gaat een tijdje door en na een tijdje denk je, wat is er gebeurd?” vertelde hij aan Fox 5 San Diego.

“Je kunt de pepperspray aan de hand van de postbode zien hangen. Hier gaat hij direct naar het hek en is niet eens in de buurt van onze mailbox.”

In Californië is het legaal voor postbodes om pepperspray mee te nemen voor het geval ze een hond tegenkomen die problemen veroorzaakt of hen aanvalt. Maar in dergelijke gevallen moet dit aan de eigenaar worden gemeld, wat hij niet had gedaan.

Alfonso merkte ook op dat dit niet de eerste keer was dat zijn hond met pepperspray was bespoten.

Je kunt meer van het verhaal zien in de onderstaande video:

Animals

Gezin is van plan om in zwembad te gaan, als ze erachter komen dat het al bezet is

Een gezin uit New Jersey kreeg op een hete zomerochtend een hele bijzondere verrassing!

De familie Basso uit Rockaway Township was geschokt toen ze een zwarte berenfamilie aantroffen die vrolijk in hun zwembad ronddartelde. Gelukkig wisten ze alles te filmen!

In de clip zien we een moederbeer en haar vijf welpjes volop genieten van het zwembad en alle rondslingerende spullen. Sommige welpjes spelen met elkaar, terwijl anderen het op de glijbaan en schommel gemunt hebben.

De moederbeer houdt rustig een oogje in het zijl, terwijl ze van het verkoelende water geniet. Geef haar eens ongelijk!

Op de beelden is te horen hoe elk gezinslid van de familie Basso een eigen unieke perspectief heeft. Het kindje was eerst opgewonden, maar daarna behoorlijk gestrest als blijkt dat de beertjes alles kapot maken. De vader klinkt ook bezorgt, als hij zich realiseert dat de beren waarschijnlijk gaten in het zwembad maken.

Maar de moeder lijkt het geweldig om dit zeldzame avontuur zo voor haar ogen te zien afspelen!

Toch lijkt het feestje op een bepaald moment in het water te lopen! De moederbeer pakte de elektrische pomp vast en begon ermee in het water te spelen. Gelukkig liep alles met een sisser af en bleef iedereen veilig en wel.

Zie hieronder hoe deze berenfamilie van een frisse duik geniet!

Doorgaan met lezen

Animals

Oudere hond wordt naar asiel gebracht voor spuitje – vindt gouden mandje nadat dierarts haar adopteert

In 2010 werd Netty naar een asiel in Philadelphia gebracht. Slechts drie dagen later werd de lieve hond geadopteerd. Maar vorige maand werd de viervoeter door haar gezin van meer dan 10 jaar teruggebracht naar hetzelfde asiel voor een spuitje.

“Ze was oud en had wat incontinentieproblemen in huis”, vertelde Maddie Bernstein van Pennsylvania SPCA aan de Washington Post. Haar voormalige baasjes waren “niet geïnteresseerd om het over andere opties te hebben, zoals medicijnen.”

Medewerkers van het asiel zagen echter al heel snel dat Netty nog heel veel te bieden had. Met medicijnen verbeterde ze zienersogen. Nu kwam het lastige gedeelte: een baasje voor de oudere hond vinden.

Vastbesloten om een liefdevol thuis voor haar te vinden, wendde Pennsylvania SPCA zich tot sociale media. Op deze manier waren ze al eerder succesvol met het plaatsen van oudere honden. Het duurde niet lang of de opvang werd overspoeld met reacties!

Een van deze reacties was van Amy Kidd (48), een dierenarts uit West Chester. Een maand eerder hadden ze hun 12-jarige hond, Monty, verloren aan kanker. Het gezin was op zoek naar een nieuwe oudere hond om thuis te verwelkomen.

De vrouw zag het lieve kopje van Netty en wist meteen dat ze haar moest adopteren. Al bijna tien jaar hebben Amy en haar man oudere honden in huis. Op dat moment hadden ze zes honden tussen de 12 en 16 jaar.

Hoewel veel van de honden die ze adopteert als “hospice honden” worden beschouwd, met een levensverwachting van slechts een maand of twee, leven sommigen uiteindelijk drie of vier jaar langer.

“We proberen te doen wat het beste voor hen is, zo lang als we kunnen”, legde ze uit. “Ons plan is om alleen oudere huisdieren in ons gezin op te nemen, of dieren die problemen hebben, medicijnen en extra zorg nodig hebben”

Vorige maand reden haar dochter en twee zonen ongeveer 65 kilometer om Netty op te halen. Ze brachten ook twee van hun oudere honden mee zodat ze kennis met elkaar konden maken.

Netty paste zich meteen aan en geniet van alle zorg en liefde! “Ik hoop dat andere mensen geïnspireerd worden door haar verhaal en volwassen honden een kans geven”, liet haar nieuwe gezin weten.

Doorgaan met lezen

Animals

Pientere zwerfkat leidt vrouw naar supermarkt en vraagt om kattenvoer

Katten zijn hele intelligente wezens. Dat geldt dubbel voor zwerfkatten, die zich genoodzaakt zien om op straat te overleven. Het leven van deze katten is niet makkelijk, altijd op zoek naar voedsel en moeten vechten voor je bestaan.

Deze witte staartloze zwerfkat uit Mexico heeft een moeilijke start in het leven gehad. Echter, op zoek naar eten, vond hij zijn gouden mandje!

De 33-jarige Tania Lizbeth Santos Coy Tova zag een kleine zwerfkat buiten de supermarkt in het Mexicaanse Piedras Negras. Op de beelden die ze filmde, zie we hoe de staartloze kat haar naar de supermarkt volgt.

Ze noemt de kat Conejo, konijn in het Spaans. Conejo leidt haar meteen naar het kattenvoer en maakt met zijn pootje duidelijk wat hij wil hebben! Tania moet lachen om zijn wijsheid.

De slimme kat ontving niet alleen het kattenvoer, maar vond ook een gouden mandje! Tania wist dat ze hem niet alleen kon laten en nam hem mee naar huis.

Conejo is nu veilig en wel, werd door een dierenarts nagekeken en heeft zelfs een favoriet speeltje: René!

View this post on Instagram

A post shared by Conejo el Gato (@conejo_elgato)

De dagen dat hij op straat zwierf, zijn gelukkig voorbij!

Bekijk hieronder hoe Tania en Conejo elkaar voor het eerst ontmoeten en hij, zonder het te weten, een gouden mandje vindt!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending