Hond steelt eten uit keuken, zie nu zijn reactie als hij op heterdaad betrapt wordt
Connect with us

Animals

Hond steelt eten uit keuken, zie nu zijn reactie als hij op heterdaad betrapt wordt

Luke is een slimme hond die geen probleem heeft om eten van het aanrecht te stelen. Maar hij wist niet dat zijn baasje hem in de gaten hield.

Met honden weet je nooit wat de dag in petto heeft. Met hun leuke persoonlijkheden worden we constant verrast door onze trouwe viervoeters.

The Dodo deelde het verhaal van de hond Luke, die bij zijn baasje Traci Grimsley woont. Op een dag zat Traci in de keuken achter haar computer te werken, toen de kleine boef voedsel rechtstreeks van de keukentafel probeerde te stelen. Maar ze zag het en filmde het allemaal!

“Ik zat met mijn rug naar hem toe, dus hij dacht niet dat ik oplette,” vertelde Traci aan The Dodo.

In de onderstaande video is te zien hoe Luke zich uitstrekt, op zijn achterpoten gaat staan en een bak vol heerlijk eten grijpt. Pas als hij zich omdraait, beseft hij dat het baasje hem heeft betrapt. En nu … hoe te reageren?

Je kunt duidelijk zien dat Luke zich onmiddellijk schaamt en weet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij plaatst met pijn in zijn hart het eten op de vloer. Gestolen goed gedijt niet … als je door het baasje op heterdaad wordt betrapt.

Daar komt nog eens bij dat Luke net gegeten had! De kleine boef!

Animals

Lolita de orka kan na 52 jaar gevangenschap binnenkort vrijkomen

De orka Lolita was pas vier jaar oud toen ze werd gevangen in de Salish Sea, in het noordwesten van de VS. De afgelopen 52 jaar heeft ze in gevangenschap in Miami doorgebracht. In de kleinste tank van het land …

Lolita, ook bekend als Tokitae, moest tientallen jaren voor bezoekers optreden in het Miami Seaquarium. Dierenliefhebbers, inheemse activisten en anderen dringen er op aan om met deze praktijken te stoppen.

Voor Lolita is er nu wezenlijk hoop dat ze kan worden vrijgelaten in de Salish Sea, waar haar moeder nog steeds rondzwemt.

Een wonder

Het feit dat de orka nog in een redelijke conditie verkeert, kan een klein wonder worden genoemd. In gevangenschap raken orka’s veel sneller ziek en krijgen ze last van mentale problemen. Dit zijn ongelooflijk intelligente zoogdieren die in het wild wel meer dan 60 km per dag kunnen afleggen.

“Ze is elke dag een wonder”, vertelde Howard Garrett, een walvisonderzoeker en activist bij Orca Network, aan The Guardian. “Het is tegen alle verwachtingen in dat ze nog leeft.”

Het Miami Seaquarium heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar die welwillend tegenover haar vrijlating staat. In de Salish Sea bevindt zich haar moeder, een 93-jarige orka (!), die bekend staat als L25 of ‘Ocean Sun’, en een pod leidt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PETA Latino (@officialpetalatino)

Onzekere toekomst

Er is echter geen simpele oplossing. Lolita zal veel voedsel en ruimte nodig hebben, mocht ze terugkeren in de Salish Sea. Ze kan (nog) niet zelf jagen. Er wordt onder meer over een afgebakende leefruimte gedacht.

Ook bestaan er gezondheidsrisico’s. Niet alleen voor haar, maar ook voor de andere orka’s. Experts vrezen dat de infecties die Lolita in gevangenschap opliep, anderen kan besmetten.

Daarnaast bestaat er het risico van de lange reis zelf en wat voor een effect een nieuwe, wilde omgeving zou hebben op een oudere orka. Toch wordt er druk naar de beste oplossing voor Lolita gezocht en bestaat er sinds lange tijd echte hoop dat ze vrij wordt gelaten!

Doorgaan met lezen

Animals

Linda redde 18 jaar eerder het leven van deze chimpansees – zouden ze haar nog herkennen?

Toen Linda Koebner na 18 jaar het dierenreservaat weer bezocht, wist ze niet zeker of haar oude vrienden haar zouden herinneren.

Toen Linda Koebner 23 jaar oud was en aan de universiteit studeerde, mocht ze iets heel bijzonders ervaren. Het waren andere tijden. Tijden waarin er minder wetten waren die dieren beschermden tegen dierproeven en experimenten.

Een groep chimpansee was niet langer nodig en mochten daarom worden vrijgelaten. Linda was degene die voor het eerst in zes jaar hun metalen kooien mocht openen. De chimpansees hadden hun hele leven binnenshuis doorgebracht en waren daarom bang.

Het was Linda’s taak om ervoor te zorgen dat ze zich aanpasten aan hun nieuwe leven in het natuurreservaat. Ze werd hun pleegmoeder. Nadat ze vier jaar met de chimpansees Doll en Swing in het reservaat had doorgebracht, was haar werk voltooid en werden ze alleen in het wild vrijgelaten.

Na de chimpansees 18 jaar niet te hebben gezien, had Linda de gelegenheid hen opnieuw te ontmoeten. Ze had nooit verwacht dat ze haar zouden herinneren.

Wat er gebeurt als Linda haar hand uitstrekt, brengt ons tranen in de ogen en is een hereniging die die we nooit zullen vergeten.

Hieronder kun je de emotionele reünie zelf zien. Vergeet niet om de video met je vrienden te delen, als je deze ook zo mooi vindt!

Doorgaan met lezen

Animals

Geboorte van vier eekhoorntjes wordt gefilmd, een uniek en prachtig moment

Geboortes blijven iets wonderbaarlijks om te zien. Ontzettend vaak zijn baby’s, of het nou menselijk of dierlijke baby’s zijn, ontzettend schattig.

In de onderstaande video is de geboorte en eerste levensmomenten te zien van een aantal eekhoorns. De videobeelden werden opgenomen en verwerkt in een reportage door France 5.

Het verhaal begint met een vrouwelijke rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) die bijna gaat bevallen. Rode eekhoorns beginnen met paren aan het einde van de winter. Per worp krijgt een vrouwtje één tot acht jongen (gemiddeld drie). De jongen zijn bij de geboorte tien tot vijftien gram zwaar. Alleen het vrouwtje zorgt voor de jongen.

We zien eerst dat de drachtige eekhoorn op zoek gaat naar een veilige en rustige omgeving om te bevallen. Het knaagdier heeft er al ongeveer achtendertig dagen draagtijd op zitten. De camera heeft vervolgens het volledige proces van de bevalling opgenomen. Je ziet de kersverse eekhoorns er één voor één uitkomen. Het zijn er uiteindelijk in totaal vier!

De eekhoorns worden, zoals je in de video kan zien, geboren zonder haar. Daarom hebben ze de warmte van hun moeder hard nodig. Het haar zal beginnen met groeien wanneer ze ongeveer eenentwintig dagen oud zijn. In de video zie je ook hoe de eekhoorns opgroeien, haar krijgen en hoe ze spelen. Dat is erg bijzonder om te zien.

Bekijk de aandoenlijke beelden in de onderstaande video. Als je het een bijzondere video vond, vergeet dan niet om het artikel met je vrienden op Facebook te delen!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending