Hond sterft na het spelen met zijn baasje – nu wil de familie anderen waarschuwen voor verborgen gevaar
Connect with us

Lifestyle

Hond sterft na het spelen met zijn baasje – nu wil de familie anderen waarschuwen voor verborgen gevaar

Een paar weken geleden bracht Jen Walsh een dag door met haar gezin op het meer.

Zoals altijd ging haar tweejarige Schnauzer, Hanz, met hen mee. En zoals altijd speelden het gezin en de hond elkaar graag.

Jen gooide een stok of een bal in het water, terwijl Hanz erin stormde, het opraapte en het dan terugbracht.

Ze herhaalden dit keer op keer. Elke keer kwam Hanz terug voor meer; vol energie en vreugde.

Na ongeveer anderhalf uur was Hanz meer dan twintig keer in en uit het meer geweest om ballen en stokken te verzamelen. Hij leek tevreden, maar niemand kon het gevaar kennen waarin hij verkeerde.

Korte tijd later besefte Jen dat er iets mis was met haar hond. De laatste keer dat hij terugkeerde uit het meer, schudde hij het water niet af zoals hij gewoonlijk deed.

Kort daarna zakte hij op de grond en zag er “uitgeput” uit.

Omdat de conditie van de hond snel verslechterde, besloot het gezin hem naar de dierenarts te brengen. Tijdens de reis verslechterde hij verder en Jen wist dat ze iets moesten doen als ze hem in leven wilden houden.

Toen Jennifer eindelijk bij de dierenartsen arriveerde, werd de hond onmiddellijk in de zorg gehaast. Helaas was het zonder succes. De kleine Schnauzer was dood.

Pas nadat hij dood was, ontdekte Jen wat er met haar beste vriend was gebeurd: hij had last van waterintoxicatie, ook bekend als hyponatriëmie.

Tragisch genoeg doodt dit elk jaar duizenden honden. Het is misschien niet heel gebruikelijk, maar het is goed om te weten wat er kan gebeuren en in welke situaties het risico het meest extreem is.

De aandoening wordt veroorzaakt door overmatige vochtinname, waardoor het lichaam natrium verliest.

Als gevolg hiervan beginnen de cellen van het lichaam zich te vullen met water en zwellen ze op. Als de cellen in de hersenen opzwellen, kan dit het centrale zenuwstelsel aantasten, wat fataal kan zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat honden niet altijd kunnen bepalen wanneer ze moeten stoppen met drinken. Dit kan gebeuren wanneer ze in de oceaan spelen, in een zwembad of drinken uit een waterslang.

De eerste symptomen van waterintoxicatie zijn zwakte, duizeligheid, verlies van eetlust of misselijkheid en braken.

Symptomen van waterintoxicatie kunnen zijn:

 • Vermoeidheid
 • Verwarring
 • Overmatig likken
 • Verlies van eetlust
 • Brake
 • Opgeblazen maag
 • Verbreedde pupillen en een geglansde blik
 • In ernstige gevallen, moeilijkheden met ademhalen, krampen en bewustzijnsverlies
  Kleinere honden die veel energie verbruiken en graag in het water spelen, lopen een groter risico, omdat ze veel vocht kunnen absorberen in verhouding tot hun lichaamsgrootte.

  Het is altijd belangrijk als eigenaar om een ​​oogje in het zeil te houden als ze graag in het water spelen. Sommige honden gooien zichzelf graag in golven of dompelen zichzelf helemaal onder, waardoor ze extra risico lopen om te veel water binnen te krijgen.

  Wat te doen als het gebeurt
  Als je vermoedt dat je hond aan waterintoxicatie lijdt, moet je altijd rechtstreeks contact opnemen met een dierenarts.

  De familie Walsh wist niet dat Hanz in gevaar was en zal zeker spijt hebben van wat er voor altijd is gebeurd.

  “Dit zal ons nooit meer gebeuren, maar ik wou dat we gewaarschuwd waren. Het zou het leven van Hanz hebben gered. Hij was de beste hond, “schreef Jen op haar Facebook-pagina.

  De Walsh-familie probeert meer honden en hun eigenaars te redden van dit vreselijke lot. Ze willen dit doen door het verhaal van Hanz te verspreiden.

  Facebook-bericht van Jen is al bijna 88.000 keer gedeeld op Facebook – en verspreidt de boodschap naar alle uithoeken van de wereld.

  Help ons om het bericht verder te verspreiden door dit bericht te DELEN!
  [fblike]

  Celeberties

  Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

  Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

  André Hazes en Nikkie Plessen

  Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

  Woede om foto’s van de zanger en Monique

  Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Slecht nieuws: ‘Vriendinnen maken zich grote zorgen om Bridget Maasland’

  Als we weekblad Story mogen geloven, gaat het niet al te best met presentatrice Bridget Maasland. Goede vriendinnen hebben haar zelfs aangespoord om psychische hulp in te schakelen, zo schrijft het weekblad.

  “Niet alleen haar breuk met André Hazes heeft erin gehakt, ook eerdere amoureuze teleurstellingen zou Bridget Maasland niet hebben verwerkt”, zo meldt de Story in haar nieuwste editie. “De presentatrice zou zich op advies van haar hartsvrienden hebben gewend tot psychische hulpverlening, zo vertelt een bron uit Bridgets directe omgeving aan Story.”

  Wat is er aan de hand?

  Naast nare uithalen van toetsenbordridders op sociale media, krijgt de RTL-ster zelfs van haar collega-BN’ers de nodige narigheid over zich heen. Het zal allemaal niet helpen om in een positieve flow te komen. Maar gelukkig kan de presentatrice altijd terugvallen op haar grote liefde én “een hecht groepje vrienden”. “Met hen praat Bridget over haar diepste verdriet en angsten. En Bridget luistert ook naar de goedbedoelde adviezen van haar vertrouwelingen. Zij zouden de geplaagde presentatrice hebben aangespoord om hulp in te roepen van een psycholoog.”

  Psychische hulp

  De anonieme bron – volgens Story afkomstig uit Bridgets ‘directe omgeving’ – legt uit waarom ze psychische hulp zou hebben ingeschakeld. “Haar vrienden zijn ‘om haar heen gaan staan’. Het is niet zo dat ze gered moest worden, maar ze moet wel iets doen. En dat heeft niet eens te maken met die breuk met André, hoe hard die er ook heeft ingehakt. Al sinds de breuk met Pepijn (de vader van haar zoontje Mees, Red.) is ze niet meer in staat geweest om een echt stabiele relatie aan te gaan. Dat heeft psychische gevolgen en daar is best het nodige aan te doen.”

  Bridget op RTL 4

  Overigens moeten we Bridget al een tijdje missen in RTL Boulevard. Ook zijn haar programma’s Hotter Than My Daughter en De Zwakste Schakel opeens vooruitgeschoven. Volgens haar management moeten we daar niet van alles achter gaan zoeken: dat komt door de coronacrisis. En oh ja, we moeten er nog wel bij vermelden dat Bridget zelf nog niet heeft gereageerd op bovenstaande geruchten. Ze wil Story niet meer te woord staan als het gaat om haar privéleven.

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Breaking: Rogier Smit heeft Frank ingeruild voor nieuwe vriend!

  Een aantal weken waren er een aantal foto’s van Rogier Smit zonder zijn pruik in omloop. Heel interessant allemaal. Maar daarnaast ging het ook niet helemaal lekker met zijn vriend, Frank. Het welbekende stel leek even uit elkaar te gaan, toen weer niet, maar dat is nu toch wel weer definitief.

  Dat melden verschillende media. Maar het gaat nu nóg een stapje verder. De jongste van de twee zou namelijk een nieuwe vriend hebben. Dit laat de website ‘Bekendeburen’ weten in een nieuw artikel.

  Rogier Smit is alweer verder gegaan

  Ze schrijven dat men in het Haagse circuit het zeker weten, Rogier heeft een nieuwe vriend. Dat dit het einde is van hun televisie-carrière is ook wel duidelijk. In ieder geval zullen we ze niet meer als duo zien verschijnen. Wie de vriend precies is, is nog niet duidelijk. Ze zouden graag buiten de publiciteit blijven. Of dat zal lukken is natuurlijk nog maar de vraag.

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Meest recente berichten

  Advertentie

  Trending