Hond sterft plotseling na “volledig normale” wandeling – nu waarschuwt de eigenaar voor verborgen gevaar op straat
Connect with us

Nieuws

Hond sterft plotseling na “volledig normale” wandeling – nu waarschuwt de eigenaar voor verborgen gevaar op straat

Nu de zomer eindelijk hier is, zijn er een paar dingen waar we op moeten letten. Mensen moeten ervoor zorgen dat ze voldoende water krijgen, voldoende zonnebrandcrème gebruiken en de kleintjes in de schaduw houden waar nodig.

Zelfs voor onze trouwe viervoeters, is de zomer een moeilijke tijd. De Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) in Groot-Brittannië heeft een waarschuwing afgegeven aan alle hondenbezitters, nadat een perfect gezonde hond tijdens een wandeling tragisch stierf.

“We begrijpen hoe belangrijk het is te wandelen met je hond, houd er echter rekening mee dat wandelen in hoge temperaturen ernstige en onomkeerbare schade kan veroorzaken, en in sommige gevallen zelfs de dood,” zei de organisatie in een verklaring, volgens Metro.

De hond in kwestie stierf aan een zonnesteek, slechts vijf jaar oud. Hij was naar verluidt in goede staat en had een gezond leven geleid. Toch stierf hij nadat de hoge temperaturen in Groot-Brittannië vijf opeenvolgende dagen aanhielden.

De RSPCA krijgt honderden oproepen van bezorgde dierenbezitters. Hun advies is dat je je hond niet tijdens de heetste tijd van de dag moet laten lopen, maar liever ’s morgens vroeg of’ s avonds laat.

Honden kunnen bezwijken aan een zonnesteek wanneer hun lichaamstemperatuur gevaarlijk hoge niveaus bereikt. Ze kunnen immers niet afkoelen door te zweten, zoals mensen dat kunnen. Dit kan gebeuren wanneer ze achterblijven in warme auto’s, en dus is het essentieel om ze op een schaduwrijke plek koel te houden.

Waarschuwingssignalen:

 • Ademhalingsproblemen
 • Overmatig kwijlen
 • Vermoeidheid
 • Kleverig of droog tandvlees
 • Hyperventilatie
 • Ongecoördineerde bewegingen
 • Braken
 • Diarree
 • Epileptische aanvallen
 • Wat te doen

  Als je vermoedt dat je hond last heeft van een zonnesteek, kun je het beste in de schaduw gaan en een natte prop / handdoek gebruiken om hun lichaam af te koelen, terwijl je tegelijkertijd een dierenarts belt. Het is belangrijk dat het water niet ijskoud is – vrij koud is genoeg om hun lichaamstemperatuur veilig te verlagen. Blijf ze wrijven met een natte handdoek totdat de ademhaling weer normaal is.

  Het moet vanzelfsprekend zijn dat dit belangrijke informatie is die iedereen moet weten. Deel het met je vrienden op Facebook.

  – De hond op de foto heeft geen verband met de hond in het artikel.
  [fblike]

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Femke (36) ging met de zoon (17) van haar allerbeste vriendin naar bed

  In een eerlijke bekentenis deelt Femke (36) haar recente ervaring waarbij ze in een moment van zwakte een ernstige grens heeft overschreden, en daarmee een levenslange vriendschap op het spel heeft gezet.

  Het verhaal dat volgt, werpt een dieper licht op Femke’s ervaring, haar gevoelens, en de complexiteit van menselijke relaties.

  Een Levenslange Vriendschap
  Femke en Joyce zijn al vriendinnen sinds hun kindertijd, en hun band is door de jaren heen alleen maar sterker geworden.

  Ze hebben samen veel meegemaakt, inclusief de periode waarin Joyce ongewenst zwanger werd.

  Femke heeft Joyce altijd gesteund en heeft een speciale band opgebouwd met Joyce’s 17-jarige zoon, Nick.

  Maar op een zonnige middag in Joyce’s tuin, met vriendinnen en overvloedige witte wijn, neemt het verhaal een onverwachte wending.

  Een Moment van Zwakte
  Na een gezellige middag met te veel alc0hol realiseert Femke zich dat het tijd is om naar huis te gaan.

  De goedhartige Nick, die Femke al haar hele leven kent, besluit om met haar mee te fietsen. Eenmaal thuis leidt dit tot een reeks gebeurtenissen die een grens overschrijden die niet overschreden had mogen worden.

  In een verwarde staat van dr0nkenschap en verlangen geven ze toe aan hun gevoelens, wat resulteert in een intiem moment tussen hen; Nick’s eerste keer.

  Ontwaken uit de Roestoestand
  De realiteit en de ernst van haar fout dringen pas later tot Femke door. Ze wordt overmand door schuldgevoelens en realiseert zich dat ze iets heeft gedaan wat onomkeerbaar is.

  Ze heeft niet alleen een jonge man in verwarring gebracht tijdens zijn eerste intieme ervaring, maar ook het vertrouwen van iemand die ze als haar eigen familie beschouwt, geschonden.

  De angst voor mogelijke gevolgen en de impact op de relaties met de mensen die haar dierbaar zijn, zijn overweldigend.

  De Nasleep
  In de dagen die volgen, worstelt Femke met haar gevoelens van schuld en schaamte. Nick lijkt echter een andere kijk op de situatie te hebben; hij drukt zelfs de wens uit om de relatie voort te zetten.

  Femke beseft echter de ernst van hun vergissing en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden.

  Ze probeert Nick duidelijk te maken dat wat er gebeurde een vergissing was en niet mag worden herhaald.

  Een Leerzaam Moment
  Femke’s verhaal is een verhaal van zelfreflectie, berouw en de complexiteit van menselijke relaties.

  Het werpt licht op de delicate balans tussen vriendschap en vertrouwen, en hoe gemakkelijk een moment van zwakte kan leiden tot een potentieel levensveranderende vergissing.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Getinte medelanders tr*ppen bejaarde man bij de bushalte helemaal in elkaar

  Helaas moeten we opnieuw melding maken van een ver0ntrustende gebeurtenis waarbij jongeren betrokken zijn.

  In onze buurlanden is er weer een schr!jnend inc!dent aan het licht gekomen, dat opnieuw vragen doet rijzen over het gedrag van hedendaagse jongeren. Er circuleert namelijk een video die bij velen de rillingen over de rug doet lopen.

  Het is inmiddels algemeen bekend dat jongeren van vandaag niet meer dezelfde normen en waarden lijken te delen als hun voorgangers.

  Het lijkt steeds vaker voor te komen dat wanneer zij zich m!sdragen, aanspreken geen optie is, aangezien dit vaak tot verbale of zelfs fysieke c0nfrontaties leidt. Dit gedrag roept vragen op over de rol van opvoeding in deze tijd.

  Op internet zien we steeds vaker video’s opduiken waarin jongeren zich lijken te vermaken door anderen te int!mideren, bij voorkeur in groepen en bij voorkeur tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen.

  Recentelijk heeft zich een laffe da*d voorgedaan in Nederbrakel, gelegen in Oost-Vlaanderen. Op het Stationsplein werd een bejaarde man het slacht0ffer van gew*ld.

  De beelden tonen de man die rustig in een bushokje zit. Plotseling passeert een groep van zes jongeren, zonder duidelijke aanleiding begint een van hen de man uit te sch*lden.

  Dit sch*lden alleen al is verwerpelijk, maar het wordt erger. De man wordt fysiek aangev*llen, gedwongen zijn gezicht te beschermen terwijl hij kl*ppen en tr*ppen incasseert.

  Het hele tafereel wordt gadegesl*gen door de vrienden van de aanv*ller, die lijken te genieten van het gew*ld, zonder enige poging om in te grijpen.

  De beelden zijn inmiddels onder de aandacht van de autoriteiten gebracht. Hoewel de man nog geen aang±fte heeft gedaan, hebben de autoriteiten besloten een onderzoek in te stellen nadat de video via verschillende kanalen bij hen terechtkwam.

  Bovendien heeft het Belgische 0penbaar Min!sterie aangekondigd actie te ondernemen. We wachten in spanning af wat de uitkomst van deze stappen zal zijn.

  Wij hebben ervoor gekozen om de bewuste video niet te delen. Als je toch behoefte hebt om deze te bekijken, kun je hieronder klikken op het X-bericht.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  0ngeneeslijk z!eke Nicky (35) deelt laatste bericht: ’Als je dit leest, ben ik 0verleden’

  De Britse Nicky Newman, 35 jaar oud, heeft duizenden mensen op sociale media geïnspireerd met haar verhalen over haar moedige strijd tegen k*nker.

  Aan het begin van deze week verscheen haar laatste bericht op Instagram, met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

  In 2018 kreeg Nicky het verw0estende nieuws te horen dat ze k*nker had, nadat ze tijdens het douchen een knobbeltje in haar rechterb0rst had ontdekt.

  De k*nker was al uitgezaaid en de artsen konden niets meer voor haar doen. Ondanks dit hartverscheurende nieuws besloot Nicky haar persoonlijke reis online te delen, wat de aandacht trok van maar liefst 320.000 volgers.

  Deze influencer stond bekend om haar motto ‘go grab life’: het beste uit elke dag halen en elke kans grijpen. Maar deze week sloeg het n00dlot toe.

  Haar laatste Instagram-bericht begon met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

  Ze vervolgde met: “Ik heb het 5,5 jaar volgehouden, niet slecht voor een stadium 4 borstk*nker. Ik heb niets verloren.

  De k*nker heeft het overgenomen, en dat is oké. We wisten allemaal dat dit zou gebeuren. Ik denk niet dat we ooit voorbereid zijn om deze woorden te horen.

  We denken dat we onverwoestbaar zijn en dat er een magische genez!ng zal komen. Maar de waarheid is dat we dit leven allemaal van dag tot dag moeten leven.”

  Ze sloot haar bericht af met een indringende oproep: “Dus beloof me alsjeblieft om de mensen om je heen te koesteren en geef je vrienden en geliefden de grootste knuffels! Go grab life! Je weet nooit echt wat er om de hoek komt kijken, dus neem niets voor lief.”

  Nicky Newman is afgelopen zondag 0verleden.

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Recente berichten

  Advertentie

  Trending