Hond verdween uit het niets en een maand later beginnen de andere honden zich raar te gedragen.
Connect with us

Meest bekeken

Hond verdween uit het niets en een maand later beginnen de andere honden zich raar te gedragen.

Als een hondeneigenaar is het waarschijnlijk een van je ergste nachtmerries dat je hond zoek raakt. Deze nachtmerrie werd helaas werkelijkheid voor John en Cindy Billesberger uit het Canadese Saskatchewan. Hun geliefde hond Bruno verdween op een dag plotseling.

De hond was nergens te bekennen, ondanks dat het koppel immens veel had gezocht. Na een maand zoeken zonder resultaat, begonnen ze zich te realiseren dat ze Bruno misschien nooit meer terug zouden zien.

Op een dag begonnen de andere honden van het gezin zich opeens heel vreemd te gedragen. Bruno was toen inmiddels zevenentwintig dagen vermist. De honden waren erg agressief aan het trekken aan de riem. John wist meteen dat er iets mis was.

Hij besloot om zijn honden te volgen, de twee viervoeters leidde hem het bos in naar een oude put van een meter wijd en drie meter diep. John kon zijn ogen nauwelijks geloven toen hij in de put keek. Bruno lag onder in de put, schrijft CBC.

Bruno was blijkbaar tijdens het wandelen in de put gevallen. Hij was gewond en erg zwak.

De arme hond had wonden en blauwe plekken over zijn vermagerde lichaam. Sommige van de wonden waren zelfs geïnfecteerd geraakt. Ook zijn poten waren er slecht aan toen, want Bruno had zichzelf uit de put proberen te graven.

John haalde vervolgens met hulp van zijn zoon zo snel mogelijk de hond uit de put. Ze brachten hem naar de dierenarts, waar Bruno nauwkeurig onderzocht werd.

De dierenarts stelde vast dat Bruno erg ondervoed en uitgedroogd was. Het bleek dat Bruno ontzettend veel geluk had gehad. Het is een klein wonder dat de hond de val en de maand zonder eten heeft overleefd.

Tegen alle waarschijnlijkheid in heeft de hond het er levend vanaf gebracht. Er lagen plasjes water in de put, zonder deze had de viervoeter niet de lange maand in de put overleefd.

Dankzij de competente dierenartsen kon Bruno ook snel weer herstellen naar zijn oude zelf.

We zijn erg blij dat John besloot om zijn twee honden op die ene dag te volgen, anders had dit verhaal heel anders afgelopen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending