Hond wordt achtergelaten met een tumor van 20 kg en wordt eindelijk bevrijdt van deze zware last.
Connect with us

Nieuws

Hond wordt achtergelaten met een tumor van 20 kg en wordt eindelijk bevrijdt van deze zware last.

Een vrouw die haar zieke hond met een gigantische tumor op een strand in California dumpte, werd nu aangeklaagd wegens dierenmishandeling en riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.

Sherri Haughton werd aangeklaagd met levensbedreigende dierenverwaarlozing, gebrekkige zorg voor een dieren, dierenverlating en het dwarsbomen van de tussenkomst van een agent van de dierenbescherming.

Haughton bracht de hond genaamd Henry op 12 mei naar een dierenkliniek en beweerde dat hij een straathond was.


Valerie Schomburg van de dierenbescherming van Newport Beach kreeg het telefoontje over een hond die op het strand gedumpt was. Ze was niet voorbereid op wat ze te zien zou krijgen. Henry was ronduit kreupel door de last van de tumor.

“Het drukte op zijn rechtse voorpoot, rond zijn schouderzone”, vertelde ze aan The Dodo. “Hij had het moeilijk om te wandelen omdat zijn rechtse voorpootje naar binnen was gedraaid. Wandelen was een echte strijd voor hem.”

Gelukkig droeg Henry zijn hart op zijn staart. Het klikte meteen met iedereen die hij ontmoette.

“Hij kon niet veel bewegen, maar wilde echt leven”, zei Schomburg. “Hij blafte, kwispelstaartte en als je dichterbij kwam, gaf hij je kusjes. Zijn levenslust was er nog altijd. Hij werd gewoon een beetje vertraagd.”


Bij Schomburg vond Henry alles wat hij miste – namelijk een echte persoon om aan zijn zijde te hebben. Ze vond zelfs geld, duizenden euro’s, om de tumor van de hond te opereren.

De tumor bleek kwaadaardig, maar was nog niet uitgezaaid.

En met dat gewicht van zijn schouders, weegt Henry nog 35 kg. Het grootste deel daarvan is hart.

“We denken dat hij nog een paar mooie jaren voor zich heeft”, zei Schomburg. “Er is niets dat hem tegenhoudt. Ik denk dat hij nu zijn verloren tijd een beetje goed maakt.”

“Het zal niet moeilijk worden om een nieuwe thuis voor hem te vinden”, zei ze nog. “Het zal moeilijk worden om iemand uit te kiezen en afscheid te nemen.”


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending