Hond wordt achtergelaten met een tumor van 20 kg en wordt eindelijk bevrijdt van deze zware last.
Connect with us

Gezondheid

Hond wordt achtergelaten met een tumor van 20 kg en wordt eindelijk bevrijdt van deze zware last.

Een vrouw die haar zieke hond met een gigantische tumor op een strand in California dumpte, werd nu aangeklaagd wegens dierenmishandeling en riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.

Sherri Haughton werd aangeklaagd met levensbedreigende dierenverwaarlozing, gebrekkige zorg voor een dieren, dierenverlating en het dwarsbomen van de tussenkomst van een agent van de dierenbescherming.

Haughton bracht de hond genaamd Henry op 12 mei naar een dierenkliniek en beweerde dat hij een straathond was.

Valerie Schomburg van de dierenbescherming van Newport Beach kreeg het telefoontje over een hond die op het strand gedumpt was. Ze was niet voorbereid op wat ze te zien zou krijgen. Henry was ronduit kreupel door de last van de tumor.

“Het drukte op zijn rechtse voorpoot, rond zijn schouderzone”, vertelde ze aan The Dodo. “Hij had het moeilijk om te wandelen omdat zijn rechtse voorpootje naar binnen was gedraaid. Wandelen was een echte strijd voor hem.”

Gelukkig droeg Henry zijn hart op zijn staart. Het klikte meteen met iedereen die hij ontmoette.

“Hij kon niet veel bewegen, maar wilde echt leven”, zei Schomburg. “Hij blafte, kwispelstaartte en als je dichterbij kwam, gaf hij je kusjes. Zijn levenslust was er nog altijd. Hij werd gewoon een beetje vertraagd.”

Bij Schomburg vond Henry alles wat hij miste – namelijk een echte persoon om aan zijn zijde te hebben. Ze vond zelfs geld, duizenden euro’s, om de tumor van de hond te opereren.

De tumor bleek kwaadaardig, maar was nog niet uitgezaaid.

En met dat gewicht van zijn schouders, weegt Henry nog 35 kg. Het grootste deel daarvan is hart.

“We denken dat hij nog een paar mooie jaren voor zich heeft”, zei Schomburg. “Er is niets dat hem tegenhoudt. Ik denk dat hij nu zijn verloren tijd een beetje goed maakt.”

“Het zal niet moeilijk worden om een nieuwe thuis voor hem te vinden”, zei ze nog. “Het zal moeilijk worden om iemand uit te kiezen en afscheid te nemen.”

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WAARSCHUWING: Dit is hoe je lichaam laat weten dat je een hoge bloeddruk hebt

Een hoge bloeddruk geeft nagenoeg geen symptomen en als er symptomen zijn, dan zijn ze veelal vaag. 

Om deze reden weet heel veel mensen niet dat hun bloeddruk verhoogt is. Iets wat, zeker op langere termijn, levensgevaarlijk kan zijn. Toch zijn er subtiele signalen dat je lichaam je laat weten dat je bloeddruk te hoog is.

Subtiele symptomen

Een hoge bloeddruk geeft weliswaar wel symptomen, maar deze zijn zo subtiel dat ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Is je bloeddruk gevaarlijk hoog? Dan kan je deze symptomen ervaren:

person in pink long sleeve shirt holding white samsung android smartphone

Symptomen hoge bloeddruk

Deze symptomen kunnen optreden als je een gevaarlijk hoge bloeddruk hebt:

 • Zware hoofdpijnen
 • Bloedneuzen
 • Verwardheid of een algehele malaise
 • Problemen met je ogen
 • Druk op de borst
 • Moeite met ademen
 • Een afwijkend hartritme
 • Bloed in de urine
 • Je hartslag hard voelen in je borst, oren of nek

Vagere klachten

Er zijn echter nog wat vagere klachten die bij een hoge bloeddruk passen. Deze symptomen komen veelal voor als je bloeddruk hoog is, maar nog niet gevaarlijk. Dit zijn deze symptomen:

 • Duizeligheid
 • Een onrustig gevoel
 • Zweten
 • Moeite met slapen
 • Opvliegers
 • Rode vlekjes in je ogen

Wanneer moet je naar de huisarts?

Als je een van deze symptomen hebt dan is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts om je bloeddruk na te kijken. Is je bloeddruk veelvuldig boven de 180/120? Neem dan snel contact op met je huisarts. In dit geval is je bloeddruk gevaarlijk hoog en moet er actie ondernomen worden.

Bron: Webmd

Wist jij van de symptomen van een hoge bloeddruk? Deel je ervaring met ons in de reacties! 

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Wetenschap onthult: Dit is de ideale penislengte

lengte

Sinds mensenheugenis discussiëren mannen en vrouwen over de ideale penislengte. Is de lengte echt belangrijk of gaat het erom hoe je hem gebruikt? En als lengte toch belangrijk is, welke lengte is dan het beste? Volgens een studie is de lengte wel degelijk van tel, en sommige lengtes zijn beter dan andere.

De studie is van de hand van Big One Dating, een datingsite gespecialiseerd in het koppelen van mannen met ‘een grote’, met vrouwen die ook van groot geschapen mannen houden.

Hoe groot is het ideale geslachtsdeel?

De website ondervroeg 4.761 vrouwen over hun laatste seksuele relaties. Ze moesten de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoe groot was hij?
 • Had je een orgasme?

De gegevens van de studie tonen aan dat een lengte van 15,2 centimeter het meest succesvol was bij vrouwen (44%).

Dit is best een opvallend verschil, zeker in vergelijking met de gemiddelde penislengte van 13,97 centimeter.

Maar lengte is niet alles

Maar ben je dan automatisch slecht in bed als je geen buitensporig groot lid hebt? De realiteit is natuurlijk genuanceerder. Een groot geslachtsorgaan is op zich geen garantie op een orgasme.

Een 37-jarige vrouw antwoordde op de studie: “Lengte speelt een rol, maar de wil om te bevredigen en weten hoe hem te gebruiken zijn veel belangrijker.” Dus je hoeft niet depressief te worden als je maar een gemiddeld geslachtsdeel hebt. Je moet leren hoe hem te gebruiken met alle middelen die je hebt, zoals je vingers en je mond.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WHO overweegt wereldwijde noodtoestand vanwege apenpokken

apenpokken

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zat voor de tweede keer bijeen om te overwegen om een wereldwijde noodtoestand uit te roepen vanwege de apenpokken.

De vergadering kwam er nadat enkele wetenschappers wezen op de frappante verschillen tussen de uitbraken in Afrika en de ontwikkelde landen. Dat zou een gecoördineerd antwoord aanzienlijk bemoeilijken.

Afrikaanse bewindslieden zeiden dat ze de uitbraak in hun continent al beschouwen als een noodtoestand. Maar experts uit andere werelddelen zeiden dat de mildere varianten in Europa, Noord-Amerika en andere de afkondiging van een globale noodtoestand niet rechtvaardigen, ook al kan het virus niet meteen worden gestopt.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de middelen ter bestrijding van de apenpokken al teruggeschroefd, gezien het mild karakter van de ziekte.

De apenpokken circuleren al tientallen jaren in het midden en westen van Afrika, waar wilde dieren occasioneel mensen besmetten. De ziekte circuleert sinds mei ook in Europa en Noord-Amerika, vooral onder homo’s en biseksuele mannen. De epidemie in de rijkere landen is wellicht getriggerd door orgiën in Spanje en België.

Doorgaan met lezen

Trending