Hond wordt gered na 5 jaar vastgeketend te zitten. Kijk nu naar zijn reactie als hij de zee voor het eerst ziet.
Connect with us

Meest bekeken

Hond wordt gered na 5 jaar vastgeketend te zitten. Kijk nu naar zijn reactie als hij de zee voor het eerst ziet.

Honden moeten bewegen, rondrennen, aan dingen ruiken en spelen met andere honden.

Natuurlijk is het soms goed om ze aan de lijn te houden voor hun eigen veiligheid, maar honden zijn het gelukkigst als ze vrij rond kunnen rennen.

Herschel is een heerlijke Duitse herder die helaas niet altijd een goed leven heeft gehad. Vijf jaar lang werd hij hoofdzakelijk vastgeketend aan een paal, zonder de liefde of zorg te krijgen die hij verdiende.

Maar toen werd hij geadopteerd. Niet één keer, maar twee maal, omdat er soms een extra poging nodig is om een hond in het perfecte gezin te plaatsen.

Herschel was zo dolgelukkig en energiek toen hij voor de eerste keer geadopteerd werd, dat het teveel was voor het adoptiegezin. Ze besloten hem terug te brengen naar de opvang.

De toekomst zag er niet goed uit voor Herschel en veel mensen dachten dat hij de rest van z’n leven zonder een familie zou leven die van hem hield.

Gelukkig had iemand andere plannen voor Herschel. Hij zou snel weer een nieuwe kans hebben om de wereld te tonen wat een fantastische hond hij werkelijk is. Met dank aan Rocky Kanaka en zijn show “Dog’s Day Out”, kreeg Herschel de kans om de dag van z’n leven mee te maken.

Dit is wat Rocky zei:
“Hij kreeg voor het eerst sneeuw te zien, en hij kon knuffels uitdelen en ontvangen om liefde te krijgen. En die dag bezorgde hem genoeg zelfvertrouwen dat we nu een trip aan het maken zijn vanuit Los Angeles om hem af te zetten bij zijn nieuwe familie in de staat Washington.”

Natuurlijk is geen dag compleet zonder een bezoekje aan het strand. Als je Herschel’s reactie ziet als hij voor het eerst de zee ziet, is dat werkelijk hartverwarmend om te zien. En het doet je ook begrijpen waarom zijn nieuwe adoptiegezin hem wilde hebben.

Herschel was opgewonden en verward tegelijkertijd. Hij had nog nooit zoiets gezien.

Rocky deed het rustig aan in het begin, omdat hij niet wist hoe Herschel zou reageren. Maar na een tijdje kreeg de hond de kans om de golven te voelen. Wat een geluk!

“Hij was de golven aan het ‘bijten’, en hij sprong op en neer als een dolfijn. Ik weet niet of hij een dolfijn of een dinosaurus is, of een knuffelbeer, maar ik weet dit wel: het brengt tranen van geluk in m’n ogen dat er nu voor altijd van hem gehouden zal worden.”

Kijk naar Herschel die voor het eerst het strand bezoekt:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending