Hond wordt gevonden in de prullenbak: dan komt een dierenvriend dichterbij en realiseert de hartverscheurende waarheid
Connect with us

Nieuws

Hond wordt gevonden in de prullenbak: dan komt een dierenvriend dichterbij en realiseert de hartverscheurende waarheid

Het is heel erg koud in heel Europa geweest, en het treft iedereen – en misschien vooral de dieren van Europa.

Sommige hondenrassen kunnen de kou beter aan dan anderen. Degenen met dikke vachten hebben geen moeite met de bittere kou, maar andere rassen met minder vacht kunnen het niet zo gemakkelijk aan.

En voor honden die geen huis hebben, kan de kou dodelijk zijn.

Helaas worden elk jaar ontelbare honden verlaten door hun eigenaars zonder een goede reden.

Maar de omstandigheden rond het verlaten van deze hond zijn schokkender dan alles wat ik in een lange tijd heb gezien.

De dierenverzorgers van Birmingham Dogs Home werden gealarmeerd over een hond in een nabijgelegen park.

De persoon die hen op de hoogte bracht, maakte zich zorgen over de hond en als je ziet waar hij werd gevonden, begrijp je waarom.

Het is onduidelijk of iemand de hond in de prullenbak stopte, of dat hij gewoon besloot om daar te rusten tijdens de koude winternacht – maar hoe dan ook, hij had hulp nodig.

“Onze harten zonk toen we het zagen. Het is genoeg om iemands hart te laten breken, “vertelde een woordvoerder van het reddingsteam aan The Dodo.

Gelukkig was het deprimerende moment ook het begin van een nieuwe start voor de arme hond.

Niemand weet zeker hoe de hond, waarvan wordt gedacht dat hij ongeveer 18 maanden oud is, daar aankwam of hoe lang hij dakloos was.

Hij had geen microchip, dus zijn oorspronkelijke eigenaar kon niet worden getraceerd. Maar wat wel bekend is, is dat de toekomst van de hond nu veel rooskleuriger is.

“Hij krijgt alle liefde en aandacht die hij nodig heeft tijdens onze zorg,” zei een vertegenwoordiger van Birmingham Dogs Home. “Hij geniet nu van een verwarmd huis in plaats van een vuilnisbak in een lokaal park.”

Het is nog maar een paar dagen geleden dat de hond uit het vuilnis werd gered, maar zijn ogen zijn al sprankelend.

Sterker nog, hij geniet zelfs van rennen en spelen in het koude winterlandschap nu hij omringd is door de warmte van liefde.

PUPPY FOUND IN A BIN ENJOYS THE SNOWHere is our little soldier enjoying the snow today. It was quite chilly so we didn’t keep him out too long without a coat on. Quite a change from where he was on Friday.

Publiée par Birmingham Dogs Home sur Mardi 27 février 2018

Alle honden hebben recht op een goed huis. Geen enkele hond verdient het om op straat te worden gegooid en gedwongen onderdak te zoeken in een vuilnisbak. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending