Hond zit 4 jaar lang vast aan een ketting in de kou en wordt gehaat door eigenaar en aangevallen door andere dieren.
Connect with us

Nieuws

Hond zit 4 jaar lang vast aan een ketting in de kou en wordt gehaat door eigenaar en aangevallen door andere dieren.

Er bestaat geen twijfel over dat honden een van de meest trouwe en liefste gezelschapsdieren zijn voor de mens.

Sommige mensen kiezen voor een hond ter bescherming voor zichzelf of bewaking voor hun huis. Maar in vele gevallen is het veel effectiever om een alarm te installeren.

Wanneer iemand alleen een hond koopt voor bewaking, krijgen ze niet altijd de liefde die ze verdienen.

Dat was ook zo in het geval van Diesel, een grote hond die in Yukon, Canada, vastgeketend werd door zijn baasje. Doorheen de zomer en de winter, vier jaar lang!

Zijn baasjes waren de hond beu, en wilden hem niet meer in huis hebben. Hij was aan het sterven, had gezondheidsproblemen en werd aangevallen door andere beesten.

Diesel had letterlijk, een hondenleven. Maar geen leven die een hond verdient.

Vier jaar lang hing hij vast aan een ketting, tijdens ijskoude winters en snikhete zomers in Canada. Tijdens de winter kan het tot – 40 graden Celsius worden.

Om de koude te trotseren zette Diesel zijn pootjes om de beurt op de grond, om zo telkens zijn andere pootje te beschermen tegen de ijskoude oppervlakte.

Het overleven in de koude was niet het enige wat de hond moest doorstaan. Hij werd ook geregeld aangevallen door andere beesten. Wilde honden profiteerden ervan gezien hij vastgeketend was en zich niet kon verdedigen.

Een paard gaf hem ooit zelfs eens een stamp op zijn kop, waardoor zijn tanden braken en zijn tong scheurde.

Het bloed op zijn schouders werd veroorzaakt door een gevecht met een andere hond.

Gelukkig werd hij uiteindelijk geholpen. Toen zijn dagen geteld leken, daagde de organisatie Animal Advocates plots op om hem te helpen.

De organisatie bracht Diesel naar een herstelkliniek in Vancouver waar hij behandeld werd. Ze verwijderden een tumor en lapten de hond op. Diesel was natuurlijk bang van mensen, maar mettertijd begon hij mensen opnieuw te vertrouwen.

Diesel onderging een intens herstelproces en zijn verzorgers zorgden ervoor dat hij mensen opnieuw vertrouwde, in het bijzonder mannen en andere dieren.

Hij werd meteen ook maatjes met hond Romeo, die gered werd van mishandelingen.

Kom meer te weten over het uitstekende werk van deze organisatie die Diesel er terug bovenop heeft geholpen.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending