Horeca is het spuugzat en spant rechtszaak aan tegen de Staat
Connect with us

WOW

Horeca is het spuugzat en spant rechtszaak aan tegen de Staat

Het ziet ernaar uit dat de horeca nog langer gesloten moet blijven. Koninklijke Horeca Nederland is het beu. Nu sleept de brancheorganisatie de Staat voor de rechter. Ze eisen een snelle heropening en een beter steunpakket.

De KHN legt uit: “De verplichte horecasluiting drukt disproportioneel op de branche. Keer op keer blijft perspectief uit met als gevolg dat veel horecaondernemers tegen enorme (financiële) problemen aanlopen.” Daarom beginnen ze een bodemprocedure en vragen ze spoedmaatregelen om de horeca snel te openen.

Onaanvaardbaar

De organisatie laat bij monde van voorzitter Robèr Willemsem weten dat ze het onaanvaardbaar vinden dat er vanaf 2 maart geen versoepelingen komen. Hij waarschuwt dat voor heel wat zaken het faillissement dreigt.

De KHN vraagt al van vorig jaar om een wetenschappelijke argumentatie voor de sluiting van de horeca. Tot grote ergernis van de organisatie komt die er niet. Via de procedure wil de KHN inzage krijgen in de onderzoeksrapporten en adviezen.

WOW

Net binnen: Dit gaat er allemaal open na 2 maart!

Meerdere bronnen hebben zojuist laten weten dat de avondlok niet zal worden afgeschaft en na 2 maart nog steeds zal blijven gelden. De bronnen hebben aan het persbureau ANP, het AD en Nu.nl laten weten. Wel zullen de middelbare scholen begin maar waarschijnlijk wel weer open mogen.

Officieel heeft de overheid nog niet besloten maar de avondklok gaat zeker verlengd worden. Aanstaande dinsdag is er weer een penconferentie waarin Rutte en de Jonge een update zullen geven over de huidige en misschien wel aanvullende coronamaatregelen. De verwachte maatregelen kun je zo zien.

Het is niet duidelijk hoe de middelbare scholen weer open gaan maar dit zal zeker niet gaan zoals hoe het vroeger ging laat het AD weten.

Rutte liet eerder al weten dat de kans erg klein is dat er versoepelingen komen. Rutte zegt zelf dat het niet goed gaat met de hoeveelheid coronabesmettingen en gaan die “zelfs een beetje de verkeerde kant op”. Hij maakt zich ernstige zorgen om de Britse variant van het coronavirus.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er helaas nog meer maatregelen komen.

Vrijwel heel Nederland is inmiddels wel eenbeetje klaar met de lockdown. Ook wordt er al een lange tijd gesproken over een ’testsamenleving’ waardoor we weer wat meer zouden kunnen.

Hugo de Jonge verteld in een interview met de Telegraaf wat hun plannen nu zijn.

Hugo de Jonge is erg enthousiast maar zijn boodschap komt helaas niet helemaal goed over. Hij benadrukt dat we over een tijdje weer veel meer kunnen maar eerst hebben we nog een paar erg zware maanden. „Op korte termijn hebben we echt nog ferme maatregelen nodig om dat virus onder controle te krijgen.”

Gister (vrijdag) is er een plan gepresenteerd door de minister: „We willen testen niet meer alleen gebruiken voor het opsporen en traceren van corona, maar juist ook voor het weer veiliger mogelijk maken van het sociale leven, van werk en het onderwijs”, laat de minister weten.

Volgens de Jonge kunnen er in april honderdduizenden mensen een testbewijs krijgen waardoor er weer mogelijk zou moeten zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

NET BINNEN: Middelbare scholen en kappers open, avondklok blijft zeker nog 3 weken!

In het Catshuis hebben kabinetsleden en deskundigen vandaag gesproken over kleine versoepelingen in de lockdown na 2 maart. De avondklok zal wel blijven, zegt politiek verslaggever Frits Wester.

Kabinetsleden zijn al de hele dag bijeen in het Catshuis om te spreken over de coronamaatregelen. Volgens politiek verslaggever Frits Wester zal het kabinet komende dinsdag geen nieuwe maatregelen aankondigen. “Wel enkele versoepelingen. Maar de avondklok, die blijft nog.” De avondklok wordt ten minste met drie weken verlengd.

Het lijkt erop dat in elk geval de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer deels opengaan. Het zou gaan om een aantal dagen per week. Ook MBO’ers zouden weer gedeeltelijk naar school kunnen en is vooral voor jongeren komen er ruimere mogelijkheden om te sporten.

Verder is besproken dat de kappers onder strikte voorwaarden weer opengaan. Of dat ook geldt voor andere contactberoepen is onduidelijk.

De huidige maatregelen lopen tot en met 2 maart. Het kabinet heeft de afgelopen dagen steeds laten doorschemeren dat als er al versoepelingen mogelijk zijn in de periode daarna, dat die slechts beperkt zullen zijn.

Dinsdag is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin de details van deze versoepelingen bekend worden gemaakt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Avondklok na 2 maart nog eens drie weken verlengd, kappers open

Ingewijden bij het kabinet weten dat de avondklok na 2 maart met nog eens drie weken verlengd wordt. Dat is het resultaat van het Catshuisberaad van vandaag. Het kabinet redeneert dat de avondklok dan toelaat om op andere gebieden te versoepelen.

Onder voorwaarden mogen de kappers op 2 maart openen. Wellicht dan met triage en op afspraak om er zeker van te zijn dat klanten geen symptomen hebben.

Ook scholen deels open

Vanaf 1 maart gaan de scholen in het voortgezet onderwijs deels open. Leerlingen krijgen dan gemiddeld anderhalve dag in de week les. Voor het middelbaar beroepsonderwijs is dat een dag in de week. Universiteiten, het hbo en het hoger onderwijs blijven gesloten.

Mogelijk komt er ook een verruiming voor winkels. Zo denkt de overheid ook aan winkelen op afspraak.

Het kabinet gaat de nieuwe maatregelen dinsdag aankondigen. De versoepelingen kunnen naargelang de verspreiding van de nieuwe varianten wel teruggedraaid worden.

Doorgaan met lezen

Trending