Horrorkou nog erger dan gedacht: het wordt -15 graden!
Connect with us

Nieuws

Horrorkou nog erger dan gedacht: het wordt -15 graden!

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft een dringende waarschuwing afgegeven voor extreem lage gevoelstemperaturen die zich op dinsdagochtend in het oosten van Nederland zullen voordoen. Met matige vorst en een ijzige wind die door het gebied trekt, kan de gevoelstemperatuur dalen tot maar liefst -15 graden Celsius.

De weerdienst heeft besloten om Code Geel uit te geven voor de provincies Gelderland en Overijssel. Dit betekent dat er aanzienlijk risico is op onderkoeling en koudeletsel, en het is van groot belang dat mensen zich bewust zijn van deze dreiging. De waarschuwing is geldig van 06.00 uur ’s ochtends tot 11.00 uur. Gelukkig voorspelt het KNMI dat de gevoelstemperatuur in de loop van de ochtend weer zal stijgen, maar tot die tijd moeten mensen alert blijven.

Om de historische context te begrijpen, moeten we teruggaan naar de winter van 2010. Het KNMI introduceerde destijds Code Geel als waarschuwingssysteem voor wanneer de gevoelstemperatuur onder de -15 graden Celsius daalt. Het vermelden van de gevoelstemperatuur is van cruciaal belang om koudeletsels zoals onderkoeling en bevriezing te voorkomen. Wanneer de gevoelstemperatuur zelfs onder -20 graden Celsius zakt, kan Code Geel worden opgeschaald naar Code Oranje, wat een nog ernstigere waarschuwing inhoudt.

Wat kunnen we verwachten en hoe kunnen we onszelf beschermen in deze barre weersomstandigheden? Het is van groot belang om te beseffen dat zelfs met geschikte winterkleding het risico op onderkoeling nog steeds aanwezig is. Na slechts enkele uren buitenlopen loop je het risico op verwondingen aan onbeschermde huid, zoals bevriezing. Om jezelf te beschermen, is het essentieel om de weerberichten en waarschuwingen op de website van het KNMI nauwlettend in de gaten te houden. Bedek je huid volledig en draag voldoende kleding in lagen als je toch naar buiten moet, en probeer zoveel mogelijk uit de wind te blijven.

Daarnaast moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen in en rondom het huis. De kou kan schade veroorzaken, zoals bevriezing van buitenkranen en waterleidingen in onverwarmde ruimtes. Om dit te voorkomen, sluit je de buitenkranen en waterleidingen in onverwarmde ruimtes af. Het kan ook voorkomen dat autodeuren vastvriezen, er ijs op de autoruiten ligt, of dat je de auto niet kunt starten. Zorg er daarom voor dat je je auto tijdig controleert en eventuele problemen oplost voordat je de weg op gaat.

Tot slot willen we benadrukken dat het van het grootste belang is om alert te blijven op updates van het KNMI en de genomen veiligheidsmaatregelen serieus te nemen. Dit geldt niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Extreme weersomstandigheden zoals deze vereisen verhoogde waakzaamheid en zorgvuldige planning. Wees bereid om eventuele reisplannen aan te passen en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent om de uitdagingen van deze weersomstandigheden het hoofd te bieden.

In conclusie, de waarschuwing van het KNMI voor extreem lage gevoelstemperaturen in het oosten van Nederland is een serieuze aangelegenheid. Code Geel is uitgegeven voor Gelderland en Overijssel, en het risico op onderkoeling en koudeletsel is aanzienlijk. Neem de nodige veiligheidsmaatregelen, zowel buiten als binnen, en blijf op de hoogte van de laatste updates van het KNMI. Wees verantwoordelijk en zorg goed voor jezelf en anderen in deze uitdagende weersomstandigheden.

De dreiging van extreem lage gevoelstemperaturen vereist niet alleen persoonlijke voorbereiding, maar ook solidariteit en zorg voor de gemeenschap. Hier zijn enkele aanvullende tips en overwegingen om de gevolgen van deze ongunstige weersomstandigheden te beheren:

1. Buren en kwetsbare groepen: Denk aan je buren, vooral als ze ouder zijn of tot kwetsbare groepen behoren, zoals mensen met medische aandoeningen of mobiliteitsproblemen. Een vriendelijk woord en hulp kunnen een groot verschil maken.

2. Verwarm je huis: Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd en verwarmd is. Controleer je verwarmingssysteem en gebruik kachels of open haarden veilig en volgens de instructies van de fabrikant. Het handhaven van een aangename binnentemperatuur is van essentieel belang om onderkoeling binnen te voorkomen.

3. Huisdieren: Vergeet niet je huisdieren. Houd ze warm en beschut, en zorg ervoor dat ze niet te lang buiten blijven in de kou.

4. Voedsel en water: Zorg ervoor dat je voldoende voedsel en drinkwater in huis hebt, zodat je niet onnodig de deur uit hoeft tijdens extreme kou. Wees voorbereid op mogelijke stroomstoringen en zorg voor alternatieve energiebronnen om te koken en jezelf warm te houden.

5. Antivriesmiddelen: Als je een voertuig hebt, zorg er dan voor dat je antivriesmiddel in de radiateur hebt en de ruitenwisservloeistof bestand is tegen bevriezing. Controleer je banden en zorg voor winterbanden als dat nodig is.

6. IJzel en gladheid: Wees uiterst voorzichtig als je de weg op moet. IJzel en gladheid kunnen verraderlijk zijn. Zorg voor voldoende grip op de weg door sneeuwkettingen of winterbanden te gebruiken en rijd voorzichtig.

7. Noodsituaties: Bereid je voor op noodsituaties door een noodpakket met essentiële benodigdheden in huis te hebben, zoals zaklampen, batterijen, kaarsen, dekens en een EHBO-kit.

8. Blijf op de hoogte: Blijf op de hoogte van de laatste weersinformatie en updates van het KNMI. Vertrouw op betrouwbare nieuwsbronnen om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in de weersituatie.

9. Plan je activiteiten: Als het mogelijk is, stel activiteiten buitenshuis uit tot het weer verbetert. Als je toch de deur uit moet, zorg er dan voor dat je goed gekleed bent en dat je iemand laat weten waar je naartoe gaat.

10. Solidariteit: Als je in staat bent, overweeg dan om een helpende hand te bieden aan mensen die het moeilijk hebben in deze extreme omstandigheden. Een klein gebaar van vriendelijkheid kan veel betekenen voor anderen.

Het is van het grootste belang om verantwoordelijk te handelen en voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens periodes van extreem weer. Samen kunnen we de uitdagingen van de koude overwinnen en ervoor zorgen dat iedereen veilig en warm blijft. Laten we elkaar ondersteunen en alert blijven op de veranderende omstandigheden om deze winterse periode zonder ernstige incidenten door te komen.
sneeuwvrij maken ruiten

Nieuws

GTST-acteur betrokken bij zeer ernstig verkeersongeval

Gisteravond rond 22.00 uur vond er op de snelweg A4 richting Den Haag een ernstig verkeers0ngeval plaats, waarbij vijf voertuigen betrokken waren.

Het incident deed zich voor ter hoogte van de Leimuiderweg. Volgens meldingen van Shownieuws en Story lijkt GTST-acteur Bas Muijs bij het 0ngeval betrokken te zijn.

De p0litie heeft het 0ngeval bevestigd aan Shownieuws en er zijn in totaal vijf voertuigen bij het incident betrokken.

De exacte toedracht van het 0ngeluk is nog niet volledig duidelijk. Volgens voorlopige berichten kwam de motorkap van een auto los, waarna deze tegen de voorruit van de auto daarachter terechtkwam. Hierdoor raakte de voorruit van de betreffende auto ernstig beschadigd.

Op beschikbaar beeldmateriaal is te zien hoe een Tesla na een harde klap tegen de vangrail op de snelweg tot stilstand is gekomen.

Dit voertuig zou bestuurd zijn door acteur Bas Muijs. Hoewel zijn auto ernstig beschadigd raakte, wordt gemeld dat Muijs zelf ongedeerd is gebleven bij het incident.

Een woordvoerder van de p0litie heeft aangegeven dat er geen indicatie is dat alcohol een rol heeft gespeeld bij het 0ngeval. Tot op heden heeft Bas Muijs nog niet gereageerd op het incident.

Het is belangrijk op te merken dat 0ngevallen zoals deze ernstige gevolgen kunnen hebben, zowel voor de betrokkenen als voor hun naasten.

Het benadrukt ook het belang van veilig rijgedrag en het naleven van verkeersregels om dergelijke tragedies te voorkomen.

Dergelijke verkeers0ngevallen benadrukken de noodzaak van voorzichtigheid en aandacht tijdens het rijden, vooral op drukke snelwegen zoals de A4.

Het is van cruciaal belang voor bestuurders om alert te blijven, afstand te houden en zich bewust te zijn van hun omgeving om 0ngelukken te voorkomen.

Naast de materiële schade die bij het 0ngeval is ontstaan, is het ook belangrijk om de emotionele impact op de betrokkenen te erkennen. Voor velen kan een verkeers0ngeval traumatisch zijn en langdurige gevolgen hebben voor hun welzijn en gemoedstoestand.

Het is essentieel om in dergelijke gevallen ook te zorgen voor psychologische ondersteuning en nazorg voor degenen die het nodig hebben.

De autoriteiten zullen naar verwachting een grondig onderzoek uitvoeren om de 00rzaken van het 0ngeval vast te stellen en eventuele nalatigheden of overtredingen vast te stellen.

Dit zal helpen bij het identificeren van mogelijke preventieve maatregelen om soortgelijke 0ngevallen in de toekomst te voorkomen.

Het is van groot belang dat verkeersveiligheid blijft worden benadrukt en dat bestuurders worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties op de weg.

Door bewustzijn te vergroten en gedragsverandering te bevorderen, kunnen we streven naar een veiligere rijomgeving voor iedereen.

Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen bij het verkeers0ngeval op de A4, en we hopen op een spoedig herstel voor degenen die gew0nd zijn geraakt.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Volgens de politie is er dit gebeurd met de 16-jarige Yoran Krol

Na de massale z0ekactie afgelopen zaterdag, waarbij zo’n 2500 vrijwilligers zich inzetten om de vermiste 16-jarige Yoran Krol te vinden, heeft de p0litie besloten om voorlopig “niet actief” te zoeken naar de tiener. Ondanks de enorme inspanningen van vrijwilligers en de betrokkenheid van het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV), bleef Yoran sp00rloos.

De grote vraag die nu op ieders lippen brandt, is: hoe moet het nu verder? De CPV en de p0litie zijn vastbesloten om Yoran veilig thuis te brengen, maar de z0ektocht staat momenteel op een laag pitje. Er wordt niet actief gezocht in het gebied rond Sleeuwijk, waar Yoran voor het laatst werd gezien.

De z0ekactie van afgelopen zaterdag was een indrukwekkende samenwerking tussen talloze vrijwilligers, de p0litie, en het CPV. Het Coördinatie Platform Vermissingen coördineerde de operatie, terwijl vrijwilligers in groepen langs het water bij de Merwedebrug zochten, gewapend met prikstokken en coördinatiepunten. Ondanks de vastberadenheid van iedereen die betrokken was bij de z0ektocht, bleef Yoran onvindbaar.

De p0litie heeft nu besloten om niet actief te zoeken, maar blijft wel alert op bruikbare meldingen en aanwijzingen die kunnen leiden tot de opsporing van Yoran. Het is een moeilijke tijd voor zijn familie, die nog steeds in onzekerheid verkeert over het lot van hun geliefde zoon en broer.

Yoran verdween in de nacht van 23 op 24 december, nadat hij voor het laatst was gezien bij een jongerencentrum in Almkerk. Zijn zwarte fiets werd later gevonden op de Merwedebrug, ongeveer 12 kilometer van het jongerencentrum. De jas van de tiener werd recentelijk in het water bij Papendrecht gevonden, ongeveer 20 kilometer stroomafwaarts van de vindplaats van de fiets.

De tante van Yoran heeft haar diepe waardering uitgesproken voor de enorme opkomst van vrijwilligers tijdens de z0ekactie. Ze beschreef de situatie als een “nachtmerrie en een rollercoaster” voor de familie en benadrukte dat ze hoopten Yoran snel veilig thuis te brengen.

Burgemeester Lichtenberg van Altena prees eveneens de betrokkenheid van de gemeenschap en de vrijwilligers bij de z0ekactie. Hij benadrukte dat de z0ektocht naar Yoran laat zien hoe sterk de gemeenschap is en hoeveel mensen willen helpen in deze moeilijke tijd.

Hoewel de z0ekactie van afgelopen zaterdag niet het gewenste resultaat opleverde, is er nog steeds hoop dat Yoran veilig wordt teruggevonden. De familie en de autoriteiten roepen het publiek op om alert te blijven en alle mogelijke informatie door te geven die kan leiden tot de opsporing van de vermiste tiener. De steun en betrokkenheid van de gemeenschap blijven van onschatbare waarde in de z0ektocht naar Yoran Krol.

Op dit moment bevindt de z0ektocht naar de vermiste 16-jarige Yoran Krol zich in een cruciale fase. Ondanks de massale inspanningen van vrijwilligers, de p0litie en het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) tijdens de grootste burgerzoekactie in Nederland, is Yoran nog niet gevonden. Dit heeft geleid tot de vraag hoe nu verder te gaan in de z0ektocht naar de vermiste tiener.

Hoewel de p0litie momenteel “niet actief” zoekt, betekent dit niet dat de zaak is afgesloten. De autoriteiten blijven alert op bruikbare meldingen en aanwijzingen die kunnen leiden tot de opsporing van Yoran. De familie van Yoran, zijn vrienden en de gemeenschap blijven vastberaden om hem veilig thuis te brengen.

De verdwijning van Yoran Krol heeft een diepe impact gehad op zijn familie. Zijn vader, Daniel Krol, heeft zijn dankbaarheid geuit voor de enorme steun van vrijwilligers en de gemeenschap. In een emotioneel bericht op Facebook benadrukte hij hoe onder de indruk hij was van de inzet van meer dan 2500 mensen tijdens de z0ekactie, die een recordaantal vrijwilligers mobiliseerde. Hij noemde het de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland en gaf aan dat het “onwerkelijk” voelde dat dit alles draaide om zijn zoon.

De CPV en de p0litie werden bijgestaan door vrijwilligers die met prikstokken en coördinatiepunten langs het water bij de Merwedebrug zochten. De samenwerking tussen alle betrokken partijen verliep voortreffelijk, ondanks de uitdagingen van de immense z0ekoperatie.

Yoran Krol verdween voor het laatst in de nacht van 23 op 24 december na zijn aanwezigheid bij een jongerencentrum in Almkerk. De ontdekking van zijn zwarte fiets op de Merwedebrug, ongeveer 12 kilometer van het jongerencentrum, en recentelijk zijn jas in het water bij Papendrecht, zo’n 20 kilometer verderop, hebben tot nu toe geen duidelijkheid verschaft over zijn verblijfplaats.

De tante van Yoran heeft de enorme opkomst van vrijwilligers tijdens de z0ekactie geprezen en sprak over de emotionele impact van de vermissing op de familie. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft de familie hoopvol en wil ze Yoran zo snel mogelijk veilig terugbrengen.

Burgemeester Lichtenberg van Altena heeft de betrokkenheid van de gemeenschap en vrijwilligers tijdens de z0ekactie benadrukt en prees hun vastberadenheid om te helpen bij de z0ektocht naar de vermiste tiener. De steun en solidariteit van de gemeenschap zijn van onschatbare waarde in deze moeilijke tijd.

Hoewel de recente z0ekactie niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, blijft de z0ektocht naar Yoran Krol voortduren. De p0litie, het CPV en de gemeenschap houden de hoop levend en roepen het publiek op om alle mogelijke informatie door te geven die kan leiden tot de opsporing van de vermiste tiener. Samen blijven ze vastbesloten om Yoran veilig thuis te brengen.

Doorgaan met lezen

BNers

Bizar bericht over Nathalie Hazes bekendgemaakt

In de schijnwerpers van de Nederlandse muziekgeschiedenis staat André Hazes, een icoon die niet alleen bekend staat om zijn onvergetelijke hits, maar ook om zijn complexe familierelaties.

Naast de bekende kinderen André en Roxeanne, de vruchten van zijn huwelijk met Rachel, kende André Hazes senior nog twee kinderen uit vorige relaties: Melvin en Nathalie.

Deze relaties, gekenmerkt door ups en downs, werpen een fascinerend licht op het persoonlijke leven van de volkszanger en de verschillende dynamieken binnen zijn uitgebreide gezin.

Een opmerkelijk bericht over Nathalie, de dochter van de overleden André Hazes, is recentelijk opgedoken.

Het bericht suggereert dat Nathalie niet de biologische dochter is van André, maar van wie dan wel?

Naast André en Roxeanne kreeg André Hazes senior nog twee kinderen: Melvin en Nathalie. Het contact met Nathalie en Melvin verslechterde toen André trouwde met Rachel.

Pas toen Nathalie een kleinzoon schonk, werd hun band hersteld. Hoewel Nathalie en Roxeanne lange tijd geen contact hadden, werd enkele jaren geleden de band tussen hen hersteld.

Helaas kwam het nooit meer goed tussen Melvin en zijn vader.

Echter, gisteren verscheen plotseling een vreemd bericht over Nathalie. “Nathalie Hazes is waarschijnlijk een dochter van Joop Hazes,” luidde het bericht op Instagram.

“Annie Dijkstra en Joop Hazes, dat zijn volgens de legende de ouders van André Hazes.” Volgens de bron heeft André senior dit eerder beweerd en daarom wilde hij lange tijd geen contact met Nathalie.

Het bericht zorgde voor een schokgolf binnen de fanschare van Hazes en daarbuiten.

Het roept vragen op over de biologische afkomst van Nathalie en werpt een nieuw licht op de familierelaties binnen de Hazes-dynastie.

Als Nathalie inderdaad de dochter is van Joop Hazes, zou dit betekenen dat ze geen halfzus is van André en Roxeanne, maar eerder een nicht.

Deze onthulling heeft grote impact op Nathalie zelf en op de rest van de Hazes-familie.

Het opent de deur naar nieuwe vragen over identiteit, loyaliteit en familiebanden.

Voor fans van André Hazes werpt het ook een nieuw perspectief op hun idool, wiens leven nu nog complexer lijkt dan voorheen gedacht.

Hoewel deze beweringen nog bevestigd moeten worden en er momenteel geen officiële reactie is van Nathalie of andere familieleden, heeft deze onthulling de gemoederen flink beziggehouden.

Het blijft afwachten hoe dit nieuws zich verder zal ontwikkelen en welke impact het zal hebben op de Hazes-familie en hun nalatenschap in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Doorgaan met lezen

Trending