Hugo de Jonge: “Geen zorgen voor de mensen die al zijn ingeënt met AstraZeneca”
Connect with us

Meest bekeken

Hugo de Jonge: “Geen zorgen voor de mensen die al zijn ingeënt met AstraZeneca”

In navolging van onder meer Denemarken en Noorwegen heeft ook Nederland de vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca voor in ieder geval twee weken stilgelegd.

Volgens coronaminister Hugo de Jonge hoeven mensen die al ingeënt zijn met het middel zich geen zorgen te maken.

Waarom de vaccinatie dan toch wordt stopgezet? “Tot afgelopen donderdag ging het over reguliere gevallen van trombose.

Dat komt bij veel mensen voor en was dus op zichzelf geen reden om op de pauzeknop te drukken,” legt De Jongen bij RTL Nieuws uit.

“Nu gaat het om een hele zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes. Dat zeldzame ziektebeeld zou zijn opgetreden na vaccinatie.

Er is nog geen oorzakelijk verband aangetoond, maar het is reden genoeg om nu even op de pauzeknop te drukken en dat eerst even te onderzoeken en laten we hopen dat we daarna weer heel snel verder kunnen gaan.”

Mensen die al zijn ingeënt met het middel van AstraZeneca hoeven zich volgens De Jonge geen zorgen te maken.

“Tot donderdag was er in Nederland één geval van reguliere trombose bekend en dat is niet waar het hier over gaat.

Het komt bij deze zes gemelde gevallen (in Noorwegen en Denemarken, red.) juist voor bij mensen onder de 50.

” Dat zou de reden zijn dat het inenten met het AstraZeneca-vaccin is stilgelegd. Ondertussen gaan de vaccinaties met de andere vaccins gewoon door.

Gezondheid

57-jarige muziekleraar sterft enkele uren na nemen van het AstraZeneca-vaccin

Openbare aanklagers in de Noord-Italiaanse regio Piemonte lieten maandag weten dat zij een partij van 393.600 vaccins van het AstraZeneca-vaccin COVID-19 in beslag hadden genomen na de dood van een man enkele uren nadat hij het vaccin had gekregen meldt persbureau Reuters.

Deze maatregel betekent een nieuwe klap voor het imago van het AstraZeneca-vaccin in Italië en zal de inentingscampagne van de regering tegen het coronavirus nog meer belemmeren.

Muziekleraar Sandro Tognatti

Zondag schortte de regionale regering van Piemonte het gebruik van de batch, ABV5811, op nadat Sandro Tognatti, een 57-jarige muziekleraar, ziek was geworden en onder nog onopgehelderde omstandigheden was overleden.

Rechters in Sicilië hebben vorige week beslag laten leggen op een andere partij AstraZeneca-vaccin na de plotselinge dood van twee mannen die onlangs waren ingeënt.

De Italiaanse regering heeft verklaard dat er geen bewijs was voor een verband tussen de sterfgevallen en de inentingen en heeft toegestaan dat het vaccin van AstraZeneca verder werd toegediend.

Daarentegen hebben Nederland, Ierland, Denemarken, Noorwegen en IJsland allemaal het gebruik van het vaccin opgeschort na problemen met bloedstolsels, waarvan sommige met dodelijke afloop bij mensen die het vaccin hadden genomen.

Tognatti kreeg zijn prik op zaterdagmiddag, vertelde zijn vrouw aan Italiaanse kranten. Hij kreeg ’s nachts een hoge temperatuur en voelde zich zondagochtend opnieuw ziek. Een ambulance werd gebeld maar hij overleed kort daarna.

“Het is daarom belangrijk ervoor te zorgen dat de voortdurende toediening van het middel in het hele land niet leidt tot verdere gevolgen (schadelijk of fataal) … totdat we er volledig zeker van zijn dat (Tognatti’s) dood niet kan worden toegeschreven aan de bovengenoemde inenting,” zei officier van justitie Teresa Angela Camelio in een verklaring.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Marco Borsato gespot met zijn nieuwe liefde, je raadt nooit wie!

Marco Borsato is sinds een tijdje weer terug van weggeweest, hij heeft zelfs een nieuw nummer uitgebracht. Ook zijn er verschillende interviews geweest met de zanger waarin hij zich uitsprak over de afgelopen tijd. De zanger is door verschillende gelekte affaires namelijk gescheiden met zijn voormalige vrouw, Leontine.

Er zijn in de tussentijd dan ook al verschillende namen van vrouwen in de media verschenen waar de zanger nu weer mee aan zou pappen. Een van de meest besproken namen is toch wel van deze dame, de prachtige Denise Boekhoff. Maar het schijnt dat dat puur vriendschappelijk is geweest. Ook Denise zelf heeft zich hierover uitgesproken en duidelijk gemaakt dat het niet meer dan vriendschappelijk geweest is.

Nieuwe liefde van Marco Borsato!
Maar Marco is alweer met een vrouw gespot in de tussentijd. Je zou verwachten dat het definitief over zou zijn tussen hem en Leontine, maar niets is minder waar. Het lijkt toch een zelfde soort verhaal te gaan worden als tussen André en Monique. Het blad Weekend zou in de parkeergarage van het appartementencomplex foto’s hebben gemaakt van de auto van Leontine.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Moderna gaat coronavaccin testen op baby’s

Farmaceutisch bedrijf Moderna is begonnen met het testen van het coronavaccin op baby’s. De eerste kinderen tussen de 6 en 12 maanden zijn ingeënt in het kader van de studie KidCOVE.

Andere farmaceuten werken voorlopig met kinderen vanaf zes jaar. Moderna test nu op kinderen die merkelijk jonger zijn.

Moderna werkt nauw samen met Amerikaanse overheidsinstellingen gespecialiseerd in besmettelijke ziektes. Aan de studie naar het kindervaccin nemen 6.750 baby’s en kinderen mee uit Canada en de Verenigde Staten.

De kinderen krijgen binnen een maand twee dosissen van het coronavaccin toegediend. Daarna volgt een jaar lang monitoring van hun gezondheid. De bedoeling is om de effectiviteit van het virus te meten door een analyse van hun bescherming tegen het virus.

 

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending