Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin
Connect with us

Nieuws

Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin

Bij het schrijven van dit artikel, rolden de tranen van m’n wangen.

Rapporten uit Japan melden de erbarmelijke situatie van een hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns die alleen werden achtergelaten in een verlaten zoo.

Volledig aan hun lot achtergelaten zwom dolfijn “Honey” maandenlang in haar eentje. Ze verkeert nu in kritische toestand…

Volgens de rapporten wed het Inubousaki Marine natuurpark vervallen door de sluiting van het park. Vijf dolfijnen en 46 pinguïns werden zonder hulp achtergelaten en waren genoodzaakt te overleven.

Vier van de dolfijnen zijn echter al dood, en zonder tussenkomst zal Honey waarschijnlijk eveneens sterven. Momenteel zwemt ze nog steeds in volledige isolatie rond, en bovendien is ze ziek.

Honey verkeert overduidelijk in een erbarmelijke situatie. Rapporten melden dat ze niets kan doen behalve elke dag in een kleine kring zwemmen, zich afvragend waar haar vriendjes zijn.

De foto’s, die werden genomen door de Japanse organisatie Dierenrechtenorganisatie, illustreren de verschrikkelijke situatie, in wat ooit een populair natuurpark was.

Aan lot overgelaten
Naast Honey de dolfijn, bevinden er zich ook 46 pinguïns in het park.

RTL meldt dat ze al “maandenlang in een vernield zwembad wonen tussen puin en afval.”

Enkele voormalige personeelsleden van de zoo komen af en toe langs om de dieren toch een minimum aan voedsel te geven om in leven te blijven, maar hun toestand ziet er niet goed uit.

Volgens de website van de dierenwelzijnsorganisatie kan Honey de dolfijn, niet duiken, en blijft ze dus bijna continu boven water.

RTL zegt: ” Ze heeft waarschijnlijk gassen in haar lichaam door ziekte, zeggen dierenartsen. Door het feit dat haar rug continu wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, bevindt haar huid in een slechte toestand. Opnieuw en opnieuw herhaalt ze dezelfde monotone bewegingen met haar hoofd. Een teken dat het dier het niet goed maakt mentaal maar ook fysiek. Geen wonder, gezien ze continu in een te klein zwembad leeft.”

#SaveHoney
De hashtag #SaveHoney wordt nu gebruikt waardoor dierenrechtenactivisten hopen om bewustzijn te verspreiden om Honey te redden vooraleer het te laat is.

Met urgentie wordt een nieuw huis gezocht voor het zoogdier. In het wild zijn dolfijnen namelijk zeer sociale dieren die in groepen leven, wat de trieste situatie van dolfijn Honey aantoont.

We zijn diep geschokt door de trieste situatie en hopen dat Honey en haar 46 pinguin vrienden gered kunnen worden.

Mensen kunnen zeer wreed zijn, dit is niet te begrijpen.

Help ons aub (en dus Honey) door dit bericht te delen om bewustzijn te verspreiden over het lot van deze hulpeloze dieren in Japan.
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending