Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin
Connect with us

Nieuws

Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin

Bij het schrijven van dit artikel, rolden de tranen van m’n wangen.

Rapporten uit Japan melden de erbarmelijke situatie van een hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns die alleen werden achtergelaten in een verlaten zoo.

Volledig aan hun lot achtergelaten zwom dolfijn “Honey” maandenlang in haar eentje. Ze verkeert nu in kritische toestand…

Volgens de rapporten wed het Inubousaki Marine natuurpark vervallen door de sluiting van het park. Vijf dolfijnen en 46 pinguïns werden zonder hulp achtergelaten en waren genoodzaakt te overleven.

Vier van de dolfijnen zijn echter al dood, en zonder tussenkomst zal Honey waarschijnlijk eveneens sterven. Momenteel zwemt ze nog steeds in volledige isolatie rond, en bovendien is ze ziek.

Honey verkeert overduidelijk in een erbarmelijke situatie. Rapporten melden dat ze niets kan doen behalve elke dag in een kleine kring zwemmen, zich afvragend waar haar vriendjes zijn.

De foto’s, die werden genomen door de Japanse organisatie Dierenrechtenorganisatie, illustreren de verschrikkelijke situatie, in wat ooit een populair natuurpark was.

Aan lot overgelaten
Naast Honey de dolfijn, bevinden er zich ook 46 pinguïns in het park.

RTL meldt dat ze al “maandenlang in een vernield zwembad wonen tussen puin en afval.”

Enkele voormalige personeelsleden van de zoo komen af en toe langs om de dieren toch een minimum aan voedsel te geven om in leven te blijven, maar hun toestand ziet er niet goed uit.

Volgens de website van de dierenwelzijnsorganisatie kan Honey de dolfijn, niet duiken, en blijft ze dus bijna continu boven water.

RTL zegt: ” Ze heeft waarschijnlijk gassen in haar lichaam door ziekte, zeggen dierenartsen. Door het feit dat haar rug continu wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, bevindt haar huid in een slechte toestand. Opnieuw en opnieuw herhaalt ze dezelfde monotone bewegingen met haar hoofd. Een teken dat het dier het niet goed maakt mentaal maar ook fysiek. Geen wonder, gezien ze continu in een te klein zwembad leeft.”

#SaveHoney
De hashtag #SaveHoney wordt nu gebruikt waardoor dierenrechtenactivisten hopen om bewustzijn te verspreiden om Honey te redden vooraleer het te laat is.

Met urgentie wordt een nieuw huis gezocht voor het zoogdier. In het wild zijn dolfijnen namelijk zeer sociale dieren die in groepen leven, wat de trieste situatie van dolfijn Honey aantoont.

We zijn diep geschokt door de trieste situatie en hopen dat Honey en haar 46 pinguin vrienden gered kunnen worden.

Mensen kunnen zeer wreed zijn, dit is niet te begrijpen.

Help ons aub (en dus Honey) door dit bericht te delen om bewustzijn te verspreiden over het lot van deze hulpeloze dieren in Japan.
[fblike]

Nieuws

Erwin grijpt in nadat Marokkaanse jongens zijn geliefde friettent overvallen en rijdt hen aan

Erwin Lips, een moedige jongeman uit de Brabantse gemeente Odiliapeel, toonde zijn heldendaden afgelopen zaterdag toen hij getu!ge was van een 0verval op zijn geliefde friettent en besloot de b0even aan te pakken.

Terugkijkend naar afgelopen zaterdag, rond 19.30 uur, drongen twee jongeren Eethuis De Buurman binnen, wat de eigenaar van de zaak flink deed schrikken.

“Eentje had een groot zwaard bij zich. In eerste instantie dacht ik dat het om een Halloween-act ging. Maar ze riepen meteen ‘geld, geld, geld’.

Toen realiseerde ik me dat het geen grap was,” aldus eigenaar Henri, die met zijn 61 jaar vastberaden was om niet toe te geven aan de 0vervallers.

Hij probeerde zelfs de b!vakmuts van een van de jongens af te trekken.

“Ik trok hem naar voren, want daar hangt een camera,” vervolgde Henri.

Er ontstond een worsteling, maar toen trok een van de daders een zakmes tevoorschijn.

Erwin, die in een nabijgelegen auto zat, besloot in te grijpen.

Hij zag een draaiende scooter voor de deur staan en bemerkte dat er binnen twee gemaskerde mannen waren.

Terwijl Henri om hulp riep buiten, probeerden de boeven de kassa te stelen.

Dit verliep echter niet vlekkeloos, omdat de kassa met kabels aan de computer was bevestigd en het geboefte de kabels niet kon losmaken. Uiteindelijk renden ze zonder buit naar hun scooter.

Dit was het moment waarop Erwin in actie kwam. Hij ramde de scooter omver, waardoor de twee boeven van 17 en 15 jaar oud in de armen van de opgeroepen p0litie vielen.

Dit klinkt als een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Gelukkig zijn er beelden beschikbaar om deze heldhaftige daad te onderstrepen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Verandering in kindermenu’s: Patat en pizza niet langer aangeboden in restaurants

Horecaondernemers in Nissewaard en Voorne aan Zee werken aan vernieuwde kindermenu’s, omdat zowel ouders als kinderen op zoek zijn naar meer gevarieerde opties dan de traditionele kipnuggets met friet of pannenkoeken.

Deze nieuwe initiatieven voor kindermaaltijden worden geleid door Sander Smit van restaurant Aan Zee.

Hij benadrukt dat het aanbieden van gezondere opties automatisch leidt tot betere eetgewoonten bij kinderen.

Volgens hem willen kinderen vaak meer variatie dan wat traditioneel op kindermenu’s wordt aangeboden.

Een creatief aspect van deze vernieuwing is het betrekken van basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun ideale maaltijd.

Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer diversiteit, zoals pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.

Kinderdiëtist Olga Benjamin is enthousiast over dit initiatief en benadrukt het belang van gevarieerde kindermenu’s.

Ze legt uit dat kinderen meer geneigd zijn om te genieten van kleinere, kleurrijke porties.

Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden dat kindermenu’s gezonder en gevarieerder kunnen zijn.

Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.

Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot verschil kunnen maken.

Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van ‘volwassen’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun ouders kunnen eten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter Sterre Heijnen steelt de aandacht in Steenrijk, Straatarm: “Onze intentie is om haar meer bekendheid te geven”

Sterre Heijnen en haar ouders verschenen onlangs op televisie in het programma Steenrijk, Straatarm.

Wie gisteren naar deze uitzending keek, zag hoe de dochter uit het welgestelde gezin er alles aan deed om meer schermtijd te krijgen. Nu blijkt waarom ze dat deed.

Op televisie verschijnen
Veel mensen hebben de wens om op televisie te verschijnen. Sommigen willen dit om bijvoorbeeld liefde te vinden of deel te nemen aan een spelshow, terwijl anderen op zoek zijn naar aandacht.

Ze hopen op veel kijkers, zodat ze meer volgers kunnen krijgen. Programma’s als Temptation Island, Lang Leve de Liefde en First Dates zijn aantrekkelijke shows om wat aandacht te krijgen, maar er kan nu nog een aan dat lijstje worden toegevoegd.

Sinds kort lijkt ook Steenrijk, Straatarm te worden gebruikt om aandacht te genereren.

Vermoedens hiervan ontstonden al bij de aflevering met ‘Closet van Val’, waarbij mensen dachten dat de deelnemers hun leven rooskleuriger deden voorkomen dan het werkelijk was.

Later zagen we ook een oplichter die vermoedelijk zijn reputatie probeerde te herstellen. Nu vermoeden kijkers dat het programma wordt ingezet om hun dochter Sterre Heijnen te promoten.

Sterre Heijnen
Sterre Heijnen is een zelfstandig ondernemer die flink aan de weg timmert. Althans… Ze lijkt haar jeugdige jaren te gebruiken om financieel voordeel te behalen uit haar lichaam.

Via ‘Friends to follow’ (een concurrent van het bekendere OnlyFans) verkoopt ze foto’s van haar lichaam voor geld.

Het is natuurlijk een slimme zakelijke zet, maar hoe meer mensen je kennen, hoe succesvoller je kunt zijn.

Sterre heeft welvarende ouders en het lijkt erop dat ze zelf ook graag aan het werk is. Ze heeft namelijk talloze foto’s online staan, waarvan velen behoorlijk gedurfd zijn.

Dit heeft haar al zo’n 70.000 volgers opgeleverd. De mate van steun van haar ouders is nu echter onduidelijk.

Gaan haar ouders zo ver dat ze deelnemen aan een televisieprogramma om hun dochter te promoten? Kijkers denken van wel.

Hieronder zijn enkele foto’s van Sterre Heijnen te zien die weinig aan de verbeelding overlaten.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending