Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin
Connect with us

Lifestyle

Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin

Bij het schrijven van dit artikel, rolden de tranen van m’n wangen.

Rapporten uit Japan melden de erbarmelijke situatie van een hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns die alleen werden achtergelaten in een verlaten zoo.

Volledig aan hun lot achtergelaten zwom dolfijn “Honey” maandenlang in haar eentje. Ze verkeert nu in kritische toestand…

Volgens de rapporten wed het Inubousaki Marine natuurpark vervallen door de sluiting van het park. Vijf dolfijnen en 46 pinguïns werden zonder hulp achtergelaten en waren genoodzaakt te overleven.

Vier van de dolfijnen zijn echter al dood, en zonder tussenkomst zal Honey waarschijnlijk eveneens sterven. Momenteel zwemt ze nog steeds in volledige isolatie rond, en bovendien is ze ziek.

Honey verkeert overduidelijk in een erbarmelijke situatie. Rapporten melden dat ze niets kan doen behalve elke dag in een kleine kring zwemmen, zich afvragend waar haar vriendjes zijn.

De foto’s, die werden genomen door de Japanse organisatie Dierenrechtenorganisatie, illustreren de verschrikkelijke situatie, in wat ooit een populair natuurpark was.

Aan lot overgelaten
Naast Honey de dolfijn, bevinden er zich ook 46 pinguïns in het park.

RTL meldt dat ze al “maandenlang in een vernield zwembad wonen tussen puin en afval.”

Enkele voormalige personeelsleden van de zoo komen af en toe langs om de dieren toch een minimum aan voedsel te geven om in leven te blijven, maar hun toestand ziet er niet goed uit.

Volgens de website van de dierenwelzijnsorganisatie kan Honey de dolfijn, niet duiken, en blijft ze dus bijna continu boven water.

RTL zegt: ” Ze heeft waarschijnlijk gassen in haar lichaam door ziekte, zeggen dierenartsen. Door het feit dat haar rug continu wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, bevindt haar huid in een slechte toestand. Opnieuw en opnieuw herhaalt ze dezelfde monotone bewegingen met haar hoofd. Een teken dat het dier het niet goed maakt mentaal maar ook fysiek. Geen wonder, gezien ze continu in een te klein zwembad leeft.”

#SaveHoney
De hashtag #SaveHoney wordt nu gebruikt waardoor dierenrechtenactivisten hopen om bewustzijn te verspreiden om Honey te redden vooraleer het te laat is.

Met urgentie wordt een nieuw huis gezocht voor het zoogdier. In het wild zijn dolfijnen namelijk zeer sociale dieren die in groepen leven, wat de trieste situatie van dolfijn Honey aantoont.

We zijn diep geschokt door de trieste situatie en hopen dat Honey en haar 46 pinguin vrienden gered kunnen worden.

Mensen kunnen zeer wreed zijn, dit is niet te begrijpen.

Help ons aub (en dus Honey) door dit bericht te delen om bewustzijn te verspreiden over het lot van deze hulpeloze dieren in Japan.
[fblike]

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending