Jan Roos slacht Eloise (18) af: ‘Net een Poolse kerel’
Connect with us

Meest bekeken

Jan Roos slacht Eloise (18) af: ‘Net een Poolse kerel’

Jan Roos haalt in de populaire showrubriek RoddelPraat keihard uit naar gravin Eloise (18), die carrière aan het maken is als influencer. Hij vindt de dochter van prinses Laurentien op een Poolse kerel lijken.

Gravin Eloise zoekt nu alweer bijna een jaar proactief de media op met haar eigen account op Instagram. Ze heeft heel veel fans, maar ook heel veel haters, die het 18-jarige meisje plagen met haar uiterlijk. Ook Jan Roos voegt zich nu bij dat kamp. De 44-jarige opiniemaker vindt dat de prinsessendochter er niet uitziet.

Gravin door de mangel
Jan Roos haalt gravin Eloise behoorlijk door de mangel in RoddelPraat, dat wekelijks tussen de 200 en 300 duizend kijkers trekt. “Daar wil ik wel wat over zeggen. Naast dat ik heel weinig met het koningshuis heb en zeker met dat héle lelijke meisje die de hele dag in de media zit…”, begint hij.

Vervolgens grijpt Dennis Schouten in door op de rode buzzknop te drukken. Dat houdt in dat Jan beter even zijn mond kan houden. “Van het Koninklijk Huis is dat…”, zegt Dennis.

Lelijk meisje
Die boodschap komt niet aan bij Jan: “Ja, maar dat is echt een heel lelijk meisje.”

Dennis: “Dat is een koninklijk meisje, is niet lelijk.”

Jan: “Jawel, die is wel lelijk joh. Vergeleken met haar moeder valt ze wel mee, maar het is niet best. Als deze op een gegeven moment bij Wouters Witgoed droogmolens zit te repareren, had ik het ook begrepen. Het is net een Poolse kerel.”

Zeiken
Eloise is bovendien aandachtsbelust, zegt Jan. “Dat meisje zit de hele dag met haar kop op social media en die loopt dan wel te zeiken: ‘Er is zo veel druk op mij door de buitenwereld!!!’ Ga dan niet op social media zitten, g*dverd*mme niet de hele tijd in de media lopen rondhangen, ga gewoon lekker in dat door ons betaalde paleisje lopen klootviolen en stel je niet aan!”

“Het is net als Matthijs van Nieuwkerk. Die zit tien jaar met zijn smoel prime time op televisie en dan zegt-ie: ‘Ik vind het zo vervelend dat ik herkend word op straat.’ Dan had je postbode moeten worden, paardenl*l!”

RoddelPraat
Jan Roos doet zijn schokkende uitspraken in RoddelPraat. Het bewuste fragment ziet u onderstaand vanaf 14:55.

Celeberties

Carice van Houten onderwerp van gesprek onder Jinek-kijkers: ‘Wat is er met haar tanden gebeurd?’

Carice van Houten (44) schuift bij ‘Jinek’ om over haar nieuwe, nu al bekroonde serie ‘Red Light’ te praten. Maar niet alleen de serie lijkt ‘bekroond’ te zijn. Sommige kijkers raken niet uitgepraat over het gebit van de bejubelde actrice: ze heeft zichzelf een Hollywood smile laten aanmeten. Al gebeurde dit al in 2015 en niet recentelijk.

“Jouw tanden waren de mooiste”

Een paar rechte witte tanden lachen je tegemoet als Carice haar mond opent om haar nieuwste kindje Red Light onder de aandacht te brengen. Met genoeg BN’ers die iets aan hun gebit veranderen – we noemen een Dave Roelvink, we noemen een Gerard Joling – zou je denken dat dit fenomeen in Nederland inmiddels wel bekend is. En toch houdt het veranderde uiterlijk van Carice de Twitterende Jinek-kijker bezig.

‘Ja, je mag het zelf weten allemaal. Alle vrouwen van de wereld. Maar jullie gaan allemaal op elkaar lijken’, tweet iemand om vervolgens te zeggen dat Carice’ eigen tanden het mooist zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Rechtbank: Avondklok blijft nog voor een lange tijd

De uitspraak van de Haagse rechtbank dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, is geschorst. Dat heeft het hof in Den Haag bepaald. Dat betekent dat er vanavond vanaf 21.00 uur wel een avondklok is.

Vandaag bepaalde de rechtbank dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, in een zaak die was aangespannen door actiegroep Viruswaarheid. De Staat ging tegen deze uitspraak in beroep en vroeg in een spoedappèl de rechter de uitspraak te schorsen, zodat de avondklok toch van tafel zou gaan tot in ieder geval de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep, komende vrijdag om 10.00 uur.

Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid deed al kort na het begin van de zitting een wrakingsverzoek tegen het hof, omdat het vooringenomen zou zijn. Hij vindt het onterecht vindt dat de zaak zo snel al werd behandeld. Ook stoorde hij zich eraan dat de voorzitter van het hof per abuis sprak over ‘Viruswaanzin’. Maar de wrakingskamer wees dat verzoek na beraad af.

Besmettelijke mensen

Landsadvocaat Veldhuis en RIVM-topfunctionaris Van Dissel benadrukten in het spoedappèl het belang dat de Staat hecht aan de avondklok. De landsadvocaat sprak gehaast, mogelijk omdat het tijdstip van 21.00 uur – het ingaan van de avondklok – snel dichterbij kwam.

Hij zei dat de voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank zijn eigen oordeel boven het deskundige oordeel van het Outbreak Management Team heeft gesteld en boven dat van de Tweede Kamer. Het is van het allergrootste belang dat de avondklok van kracht blijft, in ieder geval totdat het hof zich erover heeft uitgesproken, betoogde hij.

Ook zei hij te vrezen voor een enorme opleving van contacten als de avondklok voor korte tijd wordt losgelaten, waardoor het aantal besmettingen ook weer sterk zal stijgen.

Die zorg uitte ook Van Dissel, die sprak van een “fragiele situatie”. “We hebben nog steeds tegen de 100.000 besmettelijke mensen in Nederland”, zei hij. “Dat aantal is iets gedaald de afgelopen tijd, maar we denken dat het snel gaat toenemen als we deze maatregelen niet voortzetten.” Volgens hem blijkt uit buitenlandse studies dat de avondklok leidt tot 8 tot 13 procent minder besmettingen.

Geen argumenten

Advocaat Van de Corput van Viruswaarheid zei dat hij geen argumenten van de Staat heeft gehoord die zwaarder wegen dan het belang van Viruswaarheid. Hij zei, verwijzend naar de cijfers, dat het juist “de goede kant op gaat”.

Volgens hem zit Nederland momenteel niet in een acute situatie, waardoor de inzet van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag, op basis waarvan de avondklok is ingezet, niet legitiem is. Ook is volgens hem niet onomstotelijk vastgesteld dat de avondklok effect heeft.

Van de Corput wees ook op peilingen, waaruit blijkt dat er in Nederland veel draagvlak is voor de avondklok. Hij verwacht dat veel mensen zich er uit zichzelf aan zullen houden. “Het zal wel meevallen dat er een situatie komt die onwenselijk is. De uitspraak dient gewoon te blijven zoals die nu is.”

Bron: 112vandaag

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Specialisten verwachten dat het kabinet deze strengere maatregelen tegen het coronavirus gaat invoeren

De Federatie van Medisch Specialisten (FMS) is er bijna zeker van dat het kabinet strengere maatregelen gaat nemen tegen het coronavirus. De tweede golf begint op een storm te lijken, ook wel een tsunami waarschuwt federaal president Peter Paul van Benthem.

“De enige kans die we als samenleving hebben, is als we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor dit probleem. Er is geen tijd om met de vinger te wijzen, we moeten snel handelen”, schrijft Van Benthem op de website van de Federatie.

Als de regels niet gaan veranderen zullen er volgende maand ongeveer 5000 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen, vrezen de artsen. Dat is vier keer zoveel als nu. In dit geval zal 70 procent van de reguliere zorg moeten worden afgeschaft, meer dan in de eerste golf afgelopen voorjaar.

Watersnoodramp van 1953

Van Benthem probeert de eerste coronagolf met de overstromingsramp van 1953 te vergelijken want om coronapatiënten te kunnen verzorgen werd de behandeling van veel mensen met andere kwalen stopgezet. Ongeveer de helft van de reguliere zorg was toen der tijd tot stilstand gekomen. Dit leidde tot een “reservoir” van vertraagde zorg die nog niet is geëlimineerd. Bij sommige patiënten werden later tumoren en hartziekten ontdekt, wat kan betekenen dat ze eerder sterven, en als ze overleven, zullen ze meer symptomen hebben voor de rest van hun leven.

Afgelopen zomer, toen de eerste golf voorbij was, bereidden de regering en de ziekenhuizen zich voor op een tweede golf. Van Benthem: “De harde realiteit van vandaag is dat onze Deltawerken een voorspelde tweede stormvloed moeten kunnen weerstaan, maar deze Covid 19-golf heeft de vorm van een tsunami aangenomen: hij stijgt langzamer dan eerder dit jaar, maar hij is des te destructiever en lijkt veel langer mee te gaan.

De medische specialisten hebben ook hun stem laten horen tijdens de eerste golf van de infectie. Zo was de FMS in maart een van de organisaties die opriepen tot sluiting van alle scholen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Een dag na deze oproep kondigde het kabinet aan dat de scholen en de horeca zouden worden gesloten.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending