Jasmijn: “Een vader van school deed mijn dochtertje in bad!”
Connect with us

Nieuws

Jasmijn: “Een vader van school deed mijn dochtertje in bad!”

‘Het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Jasmijn herhaalt het als een mantra. Haar dochtertje Joy is door de vader van een vriendinnetje in bad gedaan. Het zit Jasmijn dwars en ze wordt er nerveus van. “Moet ik er iets van zeggen?”

Joy is vier jaar en een heel vrolijk meisje. Makkelijk in de omgang, kletst vrolijk tegen iedereen aan en heeft veel vriendjes en vriendinnetjes op school. Eefje is haar bestie en de meisjes spelen graag met elkaar. “Eefje is ook zo’n schatje, het hadden zo zusjes kunnen zijn. De ouders van Eefje ken ik ook en dat zijn prima mensen met wie ik goed contact heb. Regelmatig komt Eefje bij ons en Joy speelt ook vaak bij haar thuis. Ze is onder de indruk van de grote broer van Eefje die ook echt heel leuk tegen haar doet.”

Heerlijk even me-time

Voor Jasmijn is het stiekem wel fijn dat haar dochter het zo goed kan vinden met Eefje. “Als mijn dochter bij haar vriendinnetje is, heb ik even tijd voor mezelf. Na de bevalling belandde ik in een behoorlijke dip en het heeft even geduurd voor ik mezelf weer had herpakt. Ik was zo moe en vaak verdrietig, dat was niet leuk meer. Maar ik heb keihard aan mijn welzijn gewerkt. Ben gaan sporten en bezocht een coach. Sinds een jaar kan ik zeggen dat het goed met me gaat maar dan moet ik het niet te druk hebben en stressvrij zijn. Wat helpt is zo nu en dan even tijd voor mezelf. Hoe fijn is het dan als ik weet dat Joy het zo naar haar zin heeft bij haar vriendinnetje.”

Mag ik bij Eefje eten?

Laatst stond Jasmijn op het schoolplein te wachten op haar dochtertje. Nadat de bel was gegaan, kwamen ze met rode wangen naar buiten gehold. Of Joy bij Eefje mocht spelen en eten? “Op donderdag is Marnix, de vader van Eefje, er altijd en ik besprak met hem of het goed was dat Joy bleef eten. Het klonk als een leuk idee en ik zag er verder geen kwaad in. Marnix vond het een super idee en zou lekker pannenkoeken voor de meisjes bakken.”

Huh? Is Joy in bad geweest?

Jasmijn geniet van haar onverwacht vrije namiddag en gaat even de stad in. “Ik was helemaal in mijn element: Joy bij Eefje, die had het wel naar haar zin, ik shoppen.” Zo rond half zeven fietst Jasmijn naar Eefje haar huis. “Joy deed de deur daar open en ik zag dat ze in bad was geweest. Haar haartjes waren nat en ze rook naar de Zwitsal. Een klein schokje ging door me heen.” Als Marnix uit de keuken komt, vraagt hij Jasmijn of ze wat wil drinken. “In eerste instantie dacht ik: nee, ik moet naar huis. Maar ik wilde weten waarom Joy’s haar nat was dus ik besloot even te blijven.”


Zag het voor me

Marnix schenkt een glas in en vertelt honderduit over hoe leuk het was. En dat Joy zo’n vrolijk en open meisje is. “En toen vertelde hij dat hij Eefje na het eten meteen in bad gedaan zodat ze straks gelijk lekker fris haar bedje in kan. Ik werd niet goed en kreeg het bloedheet. Ik verstijfde van het idee dat hij mijn dochtertje in bad had gedaan. Daarna zag ik voor me hoe hij had afgedroogd en weer aangekleed. Het zweet brak me uit en ik stamelde ‘bedankt’. Het glas dronk ik niet leeg, ik wilde weg. Marnix en Eefje zwaaiden ons vrolijk uit en ik fietste zo snel ik kon naar huis.”

Het knaagt aan me

Ze brengt Joy naar bed en twijfelt of ze het haar vriend, de vader van Joy zou vertellen. “Als ik het zou vertellen zou het opeens ‘echt’ zijn en zou ik er veel gewicht aanhangen. Misschien onnodig. Maar ook vrees ik een beetje voor zijn reactie. Ik vermoed namelijk dat hij woest wordt en verhaal gaat halen bij Marnix. Ik wil niet dat de vriendschap van Joy en Eefje op het spel komen te staan. Dus ik heb niets gezegd, tegen niemand niet. Ik heb er een vervelend gevoel over en weet niet zo goed wat ik daarmee moet.”

Badder haar maar niet

Er zal echt niets met Joy zijn gebeurd, toch? Het blijft maar door haar hoofd spoken. Die man is wel alleen met twee meisjes van vier jaar en je hoort tegenwoordig van die verschrikkelijke dingen. Wat nou als er wel iets is gebeurd? Dat zou Jasmijn zichzelf nooit vergeven. “Ik pieker me suf en vraag me af waarom Marnix me niet even belde toen hij op het punt stond Joy te badderen? Dan hadden we het kunnen overleggen en dan had ik gezegd: ‘doe maar niet. Ik doe haar thuis wel even in bad’. Maar nu had ik geen keuze. Het is denk ik vooral het niet overleggen wat me zo verontrust. Ik blijf nu maar tegen mezelf zeggen: ‘het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Dit herhaal ik de hele dag in de hoop dat ik er in ga geloven. Maar zover ben ik nog lang niet.”

Afbeelding: Unsplash


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending