Jasmijn: “Een vader van school deed mijn dochtertje in bad!”
Connect with us

Nieuws

Jasmijn: “Een vader van school deed mijn dochtertje in bad!”

‘Het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Jasmijn herhaalt het als een mantra. Haar dochtertje Joy is door de vader van een vriendinnetje in bad gedaan. Het zit Jasmijn dwars en ze wordt er nerveus van. “Moet ik er iets van zeggen?”

Joy is vier jaar en een heel vrolijk meisje. Makkelijk in de omgang, kletst vrolijk tegen iedereen aan en heeft veel vriendjes en vriendinnetjes op school. Eefje is haar bestie en de meisjes spelen graag met elkaar. “Eefje is ook zo’n schatje, het hadden zo zusjes kunnen zijn. De ouders van Eefje ken ik ook en dat zijn prima mensen met wie ik goed contact heb. Regelmatig komt Eefje bij ons en Joy speelt ook vaak bij haar thuis. Ze is onder de indruk van de grote broer van Eefje die ook echt heel leuk tegen haar doet.”

Heerlijk even me-time

Voor Jasmijn is het stiekem wel fijn dat haar dochter het zo goed kan vinden met Eefje. “Als mijn dochter bij haar vriendinnetje is, heb ik even tijd voor mezelf. Na de bevalling belandde ik in een behoorlijke dip en het heeft even geduurd voor ik mezelf weer had herpakt. Ik was zo moe en vaak verdrietig, dat was niet leuk meer. Maar ik heb keihard aan mijn welzijn gewerkt. Ben gaan sporten en bezocht een coach. Sinds een jaar kan ik zeggen dat het goed met me gaat maar dan moet ik het niet te druk hebben en stressvrij zijn. Wat helpt is zo nu en dan even tijd voor mezelf. Hoe fijn is het dan als ik weet dat Joy het zo naar haar zin heeft bij haar vriendinnetje.”

Mag ik bij Eefje eten?

Laatst stond Jasmijn op het schoolplein te wachten op haar dochtertje. Nadat de bel was gegaan, kwamen ze met rode wangen naar buiten gehold. Of Joy bij Eefje mocht spelen en eten? “Op donderdag is Marnix, de vader van Eefje, er altijd en ik besprak met hem of het goed was dat Joy bleef eten. Het klonk als een leuk idee en ik zag er verder geen kwaad in. Marnix vond het een super idee en zou lekker pannenkoeken voor de meisjes bakken.”

Huh? Is Joy in bad geweest?

Jasmijn geniet van haar onverwacht vrije namiddag en gaat even de stad in. “Ik was helemaal in mijn element: Joy bij Eefje, die had het wel naar haar zin, ik shoppen.” Zo rond half zeven fietst Jasmijn naar Eefje haar huis. “Joy deed de deur daar open en ik zag dat ze in bad was geweest. Haar haartjes waren nat en ze rook naar de Zwitsal. Een klein schokje ging door me heen.” Als Marnix uit de keuken komt, vraagt hij Jasmijn of ze wat wil drinken. “In eerste instantie dacht ik: nee, ik moet naar huis. Maar ik wilde weten waarom Joy’s haar nat was dus ik besloot even te blijven.”


Zag het voor me

Marnix schenkt een glas in en vertelt honderduit over hoe leuk het was. En dat Joy zo’n vrolijk en open meisje is. “En toen vertelde hij dat hij Eefje na het eten meteen in bad gedaan zodat ze straks gelijk lekker fris haar bedje in kan. Ik werd niet goed en kreeg het bloedheet. Ik verstijfde van het idee dat hij mijn dochtertje in bad had gedaan. Daarna zag ik voor me hoe hij had afgedroogd en weer aangekleed. Het zweet brak me uit en ik stamelde ‘bedankt’. Het glas dronk ik niet leeg, ik wilde weg. Marnix en Eefje zwaaiden ons vrolijk uit en ik fietste zo snel ik kon naar huis.”

Het knaagt aan me

Ze brengt Joy naar bed en twijfelt of ze het haar vriend, de vader van Joy zou vertellen. “Als ik het zou vertellen zou het opeens ‘echt’ zijn en zou ik er veel gewicht aanhangen. Misschien onnodig. Maar ook vrees ik een beetje voor zijn reactie. Ik vermoed namelijk dat hij woest wordt en verhaal gaat halen bij Marnix. Ik wil niet dat de vriendschap van Joy en Eefje op het spel komen te staan. Dus ik heb niets gezegd, tegen niemand niet. Ik heb er een vervelend gevoel over en weet niet zo goed wat ik daarmee moet.”

Badder haar maar niet

Er zal echt niets met Joy zijn gebeurd, toch? Het blijft maar door haar hoofd spoken. Die man is wel alleen met twee meisjes van vier jaar en je hoort tegenwoordig van die verschrikkelijke dingen. Wat nou als er wel iets is gebeurd? Dat zou Jasmijn zichzelf nooit vergeven. “Ik pieker me suf en vraag me af waarom Marnix me niet even belde toen hij op het punt stond Joy te badderen? Dan hadden we het kunnen overleggen en dan had ik gezegd: ‘doe maar niet. Ik doe haar thuis wel even in bad’. Maar nu had ik geen keuze. Het is denk ik vooral het niet overleggen wat me zo verontrust. Ik blijf nu maar tegen mezelf zeggen: ‘het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Dit herhaal ik de hele dag in de hoop dat ik er in ga geloven. Maar zover ben ik nog lang niet.”

Afbeelding: Unsplash


BNers

Sylvie Meis heeft alweer een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer geld op zijn bankrekening heeft, dan al haar exen bij elkaar.

Sylvie Meis relaties

Sylvie is nog maar net officieel gescheiden van haar ex-man Niclas Castello, maar dat is voor haar geen reden om vrijgezel te blijven.
Tussen de break up met Niclas, deed ze het met afvalkoning Wim Beelen. Die romance hield echter maar kort stand. Volgens Wim waren de levens van de twee simpelweg te verschillend. Wim wilde helemaal niet telkens van de ene naar de andere rode loper.
Wim wilde gewoon Wim zijn (en blijven), maar Sylvie is natuurlijk verzot op aandacht. En die combinatie bleek niet de juiste.

Nieuwe vriend

In de tussentijd blijkt Sylvie niet bepaald stil te hebben gezeten. Volgens De Telegraaf is ze begonnen aan een nieuw liefdesavontuur met een miljonair.
Dat is inmiddels geen verrassing meer. Sylvie heeft zelf natuurlijk centjes genoeg, maar op de een of andere manier vindt ze altijd partners met geld.
De meeste mannen van een jaar of vijftig met een flinke portemonnee, hebben echter weinig trek in een dame van 46. Wellicht dat haar relaties daarom vaak spaak lopen voor ze goed en wel begonnen zijn. Enfin, nu heeft ze dus een nieuw liefje.


Techmiljonair

De man die haar gelukkig maakt heet Patrick Gruhn (33). Dat is de zoon van playboylegende Rolf Eden en die heeft natuurlijk een goed gevulde bankrekening.
Maar hoe weet men nu zo zeker dat de twee bij elkaar zijn? Op de Instagram-account van de techmiljonair was in de hoek van een foto de blote schouder van een vrouw te zien waarvan een MOEDERVLEK overeenkwam met een van Sylvie Meis.Doorgaan met lezen

Nieuws

Meteoroloog waarschuwt iedereen die vanmiddag naar buiten gaat

We hebben er lang op moeten wachten, maar de komende dagen krijgen we heerlijk zomers weer. En dat is natuurlijk prettig, al is de zonkracht zo hoog dat je al binnen een kwartier kunt verbranden. Het advies van meteoroloog Jordi Huirne: blijf binnen tussen 12 en 15 uur.

Krachtige zon

Met name in de kustgebieden wordt het behoorlijk zonnig. Zoals je weet is te lang zonnen erg schadelijk en als je een lichte huid heb, is het oppassen geblazen.
Maar ook als jouw huid niet snel verbrandt, kan te veel uv-straling ervoor zorgen dat je huid beschadigd raakt. Dat heeft dan weer snellere huidveroudering tot gevolg. Veel mensen weten het niet, maar in de maand juni is de zon het meest krachtig.

Goed insmeren

Rondom de langste dag van het jaar wordt binnen no-time een uv-index van 7 gehaald. Dat is ook aan de orde in de komende dagen.
Er gaat een waarschuwing uit naar iedereen die naar buiten gaan. Smeer jezelf goed in. Wanneer je verbrandt, merk je dat vaak niet direct. Pas na enkele uren word je huid rood en dan ben je al te laat. Insmeren dien je elke 2 uur te doen.
Extra gevaarlijk is dat onze huid na het sombere voorjaar nog niet gewend is aan de hoge zonkracht. Als je de zon ingaat maakt de huid melanine aan. De huid wordt donkerder en dit pigment beschermt je beter tegen uv-licht. Deze natuurlijke bescherming is bij veel mensen nog niet aanwezig.


Bewolking extra gevaarlijk

Je zou het wellicht niet zgegen, maar wanneer er stapelwolken verschijnen tijdens een zonnige dag gaat het verbranden nog sneller dan bij een heldere hemel.
Hoe dat kan? UV-straling van de zon weerkaatst dan ook via de wolken richting je huid. En dus is de uv-straling nog een stuk hoger. Oppassen dus!Doorgaan met lezen

Nieuws

Lees verder: “Ik bezocht mijn zwangere zus en zag hoe haar man haar behandelde.”

Toen ik aankwam bij het huis van mijn zus Lily, die zich in de laatste maand van haar zwangerschap bevond, verwachtte ik een vredige en liefdevolle omgeving.

In plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een scène die meer leek op een slecht geregeld huishouden waarin de rollen verstoord waren. Lily, normaal zo energiek en levendig, leek de energie uit haar lichaam gezogen te zijn.

Ze worstelde met huishoudelijke taken, terwijl haar man, Mark, zichzelf comfortabel had gemaakt op de bank, volledig opgaand in zijn videogames. Dit schokkende contrast tussen Lily’s conditie en Mark’s onverschilligheid zette de toon voor mijn missie tijdens dit bezoek.

Realiteit

De dagen die volgden waren een openbaring van Lily’s dagelijkse realiteit. Zij nam niet alleen de volledige verantwoordelijkheid voor het huishouden, maar deed dit ook terwijl ze negen maanden zwanger was.

Haar takenlijst leek oneindig: koken, schoonmaken, wassen en de voorbereidingen treffen voor de baby. Al deze inspanningen werden door Mark genegeerd of geminimaliseerd, die zijn dagen leek door te brengen zonder enige erkentelijkheid voor het harde werk van zijn vrouw.

Uitdaging

Geïrriteerd door de oneerlijkheid, besloot ik Mark een lesje te leren over verantwoordelijkheid en empathie.

Ik daagde hem uit om slechts één dag alle taken van Lily over te nemen, met de inzet dat ik, als hij slaagde, voor altijd zijn persoonlijke assistent zou worden. Echter, als hij faalde, zou hij moeten leren zijn verantwoordelijkheden als echtgenoot en aanstaande vader serieus te nemen.

Watermeloen

Om de ervaring realistischer te maken, bedacht ik een unieke zwangerschapssimulator met behulp van een watermeloen. Deze watermeloen werd strategisch vastgebonden rond Marks middel om het gewicht en de omvang van een zwangere buik na te bootsen.

Met deze geïmproviseerde ‘buik’ moest Mark de dagelijkse routines van Lily doorlopen, waaronder schoonmaken, wassen, koken en zelfs boodschappen doen. Deze fysieke toevoeging aan onze weddenschap was bedoeld om hem een tastbaar begrip van fysieke beperkingen te geven.


Verandering

De uitdaging bleek al snel te zwaar voor Mark. Terwijl hij stuntelde en worstelde met de taken, kwam het besef hard aan. Het gewicht van de watermeloen, hoewel niet vergelijkbaar met een echte zwangerschap, gaf hem een glimp van de fysieke uitdagingen waar Lily dagelijks mee te maken had. Tegen het einde van de dag, uitgeput en overweldigd, gaf Mark toe en erkende hij dat hij het belang van de taken van zijn vrouw had onderschat.

Nieuwe Start

Deze ervaring fungeerde als een keerpunt voor Mark. Na zijn mislukte poging en de daaropvolgende realisatie van zijn tekortkomingen, transformeerde zijn gedrag drastisch.

Hij begon actief deel te nemen aan huishoudelijke taken en toonde een hernieuwde waardering en liefde voor Lily. Dit nieuwe gedrag was niet alleen een verademing voor Lily, maar het legde ook de basis voor een meer ondersteunende en liefdevolle relatie in de toekomst.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Empathie en Begrip: De fysieke ervaring met de watermeloen was cruciaal voor het creëren van empathie en begrip bij Mark voor de dagelijkse uitdagingen van zijn vrouw.
  • De Kracht van Erkenning: Erkennen van de inspanningen van je partner is essentieel in een ondersteunende relatie, vooral tijdens uitdagende periodes zoals een zwangerschap.
  • Actieve Deelname: Actieve deelname aan huishoudelijke en gezinsverantwoordelijkheden is niet alleen eerlijk, maar versterkt ook de banden en het welzijn van de relatie.
  • Duurzame Verandering: De confrontatie met zijn eigen tekortkomingen leidde bij Mark tot een blijvende verandering, wat resulteerde in een liefdevollere en meer ondersteunende partnerschap.

Dit verhaal benadrukt het belang van empathie, ondersteuning en gelijkwaardige deelname binnen een relatie, en illustreert hoe een creatieve uitdaging de weg kan vrijmaken voor belangrijke levenslessen en positieve veranderingen in persoonlijke relaties.


Doorgaan met lezen

Trending